Οι επίσημες αναφορές στην Ελλάδα ξεκινούν από το 1940 όταν η πολεμική αεροπορία αντιλήφτηκε την ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στο ελληνικό εναέριο χώρο .Οι έρευνες βέβαια έγιναν με πλήρη μυστικότητα και με την βοήθεια φίλης υπερδύναμης .Στην πορεία των ετών που πέρασαν δημιουργήθηκαν ερευνητές και ανεξάρτητες ομάδες έρευνας που παρά τα "εμπόδια" που αντιμετώπισαν κατέγραφαν με ζήλο τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο ,τα οποία αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά. Έχοντας πλέον κλίση 60 χρόνια? εμφανίσεις UFO στην Ελλάδα διαπιστώνετε η χρήση και η τακτική της παραπληροφόρησης , συστηματική δημοσίευση πραγματικών γεγονότων παραποιημένη με φαντασία σε εκλαϊκευμένα και κουτσομπόλιστικα περιοδικά κατάφεραν να κουράσουν το κοινό και να γελοιοποιήσουν το θέμα .Η τακτική αυτή επηρέασε και ερευνητές χάνοντας στα μάτια του κόσμου την αξιοπιστία τους . Στον ελλαδικό χώρο μπορεί να ήρθε σε αδιέξοδο η τακτική της συλλογής στοιχείων και αναφορών διαπιστώνοντας την στεγανότητα που υπάρχει πλέον για της δραστηριότητες αυτών των άγνωστων αντικειμένων, η προσδοκία να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς δεν απέφερε αποτελέσματα .Οι άπυρες διασταυρώσεις όμως έδειξαν μερικά βασικά πράγματα,. Πρώτον πράγματι πετούν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα , δεύτερον όντως έχουν εμφανισθεί μικρόσωμα όντα , και τρίτον κρύβεται πολλή καλά η αλήθεια .

, Είναι γνωστό oτι υπάρχουν προτιμήσεις περιοχών π.χ. η κεντρική Εύβοια με ατελείωτες αναφορές άγνωστων αντικειμένων .Στο Αιγαίο όλες η αναχαιτίσεις είναι για αεροπλάνα γειτόνων ? Τα ραντάρ δείχνουν και αλλά στίγματα που περνάν στα ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα ,φαινόμενα που ταξιδεύουν !μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι (αόρατα) αεροπλάνα π.χ F 117 δεν είναι Όσο για της τεχνικές απόκρυψης τον UFO είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιούν εξελιγμένα μέσα Απόκρυψης . Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου ,σμηναγός Χρήστος Δεμεστηχας έγραψε μια αναφορά προς τους ανωτέρους του , περιγράφοντας <μυστηριώδη αεροσκάφη > που εθεάθησαν στην διάρκεια του Β, Παγκόσμιου Πολέμου. Ανεξήγητοι ιπτάμενοι δίσκοι ,γνωστοί σαν ( Φου φαιτερς) προβλημάτισαν τα βομβαρδιστικά τον Συμμάχων στης αποστολές τους πάνω από τα Βαλκάνια. UFO Δίσκοι. 1//79/s4-5 Την σοβαρότητα της κατάστασης υπογραμμίζει ένα περιστατικό όταν ένα UFO πέταξε γύρο από ένα αεροσκάφος τύπου Α-7η . Ο ίδιος υπουργός εθνικής άμυνας Κ. Ευάγγελος Α. Τοσίτσας εξέπληξε τους δημοσιογράφους σε Πρες κονφερανς που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, όταν προέτρεψε για μια επείγουσα ερευνά του φαινομένου αυτού ..UFO δίσκοι 1/79/s/4-5 Αποσπάσματα από ρεπορτάζ της εποχής από το περιοδικό UFO Ιπτάμενοι Δίσκοι Πιστό αντίγραφο από το τεύχος Ιανουαρίου -1979 ufo ιπτάμενοι δίσκοι -σελίδα 4-5-6-7 Στό μεταξύ, ό (πρώην) ύπουργός Εθνικής Αμυνας κ. ’βέρωφ, έπέστρεφε άπo μιά επίσκεψη του στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα μέ πληροφορίες πού προέρχονται άπό τόν αντισμήναρχο τής Ελληνικής Αεροπορίας Ε. Πετ......... ό ύπουργός είχε ενδιαφερθεί έδώ κι αρκετό καιρό γιά τά UFO, καί μάλιστα στή διάρκεια τού ταξιδιού του πρός τήν Αθήνα κρατούσε μέσα στό αεροπλάνο σχετικές σημειώσεις. Δέν ήξερε προφανώς ακόμα ότι ένας αξιωματικός στήν Αθήνα είχε ήδη αναφέρει μερικές άπό τις παρατηρήσεις τού πιλότου τού A71-1, μαζί μέ μία δήλωση πού έπέμενε ότι δέν υπήρχε καμιά ουσία στις αναφορές γιά UFO.

Ο κ. Αβέρωφ επρόκειτο νά έμφανιστεί σέ μία συνηθισμένη πρες κόνφερανς, γιά νά συζητήσει θέματα τού ΝΑΤΟ. Η συγκέντρωση αύτή συνέβει στό ξενοδοχείο Σελεκτ , κοντά στη Πλάκα, στήν ’θήνα. Ο Κ. υπουργός. πρός μεγάλη έκπληξη τών συνεργατών του καί όλων εκείνων πού πιστεύουν στήν ύπαρξη μίας επίσημης πίεσης γιά ένα δήθεν ξεσκέπασμα τής υπόθεσης τών UFO, είχε φαίνεται αποφασίσει ν'άλλάξει τακτική, σχολιάζοντας δημόσια τό αυξανόμενο μυστήριο τών ιπταμένων δίσκων στήν Ελλάδα. Είχε δέ στή διάθεση του έναν φάκελο πού κάλυπτε αρκετά περιστατικά UFO, στά οποία περιλαμβανόταν κι εκείνο τού Α-7Η, καθώς και τής αεροπορικής βάσης τής Λάρισας, πού αναφέραμε στην αρχή τού άρθρου. Υστερα λοιπόν απο τά προκαταρτικά σχόλια πάνω σέ άλλα θέματα, ό κ. Αβέρωφ έκανε τήν Ιστορική δήλωση ότι δέν αμφιβάλει πιά γιά τήν ύπαρξη τών UFO. Σιωπή έπεσε στήν αίθουσα. .Ο ύπουργός κοίταξε μέ νόημα τούς δημοσιογράφους κι έκανε μία δήλωση απίστευτης σπουδαιότητας για έναν άνθρωπο τής θέσης πού αύτός κατείχε: <<Θ έ λ ω να συστήσω νά εξεταστεί ή περiπτωση μίας έρευνας άμεσης ανάγκης σχετικά μέ τήν προέλευση καί τήν ταυτότητα τών άγνώστων αύτών έναερίων φαινομενων >> . Υπάρχουν πάντως σοβαρές ενδείξεις ότι ό κ. ’βέρωφ ή άλλαξε γνώμη. ή δέχτηκε τις προτροπές ανωτέρων του γιά νά υιοθετήσει μιά διαφορετική άποψη. Σύμφωνα μέ τόν βοηθό στρατιωτικό ακόλουθο η άποψη αυτή εκφράζει την προσωπική άποψη του Κ Αφερωφ και όχι την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση

1947 Η ελληνική κυβέρνηση θορυβήθηκε από παράξενα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από την Ελλάδα . Ανησυχώντας ότι μπορεί να επρόκειτο για σοβιετικούς πύραυλους οι αρχηγοί του ελληνικού Στράτου έδωσαν εντολή σε ομάδα μηχανικών να ερευνήσει το θέμα . Γρήγορα όμως αντιλήφθηκαν ότι δεν επρόκειτο για πύραυλους , τότε ρωτήθηκε το υπουργείο αμύνης τον USA για τα μυστηριώδη αντικείμενα , γρήγορα αναγκάστηκαν να σωπάσουν όπως και να σταματήσουν την ερευνά.. Βοηθάει άραγε η αεροπορία τον ΗΠΑ την ελληνική κυβέρνηση στης έρευνες για τα UFO ?.Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Athens Courier στης 11/8/77 αναφέρεται ότι οι χώρες συζητούν μυστικά το θέμα και ότι τα RF-4C χρησιμοποιούνται και για φωτογράφηση άγνωστων αντικειμένων ,αναφορά γίνεται επίσης ότι υψηλόβαθμος της υπηρεσίας ασφαλείας επιβεβαίωσε την ελληνοαμερικανική συνεργασία στο θέμα αυτό. UFO. Δ .Ideal's ufo.s/38-43-45

ANAΦOPEΣ ΓIA U.F.O.s: EΛΛAΔA 1998


H πρώτη μαρτυρία προέρχεται από τον Θανάση Ραπανάκη, ο οποίος το βράδυ της 14ης Αυγούστου διέκρινε επάνω από την περιοχή του Ελληνικού ένα UFO.
Εκείνο το βράδυ, κατά τις 9:30, ο μάρτυρας ήταν στην ταράτσα της οικίας του και παρατηρούσε με τηλεσκόπιο τον πλανήτη Δία.
Η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή και από το σημείο όπου βρισκόταν μπορούσε να παρατηρεί επίγειους στόχους σε απόσταση 15-25 χιλιομέτρων.
Κάποια στιγμή διέκοψε την παρατήρηση του πλανήτη για να μην κουράσει τα μάτια του όταν τυχαία κοίταξε προς την περιοχή του Eλληνικού, όπου διέκρινε άνετα τους προβολείς των αεροσκαφών, τα οποία ακολουθούσαν μια συγκεκριμένη πορεία από και προς το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Ξαφνικά παρατήρησε ότι σε ένα σημείο πιο μακριά από τα αεροσκάφη εμφανίστηκε ένα στίγμα, το οποίο ήταν πολύ φωτεινό.
Αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για ένα κοινό αεροσκάφος.
Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν είχε φώτα πορείας, ότι η πορεία που ακολουθούσε ήταν πολύ ανοδική για φυσιολογική απογείωση αεροπλάνου και ότι το φαινομενικό μέγεθος του ήταν σαν αυτό του πλανήτη Αφροδίτη, απέρριψε την εκδοχή περί γήϊνου αεροσκάφους.
Με το τηλεσκόπιο κοίταξε προς το σημείο όπου εκινείτο το αντικείμενο και διέκρινε ότι είχε μια μάζα λευκού φωτός με απόχρωση προς το κίτρινο και το σχήμα του ήταν περίπου οβάλ με μια κυρτή προεξοχή.
Στο κάτω σημείο του υπήρχε μια λεπτή κόκκινη φωτεινή γραμμή, η οποία ήταν πιο αμυδρή από το υπόλοιπο φως που εξέπεμπε το αντικείμενο.
Η πορεία που ακολουθούσε, με μειωμένη την αρχική ταχύτητά του, ήταν από νοτιανατολικά κατά μήκος της κορυφογραμμής του Υμηττού.
Ξαφνικά όμως εξαφανίστηκε.
Ο μάρτυρας το εντόπισε γρήγορα στο σημείο όπου το είχε αντικρίσει την πρώτη φορά, αλλά τώρα εκινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση από την αρχική και με μεγαλύτερη ταχύτητα.
Eλάχιστες στιγμές αργότερα, διέγραψε μια κυκλική απόκλιση αρχικά προς τα κάτω αλλάζοντας το επίπεδο της πορείας του, μετέπειτα όμως άρχισε να ανυψώνεται ακόμα πιο γρήγορα, ώσπου εξαφανίστηκε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο τέλος αυτής της αναφοράς του ο μάρτυρας γράφει τα εξής: Την αφιερώνω σε όλους εμάς που πιστεύουμε ότι το άγνωστο είναι κοντά μας με όλες τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Αρκεί λίγο να πιστέψουμε .
Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε και στο παρελθόν εμπειρία από θεάσεις UFOs.
Το καλοκαίρι του 1980, όταν υπηρετούσε τη θητεία του στη Κύπρο ( περιοχή Μαλούντα ), είδε ένα βράδυ καθώς περιπολούσε ένα τεράστιο κάτι στον ουρανό που σκόρπιζε τόσο έντονο φως, ώστε φώτιζε ολόκληρη σχεδόν τη Λευκωσία.
Ακόμα, ο ίδιος ο μάρτυρας μαζί με το φίλο του Γιάννη Κουτουβό υπήρξαν μάρτυρες της εμφάνισης ενός δισκοειδούς αντικειμένου στις 18 Ιουλίου 1981 σε μια ερημική περιοχή της Ακράτας του Νομού Αχαϊας.


Η επόμενη αναφορά προέρχεται από τον τοπικό ερευνητή της Κρήτης, Μανώλη Πεχυνάκη.
Σύμφωνα με την αναφορά του, το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, με μία παρέα η οποία αποτελούνταν από επτά νεαρά άτομα - από τα οποία ο Μάρκος Φουντουδάκης και ο Σταύρος Χατζιδάκης ανήκουν στην ομάδα του προαναφερθέντος ερευνητή κάθονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, συζητώντας για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διαρκούσε αρκετές ώρες, ασυναίσθητα παρατηρούσαν και τον ουρανό.
Η ώρα ήταν 2:35 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα από τα μέλη της παρέας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα αντικείμενο, το οποίο φαινόταν να απέχει από τον πλανήτη Δία έτσι όπως το παρατηρούσε από τη Γη και εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.
Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο, με ωοειδές σχήμα και το φαινόμενο μέγεθός του ήταν τριπλάσιο από το μέγεθος του πλανήτη Δία.
Το UFO, που ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά, όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.
Τα δύο πλέον πύρινα αντικείμενα, που είχαν το ίδιο σχήμα σε σχέση με το αρχικό αντικείμενο, μετατοπίστηκαν με ελαφριά κλίση σε μικρότερο ύψος ( σε σχέση με τους παρατηρητές ).
Μετέπειτα τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.
Σύμφωνα με τον Μάρκο Φουντουδάκη που βρισκόταν εκεί η πορεία που ακολούθησε το UFO πάνω από την πόλη του Ηρακλείου το έφερε φαινομενικά σε θέση τροχιάς, η προβολή της οποίας περνούσε πάνω από το βουνό Γιούχτα, το οποίο είναι στα νότια του Ηρακλείου.
Ίσως αυτή η τροχιά του UFO να μην ήταν τυχαία, διότι σε αυτή την περιοχή που θεωρείται δυναμική συμβαίνουν όπως λέγεται παράδοξα γεγονότα.
Tο πιο σημαντικό, ίσως, στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τοπική λαϊκή παράδοση σε αυτό το βουνό βρίσκεται ο τάφος του Δία.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στους μάρτυρες υπήρχε ένα άτομο που ασχολείται με τον τρόπο πτήσης των αεροπλάνων και τις δυνατότητες τους, το οποίο δεν αποδεχόταν την ύπαρξη των UFOs.
Σχετικά με την προαναφερόμενη θέαση, το συγκεκριμένο άτομο απέκλεισε την πιθανότητα αυτό το αντικείμενο να ήταν γήϊνης προέλευσης και, αφού απέκλεισε συζητώντας με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας το ότι μπορεί να ήταν κάποιο φυσικό φαινόμενο, αποδέχτηκε την ύπαρξη των UFOs.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί η θετική επίδραση που εξάσκησε στον ψυχισμό της παρέας αυτό το φαινόμενο, αφού όλα τα μέλη της κατακλείσθηκαν συναισθήματα δέους και θαυμασμού.

Η τρίτη μαρτυρία προέρχεται από τον Γιάννη Μανιά, ιδιωτικό υπάλληλο, κάτοικο Γλυφάδας, και τη γυναίκα του Μαρία.
Όταν συνέβη η θέαση, στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, περίπου κατά τις 10:30 το πρωί, είχαν αναχωρήσει από το χωριό Κεφαλάρι, όπου διέμεναν εκείνες τις ημέρες (εκεί βρίσκεται και η περίφημη αρχαία πυραμίδα), με κατεύθυνση αρχικά το Ναύπλιο και μετά το Τολό.
Αφού πέρασαν τη διασταύρωση προς Επίδαυρο και Τολό και αφού είχαν διανύσει περίπου τρία χιλιόμετρα, η γυναίκα σκούντησε το σύζυγό της για να του δείξει κάτι περίεργο, όπως θεωρούσε, που έβλεπε στο βάθος του ορίζοντα.
Όπως παρατήρησε ο Γιάννης, εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο δρόμο 5-6 άτομα τα οποία ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες και δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα.
Σε ένα αυτοκίνητο που τους είχε προσπεράσει όμως, βρισκόταν ένα κοριτσάκι μαζί με τη μητέρα του και όπως κατάλαβε, παρακολουθούσε και αυτό το ίδιο φαινόμενο.
Όταν κοίταξε προς την κατεύθυνση που του υπέδειξε η γυναίκα του, αντίκρισε ένα σύννεφο το οποίο έλαμπε πάρα πολύ από την ακτινοβολία του Ήλιου και επειδή εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό σύννεφο στον ουρανό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να το παρατηρήσουν καλύτερα.
Τότε διέκρινε ότι το σχήμα του ήταν κυλινδρικό και το χρώμα του τελείως λευκό.
Ελάχιστα λεπτά ύστερα από αυτές τις παρατηρήσεις, το σύννεφο διαχωρίστηκε ξαφνικά σε δύο μικρότερα κομμάτια μεταλλικά, πάντα έντονα λαμπερά.
Το ένα από αυτά τα κομμάτια που ήταν το μεγαλύτερο αποχώρησε από το σημείο που ήταν, με κατεύθυνση ψηλά στον ουρανό και με ταχύτητα περίπου όση και αυτή ενός υπερηχητικού αεροσκάφους αφήνοντας πίσω του μια ουρά λευκού χρώματος.
Σύντομα όμως έκανε μια αλλαγή κατεύθυνσης και συνάντησε το δεύτερο κομμάτι, το οποίο ήδη κατευθυνόταν προς το Άργος.
Η ταχύτητα τους ήταν περίπου ίση με αυτήν ενός αεροπλάνου κατά τη προσγείωση.
Παρακολουθώντας τα φτάσαμε στο Άργος έπειτα από 20-25 λεπτά, όπου τα είδαμε να ενώνονται σε ένα τεράστιο μακρόστενο σύννεφο πάνω από το χωριό Κεφαλάρι.
Έπειτα από πέντε δέκα λεπτά αυτό το μακρόστενο σύννεφο μεταμορφώθηκε σε κώνο, που θύμιζε περισσότερο μια μεγάλη καμπάνα εκκλησίας, πάλι λευκού χρώματος, έντονα λαμπερού σαν το πρώτο σύννεφο και έφυγε προς την πλευρά του Ναυπλίου.
Πάνω από τη θάλασσα έξω από το Ναύπλιο ο κώνος μεταμορφώθηκε σε ένα αντικείμενο σαν το κυλινδρικό κατάλευκο λαμπερό σύννεφο που είχαμε πρωτοδεί στα Λευκάκια και ακολουθώντας πάλι μια καμπύλη τροχιά πάνω από τα σύννεφα που ήδη είχαν μαζευτεί πάνω από τη θάλασσα του Ναυπλίου, χάθηκε μέσα στα σύννεφα μετά την παρέλευση περίπου δεκαπέντε λεπτών. Κατά την καμπύλη αυτή τροχιά του στο στερέωμα, η οποία ήταν σταθερή, έξω από το μεγάλο κυλινδρικό αυτό σύννεφο υπήρχαν αέρια .
Παρ' όλο που το περιστατικό επέδρασε από ψυχολογικής πλευράς θετικά στους μάρτυρες, από φόβο προς το άγνωστο και επειδή είχαν το μικρό παιδί τους στο αυτοκίνητο δεν συνέχισαν την παρακολούθηση.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μάρτυς αυτού του περιστατικού που όπως απεκάλυψε ενδιαφέρεται για το φαινόμενο των UFOs από την παιδική του ηλικία, είχε μία παρόμοια εμπειρία στις 10 Αυγούστου του 1989.


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ UFO: EΛΛAΔA 1999


Αντίθετα με το 1998, που οι αναφορές για UFO ήταν ελάχιστες, το 1999 ήταν μια χρονιά, που για άγνωστους λόγους, υπήρξε έντονη δραστηριότητα των UFO.
Το γεγονός αυτό, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα Μ.Μ.Ε. τα οποία ενασχολήθηκαν με αυτό το θέμα και ίσως για πρώτη φορά το παρουσίασαν με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα και ελπίζουμε όταν πάλι αναφερθούν σε UFO, να αντιμετωπίσουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο.

Η πρώτη θέαση του 1999 συνέβη στα Ιωάννινα στις 7/1 και σύμφωνα με τους μάρτυρες παρατηρήθηκαν " Δύο φωτεινές λάμψεις πολύ ψηλά στον ουρανό, που έμειναν για λίγο ακίνητες και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν, [αλλά] αναστάτωσαν…τα Γιάννενα. "
Κάποιοι δεν δίστασαν να μιλήσουν για UFO, ενώ οι πιο ψύχραιμοι είπαν ότι μάλλον πρόκειται για αεροσκάφη που εκτελούσαν υπερατλαντικές πτήσεις και ως εκ τούτου βρέθηκαν σε αρκετά μεγάλο ύψος.
Αρχικά εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, μία λάμψη με ουρά που έμεινε για λίγη ώρα, χωρίς να κινείται.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε άλλη μία παρόμοια λάμψη σαν φωτεινή γραμμή, γεγονός που αναστάτωσε τον κόσμο. Τα δύο αντικείμενα κινούνταν σχεδόν παράλληλα κι εξαφανίστηκαν απότομα, χωρίς να φαίνεται ότι κινούνταν . Σημειωτέον ότι το παραπάνω φαινόμενο έγινε αντιληπτό από εκατοντάδες άτομα και βιντεοσκοπήθηκε.

Το επόμενο περιστατικό αφορά την εξαφάνιση του Ισραηλινού υποβρυχίου Ντακάρ, η οποία σχετίζεται με την παρουσία ενός UFO.
Η περιοχή που έγινε η εξαφάνιση ανήκει στο τρίγωνο της Μεσογείου του οποίου τα όρια αρχίζουν από την Ιβηρική χερσόνησο, φτάνουν μέχρι τα νότια της Κρήτης και από εκεί εκτείνονται μέχρι τη Λιβύη.
Στο Τρίγωνο της Μεσογείου, όπως συμβαίνει και με το Τρίγωνο των Βερμούδων, έχουν αναφερθεί εξαφανίσεις αεροπλάνων, πλοίων και υποβρυχίων.
Σχετικά με αυτό το θέμα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έγραψε στις 17/11/92 τα εξής.
Έρευνες 24 χρόνια μετά: Σε εξέλιξη βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας οι έρευνες που πραγματοποιούν Ισραηλινοί στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής νοτίως του Ρόδου ( και μέχρι την Ιεράπετρα ), για την ανεύρεση υποβρυχίου τους που χάθηκε μυστηριωδώς με τους 69 άντρες τους, το 1968, δίνοντας 24 χρόνια μετά το πρώτο θέμα στις εφημερίδες του Ισραήλ .
Ήταν πρωί της 25ης Ιανουαρίου 1968. Το υποβρύχιο Ντακάρ κάνει το παρθενικό του ταξίδι από τα αγγλικά ναυπηγεία προς την Χάιφα.
Κάθε 6 ώρες δίνει αναφορά στο Ισραήλ.
Το αναφερόμενο στο μεσημέρι της 25ης Ιανουαρίου σήμα δεν το έλαβαν ποτέ.
Το τελευταίο σήμα είχε σταλεί από την περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από τότε οι έρευνες ουσιαστικά δεν σταμάτησαν .
Ποτέ δεν αφήνουμε νεκρούς στο πεδίο της μάχης, είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Σασόν.
Είναι μια ηθική υποχρέωση, τόνισε.
Έγιναν χωρίς αποτέλεσμα έρευνες, στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και στην Αίγυπτο.
Από έναν πλωτήρα που βρέθηκε το 1969 κοντά στη Γάζα, πανεπιστημιακοί έκαναν μελέτες σε συνδυασμό με την αξιολόγηση μετεωρολογικών δεδομένων και κατέληξαν ( στις αρχές του '92 ) στη βάσιμη υπόθεση ότι το υποβρύχιο πρέπει να βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Ν.Α. της Κρήτης .
Πως εξηγείται όμως η παρουσία του υποβρυχίου σε μια περιοχή έξω από το δρομολόγιό του;
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει , είπε ο κ. Σασόν.
Ο διπλωμάτης του Ισραήλ είπε ακόμη ότι είναι ευθύνη αυτών που υποστηρίζουν την άποψη ότι, επειδή έφτασε νωρίτερα στον προορισμό του, η βάση του έδωσε διαταγή να περιμένει, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς τη Ρόδο.
Εγώ μπορώ να μιλήσω για τις κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν ότι η διαταγή ήταν να πάει κατευθείαν στην Χάιφα , είπε.
Όμως υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο, σχετικά με την υπόθεση που αναφέρω, το οποίο δεν περιέχεται στο παραπάνω δημοσίευμα, και το οποίο αφορά την ακριβή ημερομηνία που εξαφανίστηκε.
Ακριβώς 2 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στις 25/1/1968 το υποβρύχιο αποστέλλει στα κεντρικά [γραφεία] του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ το τελευταίο κωδικοποιημένο τηλεγράφημα.
Η επόμενη προγραμματισμένη επικοινωνία ήταν για τις 8 το πρωί, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Στο Τέλ Αβίβ έχει σημάνει συναγερμός αλλά το Ντακάρ δεν απαντάει στις κλήσεις.
Την επόμενη ημέρα ξεκινά συντονισμένη επιχείρηση αναζήτησής του με την συμμετοχή και ξένων χωρών.
Μετά από 2 ημέρες, στις 27 του Γενάρη 1968 χάνεται το υποβρύχιο Μινέρβ με 52 άντρες.
Στις 29 του μήνα τα γαλλικά σωστικά συνεργεία επισήμαναν άγνωστο υποβρύχιο αντικείμενο σε βάθος 250μ. κοντά στην Τουλόν.
Στο μεταξύ, ο αρχηγός του ισραηλινού στόλου, ναύαρχος Σολομών Ερέλ δήλωσε ότι μυστηριώδη σήματα πιάστηκαν από ραδιοσταθμό στην Κύπρο, στην συχνότητα στην οποία μετέδιδε ο αυτόματος πλωτός ραδιοπομπός του υποβρυχίου.
Την επόμενη ημέρα οι προσπάθειες του Ζάκ Ύβ Κουστώ να προσεγγίσει το μυστηριώδες αντικείμενο έμειναν άκαρπες.
Τελικά καμία έρευνα δεν απέδωσε καρπούς.
Λίγο καιρό μετά, ο στρατηγός Ντε Γκώλ καταδύθηκε με το υποβρύχιο Ευρυδίκη στο σημείο εξαφάνισης για να αποδώσει τιμές στο χαμένο Μινέρβ .
Τελικά το υποβρύχιο ανευρέθηκε στις 28/5/99 και σ' ένα εκτενέστατο άρθρο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
...όλο αυτό τον καιρό οι θεωρίες για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ έδιναν κι έπαιρναν.
Πιάστηκε σε δίχτυ, έλεγαν μερικοί.
Το βύθισαν οι Αιγύπτιοι με την βοήθεια των Ρώσων, υποστήριζαν άλλοι.
Ορισμένοι έκαναν λόγο για εμβολισμό του υποβρυχίου από μεγάλο πλοίο, για νερά που μπήκαν μέσα από ανθρώπινο λάθος.
Και τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει και θεωρία της συνωμοσίας της φύσης .
Το Ντακάρ , είπαν, χάθηκε στα βάθη της θάλασσας εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου.
Και μάλιστα, έλεγαν για να υποστηρίξουν την άποψή τους, ότι την ίδια εβδομάδα που χάθηκε το Ντακάρ , εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένα ακόμη γαλλικό υποβρύχιο που έπλεε στη Δυτική Μεσόγειο με γοργές κινήσεις, το μικρό υποβρύχιο Rov .
Η δεύτερη κατάδυση ξεκινά. Ύστερα από λίγη ώρα η κάμερα εντοπίζει τη σιδερένια μάζα και για έξη φορές σαρώνει την επιφάνειά της.
Η εικόνα που μεταδίδει στις οθόνες του ρυμουλκού δεν αφήνει πλέον την παραμικρή αμφιβολία.
Ένα υποβρύχιο, κομμένο σε δύο κομμάτια, κείται σε βάθος 2.950 μέτρων.
Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως το ρήγμα δημιουργήθηκε ανάμεσα στην αίθουσα ελέγχου και το μηχανοστάσιο.
Η γέφυρα του υποβρυχίου έχει αποκολληθεί και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το κυρίως σώμα του σκάφους.
Το ίδιο συνέβη και με την πρύμνη που έχει ακόμη στερεωμένες πάνω της τις προπέλες.
Ήταν Παρασκευή 28 Μαΐου του 1999, ώρα 12 το μεσημέρι.
Θεωρώ ότι αν συνδυάσουμε τα παραπάνω στοιχεία καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αρχικά το Νατκάρ άλλαξε πορεία λόγω της παρουσίας του UFO, το οποίο αργότερα, για άγνωστους λόγους, το εμβόλισε.

Το επόμενο περιστατικό συνέβη στις 25/8 και αφορά την θέαση ενός UFO στην περιοχή της Ιερισσού, κοντά στην Χερσόνησο του Άθω.
Η σχετική μαρτυρία προέρχεται από τον Βασίλειο Λέχο, υλοτόμο, 45 χρονών, ο οποίος ανέφερε στο λιμενικό φυλάκιο Βατοπεδίου ότι ένα βαρύ αεροπλάνο , που πέρασε πάνω από τα κεφάλια τους, πετούσε πολύ χαμηλά και σχεδόν άγγιζε τις κορυφές των δένδρων , σε κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει καπνούς και πρέπει να έπεσε προς την θάλασσα ( στην περιοχή κοντά στις Ιερές Μονές Βατοπεδίου, Χιλανδαρίου και Εσφιγμένου ).
Εκείνη την ώρα τα ρολόγια του Λέχου και των άλλων δασεργατών που ήταν μαζί του έδειχναν 10.10 περίπου. Είχε σκούρο…σταχτί χρώμα... μπορεί να 'ταν μαχητικό. Πάντως, ήταν "βαρύ"....
Όπως πρόσθεσε ο κ. Λέχος, το αεροσκάφος ακολουθούσε πτωτική πορεία προς την θάλασσα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε λίγη ώρα πετούσαν πάνω από την θαλάσσια περιοχή του Άθω δύο ελικόπτερα και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.
Στις έρευνες πήραν μέρος από την πρώτη στιγμή ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού από το Άγιο Όρος και την Ιερισσό αλλά και αλιευτικά σκάφη.
Ύστερα από αρκετές ώρες, απ' όλους δινόταν η ίδια πληροφορία:
Δεν έχουμε βρει το παραμικρό στοιχείο.
Ούτε συντρίμμια υπάρχουν, ούτε κηλίδες... Δεν έχουμε έστω κάποια ένδειξη ότι πράγματι κατέπεσε το αεροπλάνο....
Με αυτό το περιστατικό ενασχολήθηκαν ενημερωτικά αρκετές εφημερίδες αλλά και ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν πειστικά αυτό το συμβάν με το αεροπλάνο φάντασμα, όπως το προσδιόρισαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, στις 26 δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο Πυκνό μυστήριο με το αεροπλάνο-φάντασμα, και ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, Γιώργος Αδάμ, γράφει τα εξής σχετικά με τη φύση αυτού του αντικειμένου:
Δύο εκδοχές μπορούν να αξιολογηθούν ως "πιθανές". Τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, που περιλαμβάνει και τον Άθω, πραγματοποιούνταν ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-5 και Μιράζ. Οι εικονικές αερομαχίες (προσβολές) πρόβλεπαν στη φάση των βυθίσεων τα αεροσκάφη να κατεβαίνουν χαμηλά. Ν' αφήνουν πίσω τους καπνούς (φωτοβολίδες παραπλανήσεως) και λίγο πριν φτάσουν στην επιφάνεια της θάλασσας να παίρνουν πάλι ύψος... .
Το αεροσκάφος που πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή μπορεί να μην είχε άδεια για πτήσεις στη χώρα μας ...και, το πιο ακραίο, να ήταν σε παράνομη αποστολή.
Σχετικά με αυτές τις απόψεις πρέπει να επισημάνω ότι εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε επισημανθεί ούτε από ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που σαρώνουν το Βόρειο Αιγαίο.
Αλλά ο μάρτυρας αναφέρει με σαφήνεια μόνο για ένα αεροσκάφος το οποίο πρέπει να έπεσε στη θάλασσα.
Όσο για την δεύτερη εκδοχή, αν ήταν παράνομο σκάφος που πετούσε πολύ χαμηλά για να αποφύγει τον εντοπισμό του από τα ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας που σαρώνουν το Βόρειο Αιγαίο, μετά την βουτιά του στην θάλασσα έπρεπε από τις έρευνες να ανευρεθεί κάποιο συντρίμμι από το αεροπλάνο ή έστω και λίγα λάδια.
Όμως, όχι μόνον οι άμεσες έρευνες απέβησαν άκαρπες, αλλά και μέχρι σήμερα δεν υφίσταται και το παραμικρό ίχνος απ' αυτό το αεροπλάνο.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή άλλων αεροπορικών γραμμών.
Μάλιστα και οι υπάλληλοι του πύργου ελέγχου του Αεροδρομίου Μακεδονία διαβεβαιώνουν ότι δεν είδαν, αλλά ούτε έχασαν κάποιο αεροπλάνο, το οποίο είχε εισέλθει στο χώρο τους.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δεν αγνοείται κανένα πολεμικό αεροσκάφος.
Αλλά η Αερολέσχη της συμπρωτεύουσας, από την οποία απογειώνονται και στην οποία προσγειώνονται τακτικά ιδιωτικά αεροσκάφη, τόνισε ότι δεν έχει αναφερθεί να αγνοείται κάποιο ιδιωτικό αεροπλάνο.
Όμως, την πραγματική φύση αυτού του αντικειμένου, που ήταν UFO, απέδωσε έμμεσα η εφημερίδα ΑΘΗΝΑΪΚΗ, η οποία στις 26 του μηνός είχε τον παρακάτω τίτλο:
Μυστήριο - Άγνωστο φλεγόμενο αντικείμενο στη θάλασσα του Αγίου Όρους. Η ...εισβολή....


Στο παρακάτω περιστατικό, παρέχουν τις μαρτυρίες τους δύο παιδικοί φίλοι, ο Καραγιώργος Ανδρέας και ο Ευσταθίου Αλέξανδρος, που είναι έκαστος 20 χρονών.
Όπως μου αφηγήθηκε ο Καραγιώργος, στις 11 Ιουλίου είχαν μεταβεί για τρεις ημέρες στα Λεχαινά, και την πρώτη βραδυά είχαν καθίσει στην αμμουδιά και θαύμαζαν το ηλιοβασίλεμα.
Μόλις έπεσε ο ήλιος, παρατήρησαν ότι υπήρχε στην περιοχή τη Κυλλήνης ένα δυνατό άσπρο φως, το οποίο μετέπειτα έγινε κόκκινο.
Επειδή δεν θεώρησαν ότι είναι κάτι σημαντικό, ο Καραγιώργος είπε στον φίλο του αστειευόμενος Κοίταξε τι έκαναν, έβαλαν λάμπα εκεί πάνω, και γέλασε.
Το επόμενο βράδυ σκέφτηκαν να παρατηρήσουν αυτό το παράδοξο φως, και αφού αγόρασαν μερικά σουβλάκια μετέβηκαν στην παραλία.
Μόλις έπεσε ο ήλιος το άσπρο φως εμφανίστηκε πάλι στο ίδιο σημείο και μετά από πέντε λεπτά σταδιακά έγινε πάλι κόκκινο.
Ξαφνικά, όπως παρατηρούσαν, το κόκκινο πλέον φως άρχισε να κατεβαίνει και οι δύο φίλοι πήγαν σε μια άλλη κοντινή περιοχή, ακούμπησαν σε μια βάρκα που ήταν στην ακρογιαλιά και συνέχισαν να παρατηρούν κατάπληκτοι το φως το οποίο είχε κατέβει στο επίπεδο της θάλασσας, κοντά σ' ένα φωταγωγημένο πλοίο το οποίο πρέπει να ήταν κρουαζιερόπλοιο.
Ξαφνικά εμφανίστηκε μεταξύ του πλοίου και του UFO, μια δυνατή εκτυφλωτική λάμψη που είχε σχήμα σφαιρικό.
Σημειωτέον ότι ο ουρανός δεν είχε σύννεφα, ο καιρός ήταν πολύ καλός και η θάλασσα ήταν ήρεμη.
Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός όμως είναι ότι κατά την διάρκεια του περιστατικού, από το κοντινό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας απογειώνονταν μαχητικά αεροσκάφη, το ένα κατόπιν του άλλου, και όταν έφταναν στο πλοίο έκαναν στροφή και επέστρεφαν στο αεροδρόμιο.
Μετά από αρκετή ώρα, χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς το χρονικό διάστημα, το UFO ξαφνικά χάθηκε.
Επειδή το σημείο από το οποίο παρατηρούσαν το UFO ήταν πολύ μακριά, θεωρούσαν ότι ίσως να βούτηξε στη θάλασσα, αλλά πιθανόν να έσβησε επί τόπου ή και να απομακρύνθηκε αστραπιαία.
Μετά από αρκετή ώρα, στο ίδιο σημείο που είχαν παρατηρήσει και την πράσινη λάμψη, παρατήρησαν ξαφνικά μια κόκκινη λάμψη σαν αστραπή.
Η διάρκειά της ήταν ελάχιστη και έσβησε απότομα.
Μετά από μερικά λεπτά παρατήρησαν πάνω από ένα βουνό προς το μέρος της Κυλλήνης, ένα αστέρι πολύ φωτεινό το οποίο ξαφνικά έγινε κόκκινο και άρχισε να κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Σύντομα άλλαξε πάλι φωτισμό και άρχισε σταδιακά να εκπέμπει πράσινο, κόκκινο και κίτρινο φως.
Αρχικά, άφηνε πίσω του, κατά άτακτα χρονικά διαστήματα μια άσπρη ουρά, η οποία μετέπειτα μετατράπηκε σε άσπρο νεφέλωμα σε σχήμα μισοφέγγαρου ή μπανάνας, που έμοιαζε σα να προερχόταν από εξάτμιση, αλλά εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα.
Καθώς πλησίαζε το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, άρχισε σταδιακά να μειώνει την ταχύτητά του.
Όταν έφτασε σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο έμεινε ακίνητο μερικά λεπτά, σα να παρατηρούσε το αεροδρόμιο, και μετά, χωρίς να προβεί σε κάποιο ελιγμό ή να κάνει στροφή, άρχισε να κινείται αντίθετα και να επιστρέφει πίσω.
Σταδιακά άρχισε να κατεβαίνει και προσγειώθηκε στην Κεφαλλονιά όπου ενώθηκε με 5 άλλα φώτα, τα οποία ήταν όμοια με αυτό και προφανώς το περίμεναν.
Η διάρκεια του περιστατικού αυτού ήταν περίπου μια ώρα.

Μετά από μερικές ημέρες, στις 18 του ιδίου μηνός, ο Ανδρέας μετέβηκε με τους γονείς του στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Κατά τις 9 το βράδυ καθόταν μαζί τους στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμεναν και αγνάντευαν τον ουρανό και την θάλασσα.
Ξαφνικά ο Ανδρέας παρατήρησε ένα φως πολύ λαμπρό, σαν αστέρι, το οποίο αιωρείτο σε μικρό ύψος.
Αρχικά ήταν άσπρο και μετέπειτα έγινε κόκκινο. Σύντομα όμως έγινε πάλι άσπρο και σταδιακά άρχισε να αυξάνεται και να λάμπει πολύ φωτεινά.
Τότε ο Ανδρέας λεει στον πατέρα του που παρακολουθούσε τηλεόραση.
Μπαμπά, τι είναι αυτό;, και του έδειξε το λαμπρό φως.
Όμως, την ίδια στιγμή το φως μετατράπηκε σε απαλό κόκκινο και ο πατέρας του τού απάντησε αδιάφορα Δεν είναι τίποτα.
Και τότε άρχισε κάτι περίεργο.
Ο Ανδρέας επέμενε ότι κάτι συμβαίνει με αυτό το φως, αλλά όταν ο πατέρας του γυρνούσε να το κοιτάξει το φως έσβηνε, και όταν κοίταζε την τηλεόραση άναβε πάλι. Όταν έφυγε ο πατέρας του το φως άρχισε να δυναμώνει αρκετά, αλλά τελικά μετατράπηκε σε μια σκιά ιπτάμενου δίσκου, η οποία έκλινε προς τα αριστερά.
Μετά άρχισε να κινείται προς τα βορειοδυτικά, σταμάτησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα πάνω από ένα βουνό, και μετά επέστρεψε στην αρχική του θέση απ' όπου χάθηκε οριστικά.
Το επόμενο βράδυ, περίπου κατά τις δέκα, παρατήρησε ο Ανδρέας δύο μαχητικά αεροσκάφη σε σχηματισμό να κατευθύνονται προς το σημείο όπου το προηγούμενο βράδυ είχε παρατηρήσει το UFO.
Όταν έφθασαν σ' αυτό το σημείο, εμφανίστηκε μια πολύ δυνατή λάμψη η οποία στην αρχή είχε άσπρο χρώμα και μετά, όταν άρχισε να μειώνεται η λάμψη, έγινε κόκκινο μέχρι που έσβησε.
Aποκλείστηκε η περίπτωση της φωτοβολίδας, γιατί αυτή πέφτει προς τα κάτω, ενώ η λάμψη ήταν σταθερή και η χρονική διάρκειά της ήταν πιο μικρή από την χρονική διάρκεια μιας φωτοβολίδας.
Μετά από μερικές ημέρες, στις 24 του μηνός, κατά τις 9.30 το βράδυ, ο Ανδρέας παρατήρησε πάλι ένα αντικείμενο βορειοδυτικά πάνω από το Ρέθυμνο, το οποίο σταδιακά μεγάλωνε και ήταν πολύχρωμο, όπως στα Λεχαινά, με κόκκινα, κίτρινα, μπλε φώτα, τα οποία αναβόσβηναν διαδοχικά και προέβαινε σε διάφορους ελιγμούς.
Κατά τις δέκα, παρατήρησε βορειοδυτικά, ένα άλλο ιπτάμενο αντικείμενο, του οποίου το φως ήταν τόσο δυνατό, που ασυναίσθητα έβαλε τα χέρια του πάνω στα μάτια του.
Και αυτό το UFO είχε το ίδιο πολύχρωμο φως όπως και το προηγούμενο.
Μετά από λόγο, το πλησίασε ένα άλλο πολύχρωμο UFO, και σε λίγο εξαφανίστηκαν.
Κατά τις 12.00 αντίκρισε ένα άλλο UFO, το οποίο όπως και τα προηγούμενα, ήταν πολύχρωμο, αλλά μετά το φως του έγινε άσπρο και πολύ λαμπρό, όπως μου είπε ο Ανδρέας, και μετά έσβησε.
Μετά από αυτή την θέαση, ο Ανδρέας πήγε να κοιμηθεί επειδή την επόμενη μέρα θα αναχωρούσαν από το Ρέθυμνο για τον Άγιο Νικόλαο.
Όπως μου είπε ο Ανδρέας, εκείνη την ημέρα είχε την αίσθηση ότι τον παρακολουθούσαν.

Ένα περιστατικό, με το οποίο ενασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ, είναι το παρακάτω, το οποίο είναι σημαντικό για τα ελληνικά δεδομένα και ίσως να συνετέλεσε σ' αυτό το ότι υπάρχουν οι φωτογραφίες που τράβηξε ο μάρτυρας Πτολεμαίος Γκοτζαμάνης.

Η θέαση έγινε στις 20 Ιουνίου, όταν ο Πτολεμαίος Γκοτζαμάνης, τεχνικός ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μαζί με έναν συνάδελφό του από την Κομοτηνή, ανέβηκαν στο πάρκο κεραιών του δήμου Σταυρούπολης στην Ξάνθη για εργασίες συντήρησης.
Να σημειωθεί ότι το υψόμετρο στο συγκεκριμένο σημείο φτάνει τα 1.440 μέτρα.
Ο καιρός ήταν καλός, υπήρχε ηλιοφάνεια και η ορατότητα ήταν ικανοποιητική. Γύρω στις 10 το πρωί ο Πτολεμαίος αντιλήφθηκε στον ουρανό δυο αντικείμενα που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και κρατούσαν σταθερά ίση απόσταση μεταξύ τους.
Τα δυο ιπτάμενα αντικείμενα ήταν ακανόνιστου σχήματος σκούρου χρώματος και κατευθύνονταν προς την Αλεξανδρούπολη.
Παρά την αρχική του έκπληξη ο κ. Πτολεμαίος πρόλαβε να σηκώσει τη φωτογραφική μηχανή που είχε μαζί του και να απαθανατίσει τα μυστηριώδη αντικείμενα στο φιλμ του.
Αν και οι δυνατότητες της φωτογραφικής του μηχανής ήταν περιορισμένες, εν τούτοις τα δυο αντικείμενα φαίνονται αρκετά καθαρά.
Αν είχαμε επαγγελματική μηχανή ή βιντεοκάμερα το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο καθώς τα φωτογράφισα από απόσταση μεγαλύτερη των δυο χιλιομέτρων δήλωσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ο μάρτυρας, και πρόσθεσε:
Πάντως σε μεγέθυνση που έκανα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή φαίνεται καθαρά ότι δεν πρόκειται για αεροσκάφη πολιτικά η στρατιωτικά ούτε για κάποιο άλλο γνωστό ιπτάμενο αντικείμενο.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα δυο αντικείμενα τηρούσαν σταθερά την ίδιο απόσταση και κινούνταν πολύ γρήγορα χωρίς να ακούγεται θόρυβος.


Το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι συμβολαιογράφων, οι Κ. και Μ. Καρυωτάκη, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, διατείνονται ότι καθώς ήταν στο μπαλκόνι τους, παρατήρησαν δύο UFO, προφανώς τα ίδια που είχαν θεαθεί στην Ξάνθη, τα οποία ήταν περίπου πάνω από το κεφάλι τους, αλλά σε μεγάλο ύψος.
Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν οι κινήσεις που έκαναν τα δύο UFO, τα οποία εκινούντο άλλοτε αριστερά, άλλοτε δεξιά, και κάμποσες φορές ανέβαιναν σε μεγαλύτερο ύψος, ή αντίθετα, κατέβαιναν πιο χαμηλά.

Όπως είναι γνωστό, πάντα στα κείμενά μου και στα βιβλία μου, οι μαρτυρίες, για λόγους αξιοπιστίας είναι και μόνον όταν κάποιο περιστατικό για το οποίο οι μάρτυρες επιθυμούν να μην καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους δεν αναφέρω τα ονόματά τους, αλλά παραθέτω τα αρχικά τους.
Ακριβώς σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν τα δύο παρακάτω περιστατικά από τα οποία το πρώτο συνέβη στην Πεντέλη.

Η αναφορά του περιστατικού της Πεντέλης προέρχεται από την Ε. Δ., κάτοικο Αθηνών, η οποία είναι επαφική, έχει απαχθεί από εξωγήινους και κατά το παρελθόν έχει αντικρίσει και άλλα UFO.
Τα στοιχεία που καθορίζουν την σπουδαιότητα αυτής της σημαντικής θέασης είναι ότι συνέβη στην Πεντέλη στις 11 Αυγούστου, την ημέρα που συνέβη η γνωστή έκλειψη ηλίου και το παρατήρησε από την καφετέρια που υπάρχει στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με την μαρτυρία της, ξεκίνησε κατά τις 11.30 το βράδυ, όταν φάνηκε στον ουρανό ένα φως το οποίο ήταν τόσο έντονο, που φώτισε ο ουρανός τόσο πολύ που σου ήταν αδύνατον να μην σηκώσεις τα μάτια σου να δεις τι γίνεται.
Μετά μερικά λεπτά μετακινήθηκε από την αρχική του θέση και σύντομα, καθώς ήταν ακίνητο, άρχισε να μικραίνει σταδιακά μέχρι που εξαφανίστηκε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εκείνη τη βραδυά, υπήρχαν στην καφετέρια δεκάδες άτομα, τα οποία παρατήρησαν αυτό το φαινόμενο και ρωτούσαν τριγύρω τι συμβαίνει; και τι είναι αυτό;.
Αλλά και αργότερα, όταν ανεχώρησε από την καφετέρια για τον Χολαργό όπου διαμένει, παρατήρησε στο μέρος του ουρανού που αντιστοιχεί στην περιοχή που είναι το γνωστό Παλάτι της Δούκισσας της Πλακεντίας, μια φωτεινή τεράστια μπάλα, η οποία άρχισε να μειώνεται σταδιακά, μέχρι που έγινε ένα πολύ μικρό αστέρι, το οποίο έσβησε επί τόπου χωρίς να μετακινηθεί.
Και στις δύο παραπάνω θεάσεις είναι μάρτυρες ο σύζυγός της και τα δυό τους παιδιά.

Άλλη μια μαρτυρία προέρχεται από την Ε. Β. η οποία είναι ψυχικό άτομο με ικανότητες ραβδοσκοπίας, διαθέτει μεγάλες ποσότητες βιοενέργειας και μερικές φορές μπορεί με τα χέρια της να νοιώσει την αύρα διαφόρων ατόμων.
Είναι ασφαλώς σημαντικό ότι αυτή η θέαση έγινε στις 6/9, την παραμονή του μεγάλου σεισμού της Αθήνας.
Σύμφωνα με την μαρτυρία της, η ώρα ήταν 23.30 όταν παρατήρησε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διαμένει στα Εξάρχεια, πολλά φωτεινά UFO, τα οποία ήταν σαν σμήνος πουλιών, ήταν αθόρυβα, λευκά και φωσφόριζαν.
Η κατεύθυνσή τους ήταν από βορρά προς νότο, και πετούσαν πολύ χαμηλά.
Ο καιρός ήταν πολύ καλός, χωρίς σύννεφα και χωρίς φεγγάρι στο οπτικό της πεδίο.

Το επόμενο γεγονός συνέβη το βράδυ στις 19/11 και οι σχετικές αναφορές προέρχονται από άτομα τα οποία ανήκουν σε δύο διαφορετικές παρέες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του Τ. Μ., ανώτερου υπαλλήλου τράπεζας, εκείνο το απόγευμα του τηλεφώνησε ένας φίλος του από τον Άγιο Στέφανο και τον ενημέρωσε ότι στην Πεντέλη διακρίνονται παράδοξα φώτα.
Μετά από κάμποση ώρα του τηλεφώνησε ένας άλλος φίλος του από το Μαρούσι και μεταξύ των άλλων που συζήτησαν του είπε, χωρίς να το τονίσει ιδιαίτερα, ότι στην Πεντέλη παρατηρούνταν παράδοξες αστραπές, παρ' όλο που δεν έβρεχε και ο καιρός ήταν σχετικά καλός.
Με βάση αυτά τα δύο τηλεφωνήματα επικοινώνησε αμέσως με δύο άλλους φίλους του από τους οποίους ο ένας είναι γιατρός και ο άλλος μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος.
Ακόμα τηλεφώνησε και σε μια κοπέλα και συναντήθηκαν σύντομα με σκοπό όλοι μαζί να μεταβούν στην Πεντέλη.
Καθώς εξήλθαν από την Κηφισιά και πήραν τον δρόμο για την Πεντέλη, παρατήρησαν την ύπαρξη μιας περίεργης ομίχλης η οποία, αντίθετα του όπως συμβαίνει συνήθως, δεν άφηνε ίχνη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ούτε μύριζε.
Επειδή η ομίχλη ήταν πυκνή το αυτοκίνητο έτρεχε με χαμηλή ταχύτητα, περίπου στα 20 χιλιόμετρα.
Μέχρι να φθάσουν στην Σπηλιά του Νταβέλη είχε πέσει αρκετά η ένταση των μεγάλων φώτων του αυτοκινήτου και η μηχανή έσβησε τρεις φορές.
Μόλις πέρασαν τη στροφή της Σπηλιάς του Νταβέλη, στα 300 περίπου μέτρα ο γιατρός ξαφνικά άρχισε να ιδρώνει, είχε γίνει άσπρος, και όπως τους είπε χαρακτηριστικά δεν αισθάνομαι το κεφάλι μου από τα φρύδια και πάνω κι έχω τάση για εμετό.
Αμέσως ο Τ. Μ., που είναι γνώστης των παράδοξων φαινομένων της Πεντέλης, αποφάσισε να απομακρυνθούν από την περιοχή, και όταν έφτασαν στο παλάτι της Δούκισσας της Πλακεντίας, ο γιατρός συνήλθε αμέσως.
Σε σχετική ερώτηση του Τ. Μ., αν μπορεί να του εξηγήσει ιατρικά τι του συνέβη, ο γιατρός απάντησε αρνητικά.
Από εκεί πήγαν προς τον Άγιο Στέφανο, όπου δεν υπήρχε ομίχλη. Από εκεί παρατήρησαν ότι πάνω από την Πεντέλη υπήρχε ένα μεγάλο σύννεφο 600 περίπου μέτρων, που στα άκρα του αναβόσβηναν ρυθμικά 2 φώτα και στη μέση του υπήρχαν λάμψεις και ακτίνες φωτός σαν λέιζερ.
Αυτό το φαινόμενο κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί.

Η άλλη μαρτυρία προέρχεται από την Ε. Ε., την οποία εκείνο το απόγευμα στις 19/11 είχε επισκεφθεί ο αδελφός της με την οικογένειά του, ο οποίος παρατήρησε κάτι παράξενες αστραπές στον ουρανό στο ύψος του βουνού της Εκάλης, και επειδή θεώρησε ότι επέρχεται μεγάλη καταιγίδα, αναχώρησε μαζί με την οικογένειά του.
Κατά τις 7.30 εξήλθε και η ίδια στο μπαλκόνι της, και όπως παρατήρησε, ο ουρανός ήταν ελαφρά συννεφιασμένος και σε διάφορα μέρη ξάστερος. Όμως, αμέσως της προκάλεσε την προσοχή το γεγονός ότι σε όλη την περιοχή, από την Εκάλη μέχρι και το βουνό της Πεντέλης προς τα δεξιά, ο ουρανός φωτιζόταν με κατάλευκο φως το οποίο ήταν διάχυτο παντού και εξέρχονταν μέσα από λευκά πυκνά σύννεφα τα οποία ήταν πάνω από το βουνό.
Αυτό το τεράστιο φως άναβε κι έσβηνε ρυθμικά ανά δευτερόλεπτο και παρείχε την εντύπωση ότι κάπου πίσω απ' αυτό το σημείο άστραφτε συνέχεια και ότι θα επακολουθούσε μεγάλη καταιγίδα.
Μετά τις 8, αυτό το φως άρχισαν να το διαπερνούν δεκάδες λευκές γραμμές. Το θέαμα αυτό, που συνέβαινε μέσα σε μια απόλυτη σιωπή, ήταν τόσο συναρπαστικό που κυριολεκτικά την είχε καθηλώσει.
Όπως είπε σχετικά: Απλά μπορώ να θεωρήσω ότι εκεί επάνω διεξαγόταν κάποια αεροπορική μάχη, ή μάλλον συνέβαινε κάτι το οποίο διέφευγε από τις ανθρώπινες δυνατότητες αντίληψης.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρούσε εκτός από μένα ο γιος μου, που είναι 14ων χρονών, και από το διπλανό μπαλκόνι μια γειτόνισσά μου, η οποία έδειχνε πολύ φοβισμένη.
Μετά από δύο ώρες, από το βουνό της Πάρνηθας έπεφταν ακτίνες φωτός σαν προβολείς πάνω στο φως του ουρανού της Εκάλης.
Μετέπειτα το φαινόμενο εξασθένισε στην Πεντέλη και σε ελάχιστα λεπτά εμφανίστηκε το ίδιο ακριβώς πάνω στην Πάρνηθα.
Μέχρι τις 11 το βράδυ που ήταν καθηλωμένη στο μπαλκόνι της, το φαινόμενο παρουσιαζόταν άλλοτε στην Πάρνηθα και άλλοτε στην Εκάλη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εκείνο το βράδυ η μάρτυς προσπάθησε να επικοινωνήσει με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για να αναφέρει αυτό το πρωτόγνωρο θέαμα, αλλά οι προσπάθειές της απέβησαν μάταιες αφού τελικά δεν μπόρεσε να μιλήσει με κάποιον αρμόδιο.
Μετέπειτα αποτάνθηκε στην Ε.Μ.Υ. και την συνέδεσαν με κάποιον αρμόδιο, του οποίου αγνοεί τα στοιχεία, ο οποίος, όπως την ενημέρωσε, είχε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για το ίδιο φαινόμενο από την Κορινθία μέχρι την Κεφαλλονιά, και πρόσθεσε ότι το ερευνούν και όπως υποθέτει πρέπει να είναι καταιγίδα.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ UFO: EΛΛAΔA 2000


Στην τελευταία χρονιά του αιώνα, που πλέον ανήκει στο παρελθόν, υπήρξαν αρκετές για τα ελληνικά δεδομένα θεάσεις UFO από τις οποίες οι περισσότερες μέσα στον Αύγουστο.
Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί και η αναφορά για ένα ζεύγος εξωγήινων, για τους οποίους ελάχιστες αναφορές υπάρχουν μέχρι σήμερα για την παρουσία τους στον ελληνικό χώρο.
Η πρώτη θέαση συνέβη 10 λεπτά μετά την είσοδο του νέου έτους και η σχετική αναφορά προέρχεται από τον Μ.Σ. ο οποίος αναφέρει τα εξής:
"Είχα ανέβει με τον αδελφό μου στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διαμένω στα Μελίσσια, η οποία είναι η πιο ψηλή της περιοχής και έχει προσανατολισμό προς τον Πειραιά.
Κάποια στιγμή καθώς κοιτάζαμε προς την περιοχή Αμαρουσίου Παραδείσου, παρατηρούμε ένα μικρό δίσκο σε φαινομενικό ύψος 500 με 800 μέτρα που παρουσίαζε μια κλίση στο μπροστινό του μέρος, ο οποίος δεν είχε φώτα, τον αντικρίσαμε από μια μουντή αντανάκλαση που είχε, η οποία ίσως να προερχόταν από τα φώτα της περιοχής".
Όπως παρατήρησαν οι μάρτυρες στο κάτω μέρος του υπήρχαν μερικές μικρές γραμμές, οι οποίες έμοιαζαν με τις μικρές γραμμές που έχουν οι ζάντες των αυτοκινήτων.
Η ταχύτητα του ήταν μέτρια, και λίγο προτού εξαφανιστεί, άλλαξε σχήμα και από στρογγυλό που ήταν πήρε το σχήμα του αυγού.
Σε όλη τη διάρκεια της παρατήρησης που κράτησε 20 με 30 δευτερόλεπτα ήταν αθόρυβο, ο ουρανός είχε ελάχιστα σύννεφα και φαινόταν να έρχεται μάλλον από την Πάρνηθα ενώ εξαφανίστηκε προς την Ραφήνα.
Και οι δύο μάρτυρες ένοιωσαν μεγάλη χαρά, θεωρώντας ότι αυτή η θέαση αποτελούσε ένα πρωτότυπο πρωτοχρονιάτικο δώρο.
Αξίζει ακόμα να τονιστεί το γεγονός ότι οι μάρτυρες δεν απέκρυψαν αυτή την εμπειρία τους από τους φίλους τους στους οποίους την ανέφεραν και οι οποίοι την αποδέχτηκαν με ευνοϊκά σχόλια και μερικοί από αυτούς τους είπαν Είστε πολύ τυχεροί που το αντικρίσατε, γιατί και εμείς προσμένουμε τόσα χρόνια να παρατηρήσουμε ένα UFO, αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η επιθυμία μας.

Η παρακάτω περίπτωση προέρχεται από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η οποία, στις 30/5/2000, έγραψε τα εξής:
"Βόλτα εξωγήινων στην ορεινή Αχαΐα Πύργος
Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν προχθές οι 250 κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Βρισκόμασταν στο καφενείο του χωριού, όταν ξαφνικά ένας ηλικιωμένος μας είπε ότι κάτι παράξενο υπάρχει στον ουρανό.
Στην αρχή νομίσαμε ότι επρόκειτο για αστείο...
Όταν όμως βγήκαμε έξω διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι μας έλεγε αλήθεια.
Ήταν τρία αντικείμενα φωτεινά, που έκοβαν βόλτες πάνω κάτω, δεξιά αριστερά για περισσότερο από μία ώρα ... - είπε στην Ε ο 25χρονος Ανδρέας Κωστόπουλος, κάτοικος του Ελαιώνα.
Ο ουρανός ήταν ξάστερος και τα αντικείμενα ήταν πραγματικά και όχι φαντασιώσεις… Όλα αυτά που ειπώθηκαν μετά ότι πιθανόν να είδαμε αντανακλάσεις προβολέων, αεροσκάφη ή λέιζερ πάνω στα σύννεφα, δεν ισχύουν.
Όλοι μας στο χωριό γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός μυστηριώδους φαινομένου που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.
Αυτά τα φώτα ήταν περίεργα, απόκοσμα και πέρα από κάθε τι γήινο - δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπούσιος.
Όπως έγινε γνωστό χθες, τα περίεργα φώτα είδαν και οι κάτοικοι της κοινότητας Δρέπανο Αχαΐας."

Η επόμενη μαρτυρία προέρχεται από ένα πιλότο, ο οποίος έχει προϋπηρεσία 24 χρόνια.
Και βέβαια εδώ πρέπει να τονιστεί ότι οι πιλότοι της πολεμικής αλλά και της πολιτικής αεροπορίας, όχι μόνο διαθέτουν τέλεια ψυχοσωματική υγεία, αλλά γνωρίζουν και οτιδήποτε υπάρχει στον ουρανό και είναι πολύ εύκολο για εκείνους να διακρίνουν ένα γήινο αντικείμενο, ένα πλανήτη ή ένα φυσικό γεγονός από ένα UFO.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του πιλότου, η θέαση έλαβε χώρα στην περιοχή Βάρη της Σύρου, στις 19 Αυγούστου, περίπου κατά το σούρουπο, όταν διέκρινε στον ουρανό ένα δισκοειδές UFO, από το κάτω μέρος του οποίου εξερχόταν μια φλόγα.
Μόλις ο μάρτυρας συνειδητοποίησε τι έβλεπε, πήρε την βιντεοκάμερά του και βιντεοσκόπησε περίπου για 7 δευτερόλεπτα το UFO, γιατί μετά η κάμερά του έπαθε βλάβη και μπλοκάρισε.
Όμως μετά από μια ώρα η βλάβη αποκαταστάθηκε μόνη της.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στην μεγέθυνση που έγινε αργότερα διακρίνεται καθαρά το δισκοειδές αντικείμενο και η φλόγα που εξέρχεται από το κάτω μέρος του.
Ο μάρτυρας επειδή ήθελε να καταστεί ευρύτερα γνωστή αυτή η θέαση, παρέδωσε το φιλμ στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί.

Το παρακάτω περιστατικό έχει αναφερθεί από την ερευνήτρια Χριστίνα Παπαδά, η οποία διαμένει στην Κόρινθο και έχει αναφέρει τα εξής:
"Κόρινθος, 22 Αυγούστου 2000, ώρα 22:30
Καθόμουν στην βεράντα του σπιτιού μου, όταν εθεάθη στον ουρανό, δυτικά, Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο.
Εμφανίστηκε απότομα, χωρίς να έρχεται από κάποια κατεύθυνση, σαν να υπήρχε ήδη εκεί και ξαφνικά άναψε το φως του: ήταν κιτρινωπού χρώματος, σαν να καιγόταν, χωρίς ουρά και 15 φορές λαμπρότερο από τον Δία!
Έκανε κυκλική τροχιά και ανεβαίνοντας αργά προς τα πάνω χάθηκε σαν να μπήκε κάπου (δεν φάνηκε να απομακρύνεται στον ορίζοντα). Δεν υπήρχε θόρυβος.
Δεν είχε χαρακτηριστικά αεροσκάφους ή δορυφόρου, ούτε κάποιου φυσικού φαινομένου.
Μετά από ένα τέταρτο παρατήρησα κάποιους στρατιώτες στην ταράτσα της Λέσχης Αξιωματικών Κορίνθου (βρίσκεται απέναντι από το σπίτι μου) να συγκεντρώνονται και να κοιτούν τον ουρανό πάνω από το σπίτι μου.
Δηλαδή σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνης του Α.Τ.Ι.Α. που είδα εγώ. Βορειοανατολικά.
Στη συνέχεια μαζεύτηκαν και άλλοι στρατιώτες και παρατηρούσαν τον ουρανό.
Τότε τους φώναξα από την βεράντα μου, ρωτώντας τους τι βλέπουν.
Μου απάντησαν ότι κάτι παράξενο πετάει στον ουρανό.
Αμέσως πήρα την φωτογραφική μηχανή μου και πήγα στην ταράτσα της Λέσχης.
Μου έδωσαν την ίδια περιγραφή που είχε και το Α.Τ.Ι.Α. που είδα εγώ.
Κι αυτό επίσης είχε αργή ανοδική κίνηση και κατευθυνόταν προς το βουνό Γεράνεια (Λουτράκι) όπου και χάθηκε, όπως μου ανέφεραν οι στρατιώτες Η.Γ. και Γ.Μ.
Αυτό το περιστατικό διήρκησε γύρω στα δύο λεπτά, γι' αυτό και δεν πρόλαβα να τραβήξω κάποια φωτογραφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα όλα τα σκυλιά στη γύρω περιοχή γάβγιζαν.
Και το δικό μου επίσης.
Τελικά, σταμάτησαν το γαύγισμα μετά από μία ώρα. Δεν γνωρίζω εάν επρόκειτο για δύο διαφορετικά Α.Τ.Ι.Α. ή ένα που έκοβε βόλτες στον ουρανό.
Ο καιρός ήταν αίθριος, καθόλου νεφελώδης και είχε αστροφεγγιά. Οπότε, δεν μπορεί να κρύφτηκαν μέσα σε νέφη".

Μήπως σε κάποια σημεία του ουρανού ανοίγουν πύλες;
Ίσως κάποια σημεία να λειτουργούν ως κόμβοι ηλεκτρομαγνητικών πλεγμάτων δίαυλοι εισόδου και εξόδου.
Είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να ερευνηθούν για να λυθούν κάποιες απορίες:
Γιατί έρχονται μέσα στη νύχτα σαν τους λωποδύτες;
Είναι του Κλίντον τα παιχνιδάκια παρακολούθησης, ή παιχνιδάκια άλλων διαστάσεων;
( Σημείωση: για οποιεσδήποτε αναφορές εμφανίσεων UFO (Α.Τ.Ι.Α.) ή άλλων παράξενων φαινομένων στο νομό Κορινθίας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο: 0937-25.67.44.)

Η επόμενη θέαση έγινε στη Λαμία στις 25/8 και σύμφωνα με τον μάρτυρα Θεοχαρόπουλο, ήταν περίπου μεσάνυκτα και στον ουρανό υπήρχε μόνο ένα μικρό γκρι σύννεφο μέσα στο οποίο υπήρχαν μικρά φώτα τα οποία μετακινούνταν πότε αριστερά, πότε δεξιά πάντα μέσα σε αυτό το σύννεφο.
Κάποια στιγμή ένα από τα φώτα εξήλθε από το μικρό σύννεφο και χάθηκε στον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα.
Επειδή, το σύννεφο δεν ήταν σταθερό αλλά μετακινείτο σιγά σιγά, κατά τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα είχε φτάσει περίπου πάνω από τα Καμένα Βούρλα και επειδή πλέον ήταν πολύ μακριά, ο μάρτυρας έπαψε να το βλέπει.
Η παρακάτω περίπτωση που είναι η πιο σημαντική του 2000, μου αναφέρθηκε από τον ερευνητή και φίλο Μάκη Ποδότα και αφορά την παρουσία ενός εξωγήινου και μια εξωγήινης στην παραλία Αλυκές της Ζακύνθου στις 28/8.
Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τρεις μόνο περιπτώσεις εξωγήινων γυναικών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την μαρτυρία της είχε μεταβεί εκείνο το απόγευμα με τον άνδρα της και το παιδί της στην παραλία Αλυκές της Ζακύνθου για να κολυμπήσουν.
Επειδή σε αυτό το σημείο υπήρχαν πολλοί κολυμβητές, προτίμησαν να μεταβούν σ' ένα άλλο όπου εκτός από αυτούς υπήρχαν μόνο πέντε άτομα.
Σύντομα όπως παρατήρησε η μάρτυς κατέφθασε ένα ζευγάρι, το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή της είχε περίεργα χαρακτηριστικά.
Το ύψος τους ήταν κανονικό, το πρόσωπό τους τριγωνικό, αλλά εκείνο που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην μάρτυρα ήταν τα μάτια τους που ήταν σκούρα όπως είναι το μολυβί τσιμέντο και δεν είχαν κόρη.
Τα μαλλιά τους ήταν ξανθά και στον άνδρα ήταν πάρα πολύ κοντά, ενώ της γυναίκας ήταν ίσια και έφθαναν μέχρι τον ώμο.
Το δέρμα τους ήταν πολύ λεπτό, σαν διαφανές και έμοιαζε άτριχο.
Όπως παρατήρησε η μάρτυς, δεν μιλούσαν καθόλου, μονάχα ορισμένες στιγμές κοιταζόταν στα μάτια, ίσως γιατί μιλούσαν τηλεπαθητικά και το πρόσωπό τους ήταν ανέκφραστο.
Ο άνδρας δεν την άφησε να περπατήσει, ίσως επειδή εκεί ήταν πέτρες, την έβαλε στην πλάτη του και καθίσανε στην άκρη της θάλασσας.
Ο άνδρας αφού έκανε αρχικά διάφορες περίεργες κινήσεις με τον λαιμό του, προχώρησε και μπήκε στην θάλασσα, και άρχισε να παρατηρεί τον γιο μου, που ήταν με την μάσκα.
Νομίζω ότι για πρώτη φορά έβλεπε άνθρωπο με μάσκα μέσα στην θάλασσα και αυτό βέβαια του προκαλούσε πολλά ερωτηματικά.
Μετά από αρκετή ώρα πήρε λίγο νερό το οποίο έριξε στο σώμα του, μετά κοίταξε το χέρι του, και η γυναίκα που δεν είχε μπει στη θάλασσα, κοίταξε και αυτή το χέρι του.
Μετά άρχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις που έκανε ο γιος μου μέσα στη θάλασσα και προσπαθούσε να τις μιμηθεί.
Tελικά κοίταξε την κοπέλα και προσπαθούσε πάλι να επαναλάβει τις ίδιες κινήσεις.
Μετά έβγαλε από την τσέπη του μαγιό του κάτι που έλαμπε, νομίζω ότι ήταν ρολόι, το έβαλε στη θάλασσα και το κοιτούσε από πάνω μαζί με τη γυναίκα που είχε πλησιάσει δίπλα του, και μετά από ελάχιστα λεπτά το έπιασαν και το παρατηρούσαν πάλι.
Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε άλλη μια φορά.
Mετά ο άνδρας έβγαλε κάτι άλλο από την τσέπη του μαγιό του, και γνωρίζω τι ήταν αυτό, αλλά τότε σκέφθηκα ότι πρέπει να ήταν κακοί άνθρωποι, οι οποίοι αποσκοπούσαν να προκαλέσουν κακό σε εμάς, αλλά και στη χώρα μας.
Μετά από λίγο πήρε τη γυναίκα στη πλάτη του και εξήλθε από την θάλασσα. Τότε αφού άφησε τη γυναίκα στο έδαφος άρχισαν να απομακρύνονται και πήγαινε μπροστά ο άνδρας και ακολουθούσε η γυναίκα, με πρόσωπα πάντα ανέκφραστα.
Η γυναίκα είχε φοβερή αστάθεια, και μάλιστα καθώς περνούσε από δίπλα μου παρ' ολίγο να πέσει κάτω και τότε εγώ της χαμογέλασα και εκείνη προσπάθησε να μιμηθεί το γέλιο μου.
Αργότερα λίγο πιο κάτω τους συναντήσαμε πάλι, και η γυναίκα ήταν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο, αυτός ήταν έξω από το αυτοκίνητο, ντυμένος και φορούσε γυαλιά αλλά διαφορετικά από τα γνωστά γιατί το γυαλί έφθανε μέχρι πίσω.
Έχω την εντύπωση ότι μας ανέμεναν, γιατί όταν περάσαμε από δίπλα τους, ο άνδρας έκανε μια ολόκληρη στροφή στο σώμα του και μας κοιτούσε επίμονα και προκλητικά.
Τότε είπα στον άνδρα μου:
Πάνο σαν εξωγήινος δεν είναι αυτός;
Και εκείνος μου απάντησε:
Μα είναι εξωγήινος. Παρόλο που δεν φοβάμαι εύκολα, ένοιωσα να με κυριεύει ο πανικός, και φύγαμε όσο μπορούσαμε πιο γρήγορα. Αλλά και στο σπίτι τους σκεπτόμουνα αρκετές ώρες και ταυτόχρονα είχα έντονη νευρικότητα".

Μετά από δύο ημέρες κατά τις εννιά το βράδυ καθώς ο γιος της παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο τον ουρανό παρατήρησε ένα φωτεινό αντικείμενο το οποίο μετακινείτο αργά και με ταλαντώσεις ήταν αθόρυβο και κατευθυνόταν προς την Πελοπόννησο αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκε.
Μετά από τρία περίπου λεπτά παρατήρησε δύο μαχητικά αεροσκάφη Fantom να ερευνούν περίπου μισή ώρα την ευρύτερη περιοχή που είχε παρατηρηθεί το UFO.

Στις 14 Οκτωβρίου περίπου κατά τις 8:00 το βράδυ η μάρτυς Ε.Σ. παρατήρησε ένα άσπρο φως πάνω από την πόλη της Ιτέας, το οποίο ήταν σε κοντινή απόσταση.
Αμέσως τηλεφώνησε στον γνωστό της Γ.Χ, και στη φίλη της Λ.Β. για να τους ενημερώσει για αυτή τη θέαση. Μετά από είκοσι λεπτά επικοινώνησε με την Λ.Β., η οποία τη διαβεβαίωσε ότι το παρατηρούσε, μαζί με μια φίλη της που είχε προσκαλέσει με τα παιδιά της.
Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον Γ.Χ., ο οποίος όπως την ενημέρωσε, υπήρχαν και άλλα φώτα πάνω από την οροσειρά της Γκιόνας και του Παρνασσού.
Αμέσως αναχώρησε για την οικία του Γ.Χ. και ανέβηκε στην ταράτσα της και όπως της ανέφεραν, δίπλα στο πρώτο φως είχε παρουσιαστεί και ένα δεύτερο, το οποίο παρέμεινε στάσιμο για δύο περίπου λεπτά και μετά κάνοντας μια απότομη κίνηση χάθηκε.
Αλλά και το πρώτο φως που όλο αυτό το διάστημα απομακρυνόταν σιγά σιγά εξαφανίστηκε και αυτό.
Όμως εκτός από αυτά που εξαφανίστηκαν παρέμειναν πάνω από την Γκιόνα σε πιο μακρινή απόσταση άλλα δύο και πάνω από τον Παρνασσό άλλα δύο, από τα οποία το ένα εξαφανίστηκε καθώς οι μάρτυρες παρατηρούσαν τα υπόλοιπα.
Όταν αναχώρησε η μάρτυς στις 8:45 είχαν παραμείνει ένα πάνω από την Γκιόνα, και δύο πάνω από τον Παρνασσό.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός από τους δύο παραπάνω μάρτυρες, στην παρέα τους ήταν ακόμα άλλα πέντε άτομα και όλοι παρατηρούσαν τα φώτα με τα κιάλια τους.

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού που ονομάζεται Αλίκαμπος και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νομού Χανίων, κοντά στα σύνορα με το νομό Ρεθύμνου, παρατηρούσαν από τις 7 Νοεμβρίου και για αρκετές ημέρες ένα UFO στον ουρανό, πάνω από το χωριό τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ήταν ένα στρογγυλό αντικείμενο το οποίο εμφανιζόταν όταν σουρούπωνε και εξαφανιζόταν όταν ξημέρωνε.
Το μέγεθός του ήταν λίγο μικρότερο από το μέγεθος της Σελήνης, είχε διάφορα χρώματα, και σε άτακτα χρονικά διαστήματα πετούσε διάφορες ακτίνες.
Εκινείτο άλλοτε αριστερά και άλλοτε δεξιά, και το πιο σημαντικό ήταν ότι το μέγεθός του μεταβαλλόταν περιοδικά από μεγάλο σε μικρό και αντίστροφα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κάτοικοι άλλων κοντινών χωριών δεν το παρατήρησαν και αυτό το γεγονός προκάλεσε πολλές απορίες και ερωτηματικά.

Είναι γνωστό από την παγκόσμια βιβλιογραφία για τα UFO, ότι υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις και στο εξωτερικό, όπου τα UFO επιλέγουν μια μικρή συγκεκριμένη περιοχή στην οποία μόνο είναι ορατά, ή ακόμα επιλέγουν και ποια άτομα θα τα παρατηρήσουν.
Η παρουσία του UFO προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια από τους κατοίκους του χωριού.
Μερικοί θεώρησαν ότι ήταν σημάδι από τον Θεό, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι ήταν προάγγελος δυσάρεστων γεγονότων.
Ακόμα, διατυπώθηκε η άποψη από κατοίκους του χωριού ότι, επειδή κοντά στο χωριό είναι μια Αμερικάνικη Βάση, πρόκειται για παιχνιδάκι των Αμερικάνων.
Συμπληρωματικά στα παραπάνω θα πρέπει να πούμε ότι ένα κλιμάκιο από τρεις άνδρες που δεν απεκάλυψαν που ανήκουν, μετέβησαν στον Αλίκαμπο για να ηρεμήσουν τους κατοίκους οι οποίοι ήταν ανάστατοι, και ότι ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας πέταξε κοντά στο UFO.
Σημειωτέον ότι η Κρήτη είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας στην οποία σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει τουλάχιστον μια θέαση UFO, και η πρώτη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, περιοχή όπου συνέβη συνάντηση Έλληνα με εξωγήινους.

Μετά από μερικές ημέρες θεάθηκε άλλο ένα UFO στα Ιωάννινα, το οποίο, όπως είπαν οι μάρτυρες, κατέφθανε περίπου το μεσημέρι και επειδή οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι περίπου οι ίδιες με εκείνες των κατοίκων της Αλίκαμπου, ίσως να πρόκειται για το ίδιο UFO.
Επειδή αυτό το θέμα της Κρήτης και των Ιωαννίνων πήρε μεγάλες διαστάσεις, αρχικά από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και κατόπν από τα Aθηναϊκά, ασκήθηκε έντονη παραπληροφόρηση, όπως συμβαίνει πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις.
Ενδεικτικό αυτής της παραπληροφόρησης, είναι το παρακάτω δημοσίευμα από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που στις 14/11/2000 έγραψε τα παρακάτω:
"Βλέπουν την Αφροδίτη και όχι UFO. Θα δουν και τον Δία".
"Αντικείμενο από άλλο πλανήτη, λένε ότι βλέπουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι του Αλίκαμπου Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας.
Ο Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, είναι κατηγορηματικός: Είναι ο πλανήτης Αφροδίτη, ο οποίος αυτή τη περίοδο είναι ιδιαίτερα λαμπερός και ακολουθεί τον δύοντα Ήλιο λόγω της περιστροφής της Γης μας.
Είναι το λαμπερότερο αντικείμενο στον ουρανό επειδή φαίνεται στον δυτικό ορίζοντα.
Ο λαός μας τον αποκαλούσε ανέκαθεν με το όνομα Αποσπερίτης.
Ο ίδιος πλανήτης όταν εμφανίζεται τις πρωινές ώρες πριν από την ανατολή του Ήλιου, ο λαός μας τον αποκαλεί Αυγερινό.
Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για τον πλανήτη Αφροδίτη. Αυτή την περίοδο και για αρκετούς μήνες στα ανατολικά του ουρανού, αντίθετα από την Αφροδίτη εμφανίζεται το δεύτερο λαμπρότερο αντικείμενο, ο πλανήτης Δίας.
Για τους επόμενους μήνες θα είναι ορατός σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στις 14 Νοέμβρη στις 5:45 το πρωί ο μάρτυς Ν.Σ. μεταβαίνοντας στην Αράχοβα με το αυτοκίνητό του παρατήρησε πάλι, ένα φως πάνω από την Ιτέα και μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου του για να το παρατηρήσει καλύτερα.
Εκείνη τη στιγμή είδε ένα μικρότερο λευκό φως να εξέρχεται μέσα από αυτό και να εξαφανίζεται προς τα πάνω.

Μετά από δύο ημέρες στις 11:40 το βράδυ η μητέρα της Γ.Κ. καθώς επέστρεφε από την Aμφισσα παρατήρησε ένα πολύ φωτεινό αστέρι, το οποίο άλλαζε συνέχεια χρώματα.
Όταν κατέφθασε στην οικία της το είπε στην κόρη της. Aμέσως εκείνη τηλεφώνησε στην φίλη της Π.Β. και την προέτρεψε να εξέλθει στο μπαλκόνι της οικίας της και με την βιντεοκάμερα που διαθέτει να το βιντεοσκοπήσει. Παρ' όλο που αμέσως μετέβη στο μπαλκόνι της δεν μπόρεσε να το βιντεοσκοπήσει και απλά το παρατηρούσε για 5 περίπου λεπτά, καθώς αυτό κινιόταν βόρεια προς τον Παρνασσό.
Το επόμενο βράδυ το ίδιο πάλι φως παρατηρήθηκε στις 12:30 να είναι πάνω σχεδόν από την Δεσφίνα.

Εκτός από τις παραπάνω θεάσεις UFO, υπήρξαν και διάφορα άλλα παράδοξα περιστατικά που κατατάσσονται στα φορτεανά φαινόμενα.
Τα δύο από αυτά ανέφερε η εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος στις 24/5, που έγραψε τα παρακάτω:
Πρόβατα έβγαλαν...χρυσά δόντια
Κρήτη 24/5
Πρόβατα μ' ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ζουν στο οροπέδιο της Νίδας στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα τα ζώα αυτά διαθέτουν...χρυσά δόντια, κάτι που έχει εντυπωσιάσει επιστήμονες που έσπευσαν στην περιοχή για να δουν από κοντά τα πρόβατα με το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό.
Οι ερευνητές αλλά και οι κτηνοτρόφοι αποδίδουν το χρυσαφί χρώμα που έχουν τα δόντια των συγκεκριμένων προβάτων στο φυτό νεβρίδα, το οποίο ευδοκιμεί στην περιοχή και αποτελεί τη βασική τροφή των ζώων που ζουν στο οροπέδιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μια χρωστική ουσία που προέρχεται από το φυτό αυτό είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή σε χρυσή της οδοντοστοιχίας των προβάτων.
Ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ως πιθανή αιτία για τα χρυσά δόντια των ζώων αυτών και τα άλατα από τις τροφές, που μένουν στα δόντια των προβάτων.

Γέμισε κάμπιες ο νομός Λάρισας
Λάρισα 24/5 (Χρ. Μπεχλιβάνος)
Εισβολή από κάμπιες σε περιοχές του νομού Λάρισας!
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών στους δήμους Γόννων και Νέσσωνος από την εμφάνιση μεγάλου αριθμού από κάμπιες, οι οποίες έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την περιοχή μπαίνοντας ακόμη και μέσα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.
Οι κάμπιες που εμφανίστηκαν στις δύο περιοχές ανήκουν στο είδος Lymandria disbar και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις δενδροκαλλιέργειες (καστανιές κ.α.) ενώ η καταπολέμησή τους είναι δύσκολη, αφού απαγορεύονται οι ψεκασμοί στο αρχικό στάδιο της εμφάνισής τους.
Το γεγονός αυτό έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες των περιοχών Γόνων και Νέσσωνος, οι οποίοι βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την επιδρομή της κάμπιας Lymandria disbar.

Η παρακάτω περίπτωση που αφορά δονήσεις η προέλευση των οποίων παραμένει άγνωστη, αναφέρθηκε από την εφημερίδα Βραδινή, σε δύο μεγάλα συνεχόμενα άρθρα της στις 25 και 26 Οκτωβρίου.
Μεταξύ των άλλων έγραψε τα παρακάτω:
Τρίπολη
της Λίτσας Κωσταγιώργου
Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των χωριών Χωρεμίου και Τριπόταμου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, αφού κανείς δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα για το φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν μια επίσημη ενημέρωση για το αν μπορούν να μείνουν ή όχι στα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές.
Ρωγμές έχουν υποστεί και οι εκκλησίες και το καμπαναριό του ναού στο Χωρέμι.
Όλα σχεδόν τα σπίτια στα χωριά Χωρέμι και Τριπόταμο έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ σε κάποια σημεία έχουν ανοίξει ακόμη και δρόμοι και πεζοδρόμια.
Με δηλώσεις του χθες στη Β ο σεισμολόγος Γιάννης Παπασταματίου, που βρίσκεται στην περιοχή με ειδικό κλιμάκιό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο οι ζημιές να οφείλονται σε σεισμικές δονήσεις.
Είδα τις ζημιές και την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά.
Παρατηρούμε όλες αυτές τις ημέρες την κατάσταση αλλά δεν έχουμε καταγράψει τίποτα ανησυχητικό. Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται σε σεισμικές δονήσεις.
Το φαινόμενο θα πρέπει να εξεταστεί από άλλους επιστήμονες, επεσήμανε ο κ. Παπασταματίου και τόνισε ότι οι γεωλόγοι είναι αυτοί που θα πρέπει να εξετάσουν και να αποφανθούν για το φαινόμενο.
Ήδη γεωλόγοι του ΙΓΜΕ βρίσκονται στην περιοχή και μελετούν το φαινόμενο, αλλά όπως είπε ο γεωλόγος Αλέξανδρος Τσίστηρας ακόμη δεν μπορούν να πουν τίποτα.
Γιατί όπως είπε δεσμεύονται υπηρεσιακώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 1997 υπήρξαν δύο όμοια φαινόμενα στον ελληνικό χώρο, τα οποία αναφέρονται αμέσως παρακάτω:

Η πρώτη είδηση δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Γι
οφύρια, τον Μάρτη του '97, φύλλο 446 και αναφέρει τα εξής: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΣ;
Τετάρτη, 5 Μαρτίου '97, ώρα 1 μ.μ.
Μια τρομερή δόνηση 2 δευτερολέπτων έγινε αισθητή μόνο στο Αιτωλικό. Μεσολόγγι, Αγρίνιο δεν ένιωσαν τίποτε.
Το παράξενο αυτό φαινόμενο κατατρόμαξε τους κατοίκους. Θύμιζε βόμβα μέσα στη γη ή κάτι σαν ηφαίστειο.
Τα Γιοφύρια αφού το γεγονός δεν αναφέρθηκε σε κανένα δελτίο ειδήσεων, ήρθαν σε επαφή με το σεισμολογικό κέντρο της Πάτρας, ανέφεραν το γεγονός, αλλά ενημερώθηκαν ότι ο σεισμογράφος δεν κατέγραψε τίποτε στη συγκεκριμένη ώρα στο Αιτωλικό.
Πιθανολογείται λοιπόν άλλο φαινόμενο να προξένησε αυτή τη δόνηση στο Αιτωλικό οπότε οι απόψεις για ηφαιστειογενή κατάσταση στο Κανάλι, ξανάρχονται στην επικαιρότητα.
Οι επιστήμονες σίγουρα θα βγάλουν κάποια άκρη.
Πάντως δεν θα θέλαμε ποτέ να γίνουμε ...τουριστικό μέρος όπως η Πομπηία.
Η επόμενη είδηση προέρχεται από την ημερήσια εφημερίδα Αθηνών Αδέσμευτος Τύπος, η οποία στις 17/12/97, έγραψε τα εξής:
ΒΟΥΪΖΕΙ Η ΓΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 17
Παράξενο φυσικό φαινόμενο έχει αναστατώσει τους κατοίκους δύο περιοχών της Ζακύνθου.
Πρόκειται για έναν υπόκωφο θόρυβο που προέρχεται από τη γη, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, έχει προκαλέσει ρωγμές σε σπίτια των κοινοτήτων Λιθακιάς και Λαγανά.
Ειδικοί επιστήμονες έχουν εμφανιστεί καθησυχαστικοί και χαρακτήρισαν το έντονο φαινόμενο ενδιαφέρον για μελέτη.
Γι' αυτό το λόγο, κλιμάκιο σεισμολόγων μετέβη χθες στο νησί του Ιονίου έχοντας στις αποσκευές του δέκα φορητούς σεισμογράφους.
Παρόμοιο φαινόμενο είχε εμφανιστεί και πριν από δύο χρόνια στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα.Αποσπασματα απο τα βιβλία του Σωκράτη Αικατερινίδη Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα, Τόμοι Α', Β' και Γ'.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για αποστολή αντικαταβολή τηλεφωνείστε στο 7641185.