ΚΙΝΗΜΑΤΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - ΤΑΓΜΑΤΑΈνα ταξίδι στις ιδέες, τα πιστεύω και στο τρόπο ζωής του παρελθόντος, του παρόντος και –ίσως- του μέλλοντος.
Ο γράφων θεωρεί αναγκαίο να τονίσει πως βιωματικώς δεν έχει κάποια σχέση με αυτά τα ιδεολογικά πρότυπα αλλά απλώς τα παρουσιάζει αντικειμενικά και όσο πιο περιεκτικά γίνεται.
Τι είναι…


ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣΗ λέξη Παγανισμός προέρχεται απ’το λατινικό pagani, που σημαίνει άνθρωπος του αγρού, της εξοχής.
Μακριά απ’τα χωριά – κυρίως στα δάση- γιόρταζαν οι λαοί της Ευρώπης τους Θεούς των προγόνων τους.
Η λέξη Παγανισμός σε πολλά ελληνικά λεξικά ταυτίζεται με την ειδωλολατρία, γεγονός που αποδεικνύει - ως ένα βαθμό - και γλωσσολογικά τη σύγχυση που έχει προκαλέσει η πολύχρονη δυσφήμηση των εθνικών θρησκειών απ’την χριστιανική θρησκεία.
Πρακτικά Παγανιστές ήταν όσοι αρνούνταν να υποκύψουν στα διατάγματα του Θεοδοσίου.
Παρότι ο Νεοπαγανισμός εμφανίστηκε ως ιδεολογικό ρεύμα το 19ο αιώνα, μόλις τα τελευταία 20 χρόνια βρήκε τεράστια απήχηση και κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικό μαζικό κίνημα στις μέρες μας.
Οι αιτίες που προκάλεσαν αυτήν την επιστροφή στις ρίζες ήταν η τελειωτική ισοπέδωση των ιδεολογιών, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ο οικολογικός κίνδυνος που απειλεί τον πλανήτη.
Βασικές όψεις του Παγανισμού είναι:
α) ο Ανιμισμός
( κοσμοθεωρία, που σύμφωνα με την οποία ό,τι μας περιβάλλει έχει ψυχή ).
β) ο Πολυθεϊσμός
( η πολλαπλή έκφραση του Ενός Θεού- βλ.Δωδεκάθεο ).
γ) ο Πανθεϊσμός
( ο αιώνιος κόσμος που ταυτίζεται με το Θεό, είναι η μοναδική πραγματικότητα ).
δ) ο Σαμανισμός
( το ταξίδι της Ψυχής και του Πνεύματος στη προσπάθεια ένωσης του Ανθρώπου με το Υπερφυσικό ) και τέλος
ε) οι σύγχρονες νεοπαγανιστικές - φυσιολατρικές ομάδες, γνωστές με το όνομα modern pagans, που τα μέλη τους ανακαλύπτουν ένα βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα στη Μητέρα Φύση, στη Γαία κλπ.
Ο σεβασμός στην ελεύθερη βούληση και τις επιλογές του κάθε ατόμου είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Νεοπαγανιστικού κινήματος.ΣΙΩΝΙΣΜΟΣΗ Ιουδαϊκή φυλή αποτελείται από τέσσερις γενιές:
τους Ορθόδοξους Ιουδαίους, τους Εσκεναζίμ, τους Νεφελίμ και τους Σιωνιστές.
Από τις τέσσερις αυτές γενιές, μόνο η πρώτη επιθυμεί να ζήσει ειρηνικά με τα υπόλοιπα έθνη της Γαίας.
Οι υπόλοιπες δύο επιθυμούν την παγκόσμια εξάπλωση του Ιουδαϊκού δόγματος ( με κάλυμμα τον Χριστιανισμό ) ενώ η χειρότερη φυλή, οι Σιωνιστές, είναι υλιστικά άτομα, με βλέψεις για απόλυτη κυριαρχία στο πλανήτη και περνάνε την προπαγάνδα τους με οποιοδήποτε μέσο, απ’την πολιτική μέχρι τις Χολιγουντιανές ταινίες.
Ο Σιωνισμός, φίλε αναγνώστη, ουσιαστικά αποτελεί κίνηση που αποσκοπεί στην επιστροφή των Εβραίων στη γη της επαγγελίας και την εκεί ί δρυση του Ιουδαϊκού κράτους.
Στις 29-11-1947 , ο Ο.Η.Ε ψήφισε σχέδιο διανομής της Παλαιστίνης σε ένα Εβραϊκό και ένα Αραβικό κράτος ( εναντίον του Σιωνισμού είχαν ταχθεί από νωρίς οι Άραβες ) , με διεθνοποίηση της Ιερουσαλήμ.
Στις 15-5-48, η Αγγλία έδωσε την εντολή και ταυτόχρονα συνήλθε σε σύσκεψη το εθνικό συμβούλιο των Εβραίων ( το γνωστό Σανχεντρίν ) και ανακήρυξε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.


ΣΙΧΙΣΜΟΣΒραχμανική αίρεση, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις βόρειες επαρχίες της Ινδίας.
Τα μέλη της πιστεύουν στο Μονοθεϊσμό, δεν αναγνωρίζουν όμως τα είδωλα, τις εικόνες και την ιεροσύνη και , τέλος, θεωρούν όλους τους ανθρώπους ίσους.ΕΡΜΗΤΙΣΜΟΣ και ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑΕρμής ο Τρισμέγιστος, Ερμητικά κείμενα και Ερμητισμός .
Πολύ βασικές έννοιες που πρέπει να γνωρίσεις, αγαπητέ αναγνώστη , διότι το πιθανότερο είναι πως θα τις συναντήσεις, αργά ή γρήγορα…
Ας ξεκινήσω με μια βιογραφία του Τρισμέγιστου :
με το όνομα Ερμής ο Τρισμέγιστος , οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι ελληνίζοντες ονόμαζαν τον σεληνιακό θεό των Αιγυπτίων Θωθ ή Τεούχ και λατρευόταν, όπως κι ο Έλληνας θεός Ερμής, σαν ψυχοπομπός.
Τα βιβλία του έφερναν το όνομά του ( Ερμητικά ) κι άλλοι έλεγαν πως ήταν 20.000 ( Ιάμβλιχος ) και άλλοι 36.000 ( Μανέθων ) και περιείχαν μαγεία, φιλοσοφία, αστρολογία, ιατρική και αλχημεία, που κατά το Μεσαίωνα ονομάστηκε Ερμητική.
Πολλά από τα βιβλία του Ερμή, καταστράφηκαν από τη πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου φυλάγονταν και έτσι, το βαθύτερο νόημα στις διδασκαλίες για τη πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου καθώς και οι πρακτικές που ακολουθούσαν οι μυημένοι σε αυτές, παραμένει ( στο μεγαλύτερο μέρος του ) μέχρι σήμερα άγνωστο.
Ας δούμε τώρα και τι σημαίνει Ερμητισμός;
Στη καρδιά του Ερμητισμού βρίσκεται η ανάγκη για τη Γνώση, τη γνώση δηλαδή του Θείου.
Είναι τελείως διαφορετικό από τα συμβατικά είδη γνώσης, αφού μας οδηγεί στο να διαχωρίζουμε αυτό που ξέρουμε με αυτό που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Η γνώση αυτή είναι προσωπική διότι σχετίζεται με το πυρήνα της ύπαρξής μας. Ταυτόχρονα όμως, ο Ερμητισμός είναι και η επιστήμη που ασχολείται με την ερμηνεία ιερογλυφικών και συμβόλων του αρχαίου κόσμου.
Τόσο η Ερμητική όσο και η Πυθαγόρεια παράδοση, στηρίζονται στη διδασκαλία που γίνεται μέσω υπαινιγμών.
Όσοι είναι αληθινά σοβαροί, ακολουθούν τους υπαινιγμούς.
Οι υπόλοιποι τους παραβλέπουν κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η μαγεία - ή και το πρόβλημα - στη προσπάθεια της κατανόησής των.ΜΑΡΞΙΣΜΟΣΤο σύστημα των οικονομικών, κοινωνικών και φιλοσοφικών διδασκαλιών του Κάρλ ( Καρόλου ) Μάρξ ( 1818-1883 ).
Σύμφωνα με το μαρξισμό , βάση όλων των κοινωνικών φαινομένων είναι ο τρόπος παραγωγής των κοινωνικών αγαθών.
0 μαρξισμός , πάνω από έναν αιώνα τώρα, αποτελεί το κύριο μοχλό στην εξέλιξη των σύγχρονων κοινωνιών και της Ιστορίας κι έχει βρει μέχρι σήμερα τη πρακτική του έκφραση σε αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.ΧΙΛΙΑΣΜΟΣΘρησκευτική αίρεση που διακηρύσσει ότι μετά τη συντέλεια του αιώνα (;) , ο Χριστός θα αναστήσει τους δίκαιους και θα βασιλεύσει για χίλια χρόνια.
Έπειτα θα ακολουθήσει η οριστική συντέλεια του κόσμου.
Οι οπαδοί της αιρέσεως αυτής ( Χιλιαστές ) τηρούν το Σάββατο ως ημέρα ανάπαυσης και αποφεύγουν συστηματικά το οινόπνευμα, το χοιρινό κρέας κ.λ.π.ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ και ΣΟΥΦΙΚΑ ΤΑΡΙΚΑΤΕιναι η μεγαλυτερη και πιο οραγωμενη μυστικη εταιρια σημερα με εμφανιση για πρωτη φορα το 1717.Ειναι μια οραγωση που κρατα μακρια καθε αμυητο στις τελετουργιες της. Εχει την ονομασια Ελευθεροτεκτονισμος ή Μαson στα αγγλικα που σημαινει κτιστης και αυτο γιατι τα μελη αυτης της οργανωσης πιστευουν στον M.A.T.Σ (Μεγας Αρχιτεκτων Του Συμπαντος). Αποτελουν μια παγκοσμια οργανωση που αποτελουν οπως αυτοι δηλωνουν ενα ανθρωπιστικο και φιλοσοφικο κινημα. Οπως επικαλουνται σευονται ολες τις θρησκειες εχοντας ως βαση παντα τον M.A.T.Σ και την αθανασια της ψυχης. Δεχεται στους κολπουσ του καθε ανθρωπο καθε φυλης καθε θρυσκευτικου δογματος. Σε καθε χωρα υπαρχουν οι στοες οπου γινεται η συγκεντρωση των μελων.
Παρακάτω οι βαθμοί στους τεκτονικούς κύκλους
DEGREE NAME IN YEAR 1786
1 Entered Apprentice
2 Fellow Craft
3 Master Mason
4 Secret Master
5 Perfect Master
6 Intimate Secretary
7 Provost and Judge
8 Intendants of the Building
9 Elected Knight of Nine
10 Elected Knight of Fifteen
11 Sublime Knight Elected
12 Grand Master Architect
13 Royal Arch
14 Ancient Grand Elect
15 Knights of the East
16 Prince of Jerusalem
17 Knights of the East and West
18 Knights of the Rose Croix
19 Grand Pontiff
20 Grand Master of all Symbolic
21 Noachite or Prusssian Knights
22 Prince of Libanus or Knight of the Royal Axe
23 Chief of the Tabernacle
24 Prince of the Tabernacle
25 Knight of the Brazen Serpent
26 Prince of Mercy
27 Sovereign Commander of the Temple
28 Knights of the Sun
29 Grand Scotch Knight of St. Andrews
30 Grand Elect Knight Kadosh
31 Grand Inspector Inquisitor Commander
32 Sublime Prince of the Royal Secret
33 Sovereign Grand Inspector General
Αρκετοι ισχυριζονται οτι αυτοι που κρατουν ισχυρα ποστα οπως οι προεδροι των H.Π.Α εχουν τον 33 βαθμο. Πολλοι σημαντικοι ανθρωποι που επαιξαν ρολο στην ιστορια ειχαν περασει απο τους κυκλους της το πιο γνωστο ειναι ο Τζωρτζ Ουασιγκτον ενω στον ελλαδικο χωρο οι ιδρυτες της φιλικης εταιριας.Ενα απο τα μεγαλυτερα χαρακτηριστικα του Ελευθεροτεκτονισμου ειναι ο συμβολισμος. Παντου διακρινεις συμβολισμους πισω απο καθε αντικειμενο καθε σχεδιο. Τα συμβολα που χρησιμοποιουν ειναι συμβολα και εργαλεια που χρησιμοποιουσαν για την ανοικοδομηση ναων οπως στηλες, γνωμονας, διαβητης.Εργαλεια που θα τον βοηθησουν στην ανοικοδομηση του ναου του θεου. Ολοι οι Τεκτονες απο τους χαμηλοτερους βαθμους πιστευουν στην αναζητηση του φωτος της αληθειας. Το θεμα ειναι στο ποιος θα τους οδηγησει σε αυτο δεν ειναι και λιγοι αυτοι που πιστευουν πως οι μασωνοι των ανωτερων βαθμων γνωριζουν οτι ο Σατανας ειναι αυτος στον οποιο βασιζονται για την οδηγηση των στο φως.
Και ο Τεκτονισμός και τα Ταρικάτ είναι μυητικές εταιρίες ,δηλαδή θυασικές οργανώσεις, που μεταδίδουν βαθμιαία μια ιδιαίτερη και συγκεκριμένη γνώση, σε έναν αυστηρά επιλεγμένο κύκλο μελών , ακολουθώντας ένα μυστικό και αμετάβλητο τυπικό, με γλώσσα συμβολική.
Οι τελετές που πραγματοποιούνται στους ναούς και των δύο Ταγμάτων ( Τέκες και Στοά ) καθώς και η εμμονή των μελών για απόλυτη μυστικότητα, είναι κοινά σημεία και των δύο Ταγμάτων.
Το γεύμα των Αδελφών , μετά το πέρας των εργασιών είναι επίσης κοινό και στα δύο Τάγματα.
Η παραπομπή στο Μυστικό Δείπνο είναι προφανής.
Πρέπει να επισημάνω ότι αυτή ακριβώς η ομοιότητα επιτρέπει τη παρουσία μελών του ενός Τάγματος στις εργασίες του άλλου.
Τα διασημότερα Τάγματα είναι:
α) Το Τάγμα των Kadiriyye.
Ιδρυτής του ήταν ο Αμπντούλ Αλ-Καντίρ (1078-1166).
Είναι γνωστό ως ένα απ’τα πιο ειρηνικά Τάγματα και διακρίνεται για τον ανθρωπισμό και την ευγένειά του.
β) οι Αδελφοί του Φωτός ή Αδερφότητα των Νουρτζού ( nur=φως ).
Είναι απ’τα πιο γνωστά Ισλαμικά Τάγματα.
Ο σκληρότατα κομμουνιστικός του χαρακτήρας συντέλεσε στο να αποκτήσει στηρίγματα στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε απ’τον Κουρδικής καταγωγής Σάϊντ Νούρσι ( 1876-1960 ).
γ) Το Τάγμα των Νακσιμπεντί.
Το πιο διαδεδομένο Τάγμα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ακόμη και σήμερα παρακλάδια του υπάρχουν στη Τουρκία, στη Συρία , στο Ιράκ και στο Καύκασο.
Υπήρχε η φήμη πως μπορούσαν να επικοινωνούν με το κόσμο των πνευμάτων και ότι κατείχαν την Τέχνη της Μαγείας, που μόνο οι ιερείς Σαμάνοι γνώριζαν.
παραδοσιακή οδό της μυστικιστικής σκέψης και την απόλυτη θρησκευτική Τα Ταρικάτ , στη σύγχρονη Τουρκία, ισορροπούν ανάμεσα στη προσήλωσηοργανισμούς.
Κορυφαίος Τέκτονας ο κ. Χένρι Κίσσιγκερ… , λόγω του ότι μερικά έχουν μετατραπεί σε εγκόσμιους


ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙΕνας χριστιανος ροδοσταυρος ηταν ο ιδρυτης του ταγματος το οποιο πηρε σαρκα και οστα στην Γερμανια το 1452. Τα μελη της ηταν αφοσιωμενα στην ερενα του αρχαιου πνευματος και στην θεραπεια ασθενιων. Πιστευαν σε μια παγκοσμια γνωση βασιζομενοι παντα πανω στην χριστιανικη σκεψη, δυστηχως ομως σχετιζονταν περισσοτερο με τους προτεσταντες.
Ας αναλυσουμε τωρα τον συμβολισμο του ροδου και του Σταυρου. Ο Σταυρος ενα απο τα συμβολα με τη μεγαλυτερη συχνοτητα εμφανισης συμβολιζει τα 4 σημεια του οριζοντα τις 4 εποχες καθως και τα 4 στοιχεια, ενω το ροδο συμβολο θηλυκοτητας και μυστικοτητας. Ο Σταυρος μαζι με το ροδο εχει βρεθει και προ του χριστιανισμου στην Αιγυπτο.
Απο τους πρωτους ροδοσταυρους ηταν και ο Βενιαμιν Φραγκλινος μελος επισης ηταν και ο Αβρααμ Λινκολν. Μελετωντας την δομη των ροδοσταυρων βλεπουμε οτι χωριζονται σε εσωτερικους και εξωτερικους κυκλους. Στον εξωτερικο κυκλο υπαρχουν τα μελη και στον εσωτερικο οι αξιωματικοι ο μεγαλος διδασκαλος και ο Ιmperator.


ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣΣτους αρχαίους πολιτισμούς, εκτός από τις γνώσεις που κοινοποιούνταν σε όλους, υπήρχαν και άλλες που τις κατείχαν μόνο οι εκλεκτοί , δηλαδή άτομα που τις χρησιμοποιούσαν για να τις διευρύνουν αλλά κυρίως να τις χρησιμοποιήσουν μόνο για να υπηρετήσουν το Καλό και ποτέ το Κακό.
Αυτοί ήταν μυημένοι στην εσωτερική γνώση που παρέμεινε για τους άλλους απόκρυφη, μυστική.
Οι απόκρυφες γνώσεις υποτίθεται πως υπάρχουν σε –απρόσιτα για το κοινό - κείμενα ,παραδόσεις και σύμβολα ακατανόητα για τους αμύητους.
Οι εκλεκτοί επιλέγονται από μυστηριώδης οντότητες και πνεύματα και δεν αυτοανακηρύσσονται.
Κατόπιν οι εκλεκτοί μελετάνε σκληρά τα κείμενα με σκοπό τη χρησιμοποίηση φυσικών, ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων.
Έτσι γεννήθηκαν η αλχημεία, η μαγεία ,η μαντική (με πολλούς κλάδους), η αστρολογία κλπ.ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣΣυναφής προς τον αποκρυφισμό είναι κι ο μυστικισμός ( από το μυειν= κλείνω μάτια και στόμα ) = η τήρηση της μυστικότητας.
Οι μυστικιστές, την αλήθεια την προσεγγίζουνε όχι με το νου, αλλά με τη καρδιά, επικοινωνώντας με αυτήν όχι διανοητικώς αλλά βιωματικώς.
Φιλοσοφικώς και θρησκευτικώς σημαίνει την επιδίωξη ενώσεως με το θείο μέσω μυστικών οδών και μυστηριωδών τρόπων.
Μυστικισμός λοιπόν ονομάζεται η τέχνη της βιωματικής προσεγγίσεως προς την υπερ-αισθητή πραγματικότητα.
Και μυστικιστής είναι ο επιδιδόμενος σε αυτή τη τέχνη.
Αν ο μυστικιστής κατορθώσει να ενωθεί με αυτήν τη ανώτερη πραγματικότητα, γίνεται κάτοχος ή μέτοχος της Αλήθειας ( θείας ή άλλης ).
Στοιχεία μυστικισμού υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.
Ομοίως σε πολλούς φιλοσόφους, αρχαίους και νεώτερους.ΤΡΥΠΑΝΙΣΜΟΣΟ τρυπανισμός δεν είναι ούτε θρησκεία, ούτε μαγεία, ούτε δόγμα.
Είναι λίγο απ’όλα αυτά:
μια τέχνη (;).
Τρυπανισμός ονομάζεται η πρακτική της δημιουργίας μίας ή περισσότερων τρυπών στα οστά του θόλου ,του επάνω μέρους, του κρανίου.
Πρόκειται πιθανότατα για την αρχαιότερη χειρουργική επέμβαση που έκανε ο άνθρωπος ( τα τρυπανισμένα κρανία που έχουν βρεθεί έχουν ηλικία μέχρι και 10.000 ετών! ) και ίσως να εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα σε μερικές ξεχασμένες φυλές ή σε εσωτερικές ομάδες.
Για πιο λόγο γινόταν;
Πιθανότατα για μαγικούς λόγους ή και για να φύγουν τα δαιμόνια απ’το σώμα του τρυπανιζό-μενου.
Υπάρχουν και κάποια στοιχεία για τη λογική του, στις οποίες ο τρυπανισμός αναφέρεται σαν έγκυρη θεραπευτική ιατρική πράξη ( έχει να κάνει με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος ) αλλά προς το παρόν μπορούμε μόνο να υποθέτουμε.
Αν κι ο τρυπανισμός προϋπήρχε ( όπως ανέφερα ) για πολλά χρόνια, ξαναήρθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του 1960 από έναν Ολλανδό, τον Δρ. Χιούγκο Μπερτ Χαγκς και θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου κινήματος για τον τρυπανισμό.
Η κατάσταση του σώματος κατά τη διάρκεια του τρυπανισμού, μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν ( το σχεδόν το τονίζω ) ίδια με την γνωστή αντεστραμμένη κατακόρυφη στάση της γιόγκα, που επίσης δυναμώνει πολύ τις εγκεφαλικές αρτηρίες και προστατεύει απ’τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Μόνο που αυτή γίνεται με νοητικές συνέπειες κι όχι σωματικές…
Τέλος πάντων, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!


ΗΣΥΧΑΣΜΟΣΤο κίνημα του Ησυχασμού εμφανίστηκε στο Άγιο Όρος το 14ο αιώνα.
Ο Ησυχασμός, που κατάγεται από τη πλούσια παράδοση των ασκητών της ερήμου οι οποίοι ζούσαν στην Αίγυπτο τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, κατέληξε από τους Έλληνες μοναχούς του Αγίου Όρους να γίνει ένα φιλοσοφικό σύστημα εσωτερικής τελείωσης και Φώτισης.
Ο Ησυχασμός –που αρκετοί Δυτικοί τον αποκαλούν ορθόδοξη γιόγκα , είναι μια ψυχοσωματική μέθοδος για νοερή προσευχή με σκοπό τη Φώτιση και την ένωση με το Θείο.
Το 18ο αιώνα οι μοναχοί του Αγίου Όρους δημοσίευσαν μια μοναδική συλλογή κειμένων, οι συγγραφείς των οποίων ήταν πνευματικοί δάσκαλοι της Ορθοδοξίας , με τίτλο Φιλοκαλία .
Η συγκεκριμένη συλλογή έφερε την αναγέννηση στον Ορθόδοξο μοναχικό Μυστικισμό.
ΝΑΪΤΕΣ ή ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥΟι Ναΐτες ( λατινικά Templarii ).
Εκκλησιαστικό Τάγμα που ιδρύθηκε το 1118 από Γάλλους ιππότες Σταυροφόρους με σκοπό, εκτός απ’την μοναχική ζωή, και την υπεράσπιση του Αγίου Τάφου από τους άπιστους.
Ολα ξεκινησαν το 1118 οταν εννεα Γαλλοι ιπποτες υπο την ηγεσια του Υγ ντε Πεγιε εφτασαν στους αγιους τοπους και εγκατασταθηκαν στα ερειπια του ναου του Σολομωντα οπου και ιδρυσαν το ταγμα των ναιτων με στοχο, οπως ηθελαν να πιστευουν, την προστασια των προσκυνητων. Στην αυξηση της δυναμης των συντελεσε και οι σταυροφοριες της εποχης, σταυροφοριες της χρηστιανικης δυσης. Οπως ειναι φυσικο μεσα στο ταγμα υπηρχε και ιεραρχια, χαρακτηριστικοι ειναι οι βαθμοι που μπορουσε να παρει ο καθενας ως αποτελεσμα της μυησεως του μαγιστρος, σταραταρχης. Για να εισελθει καποιος στον κυκλο τους επρεπε να αφησει ολη του την περιουσια και να περασει καποιες δοκιμασιες.Δεν ηταν μια μυστικη οργανωση αλλα αντιθετως ειχε και την αποδοχη του Παπα λογω βεβαια του ρολου που επεζαν στους αγιους τοπους.Με τον καιρο η δυναμη τους αυξανοταν ολο και περισσοτερο οπου εφτασαν στο σημειο οικονομικα να εχουν τοση δυναμη ωστε να παιζουν το ρολο του δανειστη. Οι ναιτεσ πιστευαν στον μονοθεισμο,πως ολες οι θρησκεις ο χρηστιανισμος ο μουσουλμνανισμος και ο ιουδαισμος ηταν μια θρησκεια. Πολλοι ειναι αυτοι που πιστευουν πως το ταγμα των ναιτων ηταν η βαση για τον επερχομενο τεκτονισμο με τον οποιο εχει πολλα κοινα στοιχεια. Αυτη τους η δυναμη κυριως στον οικονομικο τομεα ενοχλεισαι πολους ισχυρους της εποχης των κατι που ειχε ως αποτελεσμα τη δαιμονοποιηση των λογω βεβαια των αντιχριστιανικων τους αρχων και της ειδωλολατριας στην οποια πιστευαν και που στο τελος οδηγησαν στον διωγμο τους. Μετα τον διωγμο των ναιτων στην γερμανια του του 19 αιωνα εμφανιστηκαν νεα κινηματα με τις αρχες των ναιτων.Ενας εκ των μαθητων φημολογειται πωσ ηταν και ο ιδιος ο Χιτλερ.Κανεις λοιπον δεν ξερει αν θα υπαρξει αναγεννηση αυτου του ταγματος που εκανε εντονη την παρουσια του στην θρησκευτικη ζωη της εποχης . Το Τάγμα αυτό έφτασε γρήγορα σε μεγάλη ακμή και το 1260 αριθμούσε 20.000 ιππότες , που φημίζονταν για την ανδρεία τους.
Κατηγορήθηκαν όμως, πολλές φορές, ως αιρετικοί και ανήθικοι.
Όταν καταλύθηκε το χριστιανικό κράτος της Συρίας ( 1291 ) το τάγμα άρχισε να χάνει τη δύναμή του και τελικά, διαλύθηκε το 1312 από τον πάπα Κλήμη τον Ε’, με διαταγή του βασιλέα της Γαλλίας Φιλλίπου Δ’.
Ύστερα απ’τη κατάργηση του τάγματος, ο αρχηγός του Ζακ ντε Μωλαί οδηγήθηκε στο Παρίσι και σταυρώθηκε δημόσια.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, πιθανολογείται πως ο εσταυρωμένος της Σινδόνης του Τορίνο ( το ιερό σάβανο που υποτίθεται πως τυλίχθηκε ο Χριστός μετά το θάνατό του ) είναι ο Ζακ νταί Μωλαί…ΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ή ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙΙδρυτής της ο Ανταμ Βαισχαουπτ αυτό ήταν το άτομο που χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των Ιησουϊτών πίστευε πως το ανθρώπινο γένος έχει την ικανότητα να αυτοκυβερναται άρα οι κώδικες και οι άλλες εξουσίες είναι περιττές. Σύμφωνα με αυτόν η λογική θα πρέπει να γίνει θρησκεία για τον άνθρωπο. Πίστευε στην διάλυση της οικογένειας του πατριωτισμού και της θρησκείας ώστε να γενεί δυνατή η δημιουργία ενός παγκόσμιου λαού. Παγκοσμιοποίηση ;;;; . Aυτος ίδρυσε και το τάγμα των Ιλλουμινατων την 1η Μαΐου 1776, ένα τάγμα τα μέλη του οποίου χρησιμοποίησαν ελληνορωμαϊκά ονόματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ίδιος που χρησιμοποιούσε το όνομα Σπάρτακος. Όπως είχε δηλώσει ο βαρόνος Αναχαρσις Κλοτζ (Ιλλουμινατος) σε μια συνάντηση τους "Θα δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κράτος, τη στέρεα αυτοκρατορία της μεγάλης Γερμανίας, το κράτος των Ελευθερών ενωμένων ανθρώπων, πρώτα την ευρωπαϊκή και έπειτα την παγκόσμια δημοκρατία. Όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν ένα έθνος, όλες οι μορφές του εμπορίου θα ενοποιηθούν σε ένα κοινό εμπόριο, όλες οι επιστήμες θα γίνουν μια, όλα τα συμφέροντα θα συγκλίνουν σε ένα και μονο συμφέρον " . Όπως έλεγε κάποιος άλλος θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους . Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν τίποτα ;. Το τάγμα των Ιλλουμινατων υποτίθεται ότι διαλύθηκε από την βαυαρική κυβέρνηση με το σκάνδαλο της αποκάλυψης τους και τις εκατοντάδες συλλήψεις το 1787. Τα ίχνη του Ανταμ Βαισχαουπτ από τότε χάθηκαν.Συνέχισε όμως να υπάρχει και αποτέλεσε την βάση της θεμελίωσης των Η.Π.Α υιοθετώντας το σύμβολο των Ιλλουμινατων την πυραμίδα με το μάτι στην κορυφή της σύμβολο που συνανταμε παντού ακόμα και στο $.Επίσης σημαντική είναι η φράση <<Novus Ordo Seclorem >> που σημαίνει NEW WORLD ORDER. Ένα άλλο σημαντικό σύμβολο για τους Ιλλουμινατους είναι το 13 όσα και τα σταδία της μυήσεως στο τάγμα. Ψάξτε να δείτε πόσες φορές συναντάμε τον αριθμό 13 σε ένα $ 13 βέλη 13 φύλλα 13 φτερά και τόσα αλλά. Aληθεια κρύβονται οι Ιλλουμινατοι πίσω από όλα ; Οπαδοί θρησκευτικών ομάδων που ισχυρίζονταν πως φωτίζονταν κατευθείαν απ’το θεό, χωρίς τη βοήθεια μυστηρίων. Οι Πεφωτισμένοι ( Ιλλουμινάτι ) διακρίνονται σε :
α)
οι Πεφωτισμένοι της Ισπανίας.
Εμφανίστηκαν το 16ο αιώνα μέσα σε ένα μικρό μοναχικό κύκλο, κυρίως Φραγκισκανών.
β)
οι Πεφωτισμένοι της Βαυαρίας.
Αποτέλεσαν τμήμα μυστικής εταιρίας, που ιδρύθηκε από τον Αδάμ Βάισχαουπτ το 1776.
Η διδασκαλία τους ήταν καθαρά ορθολογιστική .
Δεν υπάρχει όμως ουδεμία σχέση των τότε Πεφωτισμένων με το σημερινό κίνημα των Ιλλουμινάτι.