Ο Wilhelm Reich  γεννήθηκε  στης  24 Μαρτίου 1897 στο γερμανικό- ουκρανικό μέρος της Αυστρίας. Γεννήθηκε σε  αγροτική περιοχή  και αυτό ήταν που ενθάρρυναν τα πρώτα παιδικά του χρόνια τα  ενδιαφέροντά του για τη βιολογία και τη φυσική επιστήμη. Μετά από ένα χρονικό όριο  που υπηρέτησε  στον αυστριακό στρατό κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου ο Ράιχ πήγε στο ιατρικό σχολείο στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, αποφοίτων το 1922. Αυτό ακολουθήθηκε από μια μεταπτυχιακή εκπαίδευση neuropsychiatry στη νευρολογική και ψυχιατρική πανεπιστημιακή κλινική . Το 1920, ο Ράιχ έγινε επίσης μέλος της ψυχαναλυτικής εταιρείας της Βιέννης. Από το 1924-30 ανέλαβε  θέσεις στο ίδρυμα Psychoanalyitic στη Βιέννη, και   ακολούθησε αλλά τρία έτη στο Βερολίνο. Το 1934 ο Ράιχ απορρίφτηκε  από τη διεθνή ψυχαναλυτική ένωση για τις όλο και περισσότερο αμφισβητούμενες ιδέες του. Έπρεπε να αποχωρήσει από το Βερολίνο όταν ήρθε ο Xitler στην εξουσία, δεδομένου ότι το Ράιχ ήταν επικίνδυνο  και οι Ναζί έκαψαν τα βιβλία του. Απορρίφτηκε από το κομμουνιστικό συμβαλλόμενο μέρος, και αργότερα το σοσιαλιστικό συμβαλλόμενο μέρος για τις ριζικές ιδέες του για την επιρροή της σεξουαλικής καταστολής στην πολιτική.

Από το 1934-39 ο Ράιχ έκανε την έρευνα στο ψυχολογικό ίδρυμα πανεπιστημίου του Όσλο, Νορβηγία. Εκεί  ήταν ότι υποστήριξε αρχικά ότι παρατηρεί την ενέργεια orgone με μικροσκοπικές μορφές ζωής. Το 1939 ο Ράιχ στην  Νέα Υόρκη, υποστήριξε αρχικά ότι παρατηρεί την ενέργεια orgone στην ατμόσφαιρα και πού έχτισε τον πρώτο "ενεργειακό συσσωρευτή orgone . Το 1942, ο Ράιχ ίδρυσε το ίδρυμα Orgone και απόκτησε 200 στρέμματα  εδάφους στο Maine που κάλεσε "Orgonon" μετά από την ενέργεια orgone.

Ο Ράιχ ήταν αρκετά διάσημος στους ψυχαναλυτικούς κύκλους για τις πρόωρες εργασίες του, ιδιαίτερα για την ανάλυση χαρακτήρα  βιβλίων του, και είχε  πολυάριθμες θεωρίες που έγιναν αποδεκτές ευρέως από τους ψυχαναλυτές. Οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες έπρεπε να κάνουν με τις σχέσεις μεταξύ της διανοητικής και φυσικής υγείας, και μεταξύ της σεξουαλικών καταστολής και της νεύρωσης. Ο Ράιχ είδε μια άμεση σύνδεση μεταξύ των αρνητικών διανοητικών και των επόμενων φυσικών ασθενειών. Επίσης σκέφτηκε ότι πολλές νευρώσεις θα μπορούσαν να θεραπευτούν μέσω των συστηματικών χειρισμών του σώματος, και η απελευθέρωση της παρατεταμένης μυϊκής έντασης, την οποία κάλεσε "τεθωρακισμένο χαρακτήρα." Ήταν ο πρώτος θεράπων που   ενθάρρυνε  τους ασθενείς να κραυγάσουν η , να κλάψουν, για να απελευθερώσει φυσικά τις συγκινήσεις τους, το οποίο είναι κοινή πρακτική στην ψυχοθεραπεία σήμερα , β     Ο Wilhelm Reich  παρατήρησε  ότι είχε ανακαλύψει ένα καθολικό κοσμικό και βιολογικό ενεργειακό παρόν παντού και ανιχνεύσιμο  μέσω των διευκρινισμένων πειραμάτων  που έκανε .Ονόμασε  αυτό το ενεργειακό  πεδίο  orgone. Κατασκεύασε  ένα κιβώτιο με  οργανικό υλικό στο εξωτερικό και  μέταλλο στο εσωτερικό και το αποκάλεσε  συσσωρευτή orgone, ο οποίος πίστεψε το σύλλεγε  συσσωρευμένη orgone  από την  ατμόσφαιρα. Υποστήριξε ότι η έκθεση στην  orgone, ιδιαίτερα μέσω του καθίσματος στο συσσωρευτή, προωθούσε  την υγεία και τη ζωτικότητα, και ήταν μια αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο. Υποστήριξε επίσης ότι ανιχνεύει μια άλλη ενέργεια, oranur  ή  τη θανάσιμη ακτινοβολία orgone (DOR), οι οποίες παρήγαγαν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και αντιδρούσαν στην  orgone. Κατασκεύασε  επίσης μια συσκευή  που την ονόμασε  buster σύννεφων, με το οποίο  θα μπορούσε να χειριστεί τον καιρό με το χειρισμό της orgones  στην ατμόσφαιρα. Οι  ιδέες  του Ράιχ δημιούργησαν  πολλή διαμάχη, και κατηγορήθηκε  στο δικαστήριο για  απάτη από τη διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων (FDA). Οι δικαστική  απόφαση ήταν να καταστραφούν τα  βιβλία του - η έρευνα - και ο εξοπλισμός του .Ο Ράιχ φυλακίστηκε, και πέθανε στη φυλακή το 1957,

 

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ ORGONE (DOR)  

Με την έναρξη του κορεατικού πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Ράιχ ήλπισε θα μπορούσε να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια με τις θεραπεύτηκες  ιδιότητες τις ενέργειας orgone. Ειδικότερα, σκέφτηκε ότι το orgone μπορεί να βοηθήσει  τους ανθρώπους ενάντια στη  ακτινοβολίας. Για αυτόν τον σκοπό προγραμμάτισε να κάνει μερικά πειράματα με  ποντίκια που εκτίθενται στην πυρηνική ακτινοβολία. Τον Ιανουάριο του 1951, προτού  προσπαθήσει αυτό το πείραμα, ο Ράιχ αποφάσισε να δει ποια επίδραση θα είχε εάν τοποθέτησε μια μονάδα ενός χιλιοστογράμμου του καθαρού ραδίου σε έναν συσσωρευτή orgone, ελπίζοντας ότι ίσως το orgone θα αντιδρούσε στην πυρηνική ενέργεια. Σύντομα αφότου άρχισε αυτό το πείραμα, αντιλήφτηκε διακυμάνσεις στα επίπεδα της ακτινοβολίας που δεν εξηγούνταν   με την κλασική φυσική  .Όταν έβγαλαν το ράδιο μακριά από  τον συσσωρευτή orgone  υπήρχαν έντονα συνεχόμενες διακυμάνσεις και έντονο κλίμα δυσφορίας, πολλοί αρρώστησαν αλλά δεν υπήρχαν θάνατοι .  Ο Ραιχ συμπέρανε ότι η πυρηνική ενέργεια είχε αλλάξει την orgone. Κάλεσε αυτήν την νέα επίδραση "θανάσιμη ακτινοβολία orgone" (DOR) ή "oranur."

Παρά τις αρνητικές  αντιδράσεις συνεχίστηκαν τα πείραμα, για άλλες έξι ημέρες, με αυξανόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έως ότου αποφάσισε ότι ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο να ακολουθήσουν περαιτέρω. 

Μουσείο Ράιχ http://www.wilhelmreichmuseum.org/

Πηγή  http://www.uiowa.edu/~anthro/webcourse/lost/projects97/orgone.htm