Τα τέρατα των λιμνών.


Πεκίνο : 'Eπειτα από δεκαετίες απουσίας, το μυθικό Τέρας της Λίμνης Τιαντσί στη βορειοανατολική Κίνα έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Ολόκληρο κοπάδι από μυστηριώδη πλάσματα εθεάθη στα νερά της λίμνης, όπως ανέφεραν έκπληκτοι τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι αναφορές για εμφανίσεις του τέρατος χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αλλά, όπως συμβαίνει και με το τέρας της λίμνης του Λοχ Νες, ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί.

Το πρωί της 11ης Ιουλίου, άρκετοί αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία Τζιλίν, κοντά στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, είδαν στην ορεινή λίμνη του Τιαντσί ένα κοπάδι από μυστηριώδη πλάσματα να κολυμπούν στην επιφάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ημερησία της Νεολαίας του Πεκίνου.

Μέσα σε περίπου 50 λεπτά, τα τέρατα εμφανίστηκαν πέντε φορές δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζανγκ Λουφένγκ, διευθυντής του επαρχιακού δασαρχείου. Αλλες φορές ήταν ένα, άλλες πολλά. Την τελευταία φορά, υπήρχαν έως και 20 συμπληρώνει.

Διευκρινίζει ότι, από την απόσταση των δύο με τριών χιλιομέτρων στην οποία βρισκόταν, τα τέρατα ήταν ορατά μόνο ως άσπρες και μαύρες κουκίδες.

Αλλά οι κυματισμοί στην επιφάνεια του νερού οδήγησαν τον ίδιο, και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ζωντανά πλάσματα.

Οι κάτοικοι γύρω από τις όχθες της λίμνης δεν φαίνεται πάντως να συμφωνούν για την όψη του τέρατος. Σύμφωνα με τα τοπικά αρχεία, το 1903 ένα πλάσμα που έμοιαζε με τεράστιο βούβαλο πετάχτηκε από το νερό και αποπειράθηκε να επιτεθεί σε τρεις χωρικούς.'Eνας από αυτούς πρόλαβε και το πυροβόλησε έξι φορές στην κοιλιά, οπότε το τέρας βρυχήθηκε εκκωφαντικά και βυθίστηκε ξανά στη λίμνη.

Σε μια πιο πρόσφατη μαρτυρία, το κεφάλι του τέρατος έμοιαζε με ανθρώπινο, μόνο που είχε μεγάλα στρογγυλά μάτια και προεξέχον στόμα. Ο γκρι λαιμός του, με έναν άσπρο δακτύλιο στη μέση, είχε μήκος σχεδόν ενάμισι μέτρο.

Περίπου 250 λίμνες σε όλο τον κόσμο υποτίθεται ότι κατοικούνται από τέρατα.

ΠΗΓΗ: http://news.pathfinder.gr/?page=20&id=1674

Εφτάψυχος ...σκύλος


Χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο και παρέμεινε επί δύο ώρες σε καταψύκτη και όμως ο ηλικίας 10 μηνών ημίαιμος σκύλος κατόρθωσε προς έκπληξη των κτηνιάτρων να επιβιώσει, αποδεικνύοντας πως και οι σκύλοι είναι επτάψυχοι!

'Oπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το BBC, η περιπέτεια της Ντόσα ξεκίνησε ένα πρωϊνό όταν ξεγλίστρυσε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Βγαίνοντας στο δρόμο χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να κείτεται για αρκετές ώρες τραυματισμένη στην άσφαλτο.

Πολίτες ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές που καταφθάνοντας θεώρησαν ότι η Ντόσα ήταν τραυματισμένη πολύ σοβαρά και την πυροβόλησαν κάτω από το δεξί της μάτι προκειμένου να μην υποφέρει περαιτέρω.

Ειδικό προσωπικό απομάκρυνε εν συνεχεία από το δρόμο τη σορό - όπως τουλάχιστον νόμιζε - του ζώου και την τοποθέτησε σε καταψύκτη δημόσιου χώρου για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων.

Δύο ώρες αργότερα, ο επικεφαλής των εγκαταστάσεων ενημερώθηκε για το περιστατικό και ανοίγοντας τον καταψύκτη διαπίστωσε έκπληκτος ότι η Ντόσα ήταν ζωντανή. Κτηνίατροι που κλήθηκαν στο χώρο φύλαξης διαπίστωσαν ότι ο σκύλος είχε υποθερμία και τραύματα από σφαίρα, ωστόσο δεν είχε σπάσει κάνενα κόκκαλο από το αρχικό ατύχημα στο δρόμο.

Τα θραύσματα από σφαίρες αφαιρέθηκαν και με τη φροντίδα των κτηνιάτρων η μόλις 10 μηνών Ντόσα έχει ήδη ανακάμψει σχεδόν πλήρως, έχοντας μπροστά της πολλές ακόμη σκυλίσιες ημέρες...

ΠΗΓΗ: ΑΡ

Κολοσσιαίο Καλαμάρι!


'Eνα κολοσσιαίο καλαμάρι που πιάστηκε στα νερά της Ανταρκτικής είναι το πρώτο ουσιαστικά άθικτο δείγμα hamiltoni Mesonychoteuthis που βλέπουμε!

"'O,τι ξέραμε πριν βρούμε αυτό το δείγμα, ήταν ότι αυτό το ζώο ζούσε στις αβύσσους κάτω στην Ανταρκτική," είπε ο ειδικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του 'Oκλαντ Δρ. Steve O'Shea. "Τώρα ξέρουμε ότι ενίοτε μετακινείται μέχρι και την ίδια την επιφάνεια του ωκεανού, και μπορεί να φτάσει σε ένα πραγματικά θεαματικό μέγεθος."

Το hamiltoni Mesonychoteuthis προσδιορίστηκε αρχικά ως είδος το 1925, έτος που ανακτήθηκαν δύο πλοκάμια του από το στομάχι μιας φάλαινας.

Θανατηφόροι γάντζοι

Μέχρι στιγμής έξι μόνο δείγματα του γιγάντιου αυτού καλαμαριού έχουν ταυτοποιηθεί: Τα πέντε από αυτά μέσω υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε στομάχια φαλαινών, ενώ το έκτο πιάστηκε πρόσφατα από μια τράτα σε βάθος 2.000 έως 2.200 μέτρων. "Είναι γνωστό από το 1925, αλλά κανένας δεν του είχε δώσει την πρέπουσα προσοχή και σημασία," είπε ο Δρ O'Shea.

"Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από το γιγαντιαίο καλαμάρι. Το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν είναι πλέον το μεγαλύτερο καλαμάρι που υπάρχει εκεί έξω: 'Eχουμε κάτι που είναι ακόμα μεγαλύτερο, και μάλιστα κατά μία ολόκληρη τάξη μεγέθους! Αυτό το καλαμάρι διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ράμφη που γνωρίζουμε, ενώ διαθέτει επίσης μοναδικούς γυριστούς γάντζους στις απολήξεις των πλοκαμιών του. Αυτός ο συνδυασμός του επιτρέπει να επιτίθεται σε ψάρια τόσο μεγάλα όσο το patagonian toothfish ή, πιθανόν, σε ορισμένα είδη φάλαινας!

"'Oταν αυτό το ζώο ήταν ζωντανό, θα πρέπει πραγματικά να αποτελούσε ένα από τα πιο φοβερά αρπακτικά του ωκεανού, λέει ο Δρ O'Shea, η εργασία του οποίου χρηματοδοτείται από το Discovery Channel.

Το δείγμα, που πιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στη θάλασσα του Ρος, έχει μήκος μανδύα 2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει μεγαλύτερο μανδύα από οποιοδήποτε γιγαντιαίο καλαμάρι που ο Δρ O'Shea έχει δει, ενώ αυτό το δείγμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην ενηληκίωση! "'Eχει αναπτυχθεί μόνο κατά το ήμισυ, ή κατά τα δύο τρίτα, υπογραμμίζει ο επιστήμονας, προσθέτοντας ότι το μήκος του μανδύα του μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα μέτρα. Για σύγκριση, ο μανδύας του έως τώρα γνωστού ως γιγαντιαίο καλαμάρι, του Architeuthis dux, δεν ξεπερνάει τα 2,25 μέτρα!

Κοινό όνομα

Οι ερευνητές καλαμαριών ονόμασαν το hamiltoni Mesonychoteuthis "κολοσσιαίο καλαμάρι".

Θελήσαμε να δώσουμε σε αυτό το ζώο το όνομα κολοσσιαίο καλαμάρι προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό όνομα και όχι μόνο το επιστημονικό, λέει ο Kat Bolstad, ερευνητικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του 'Oκλαντ. Θεωρούμε ότι η λέξη κολοσσιαίος εκφράζει και το μέγεθος και την επιθετικότητα του ζώου . Αυτό το θηρίο, οπλισμένο με το ράμφος και τους τρομερούς του γάντζους και φύσει επιθετικό, είναι σίγουρα κάτι που δεν θα θέλατε να συναντήσατε μέσα στο νερό...

ΠΗΓΗ: BBC

Μικρό αγόρι πετάει μπάλες φωτιάς απ’'τα μάτια του


Πάντα η Ρωσία είχε τη φήμη ότι έβγαζε ανθρώπους με υπερφυσικές δυνατότητες! Φαίνεται ότι η φήμη αυτή επαληθεύεται για μια ακόμη φορά, με τον εννιάχρονο Igor Nogovitsin απ’ το Vychegodsky της περιοχής Arkhangelsk.

Το νέο παιδί – φαινόμενο, φαίνεται ότι πετάει φωτιές απ’ τα μάτια του. Το γεγονός φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, ειδικά μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκάλεσε το αγόρι σε έπιπλα ή ρούχα στο ίδιο του το σπίτι.

Για πρώτη φορά το φαινόμενο συνέβη για τον μικρό Igor στο σπίτι της γιαγιάς του, αλλά μετά άρχισε να … επεκτείνεται ! Διάφορα αντικείμενα μετακινούνταν ή χοροπηδούσαν ή – το χειρότερο – αναφλέγονταν ξαφνικά, στο σπίτι των γονιών του Igor. Το φαινόμενο παρατήρησαν ακόμα και οι πυροσβέστες που καλούνταν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Έτσι τρομοκρατημένη η μητέρα του ζήτησε την παρέμβαση ιερέα.

Απ’ τη μεριά του ο Igor, παραδέχεται (!) ότι αυτός είναι ο υπαίτιος για όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, καθώς νιώθει το κεφάλι του γεμάτο με μπάλες φωτιάς που βγαίνουν απ’ τα μάτια του. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και μέλη της οικογένειας που έβλεπαν ένα κόκκινο φως σαν λέιζερ να βγαίνει απ’ τα μάτια του παιδιού. Πάντως ο Igor είχε προειδοποιήσει τη μητέρα του πριν από μέρες, λέγοντάς της ότι βλέπει συνέχεια μπλε και πράσινες μπάλες … Φυσικά αυτή δεν έδωσε σημασία.

Η λύση στον τρόμο της οικογένειας δόθηκε τελικά απ’ τον ίδιο τον Igor, ο οποίος αποκάλυψε ότι απομάκρυνε συνολικά 106 (!!!) απ’ το σπίτι. ’λλες τις πέταξε στο πηγάδι και άλλες στο δάσος. Προειδοποίησε όμως ότι έχει μέσα του ακόμα 212 μπάλες (!!!).

Πάντως οι δημιουργοί της σειράς κόμικς "X-Men" δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Μήπως οι "μεταλλαγμένοι" δεν είναι απλά μύθος;

Ελπίζουμε πάντως να μη σκέφτεται ο μικρός Igor να έρθει τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, για διακοπές στα ελάχιστα δάση που μας έχουν απομείνει !

http://english.pravda.ru/main/2003/01/13/41962.html

Επενδυτή από το... 2256 συνέλαβε το FBI !


Ανδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι ταξιδεύει στο χρόνο συνέλαβαν οι Ομοσπονδιακοί πράκτορες στις ΗΠΑ, με την κατηγορία, της εσωτερικής πλροφόρησης!
Πηγές της αμερικανικής SEC επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι ο αινιγματικός άνδρας που αγόρασε χαρτοφυλάκιο αξίας 800 δολ. και σε δύο εβδομάδες αυτό άξιζε 350 εκατ. δολ. (!), ισχυρίστηκε πως πραγματοποίησε ταξίδι στο χρόνο και ότι επέστρεψε από το 2.256!
Οι αμερικανοί ιθύνοντες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι σε αυτή την περίεργη ”επιβεβαίωση” της θεωρίας της σχετικότητας και έθεσαν υπό περιορισμό τον 44χρονο αμερικανό ”μέχρι να δεχτεί να αποκαλύψει τις πηγές του inside trading”.

(Πηγή: Euro2day.gr)

Ο Τσαρλς Φορτ θα το έβρισκε πολύ ενδιαφέρον...

Αντικείμενο-Μυστήριο από το...μέλλον!

Ένα αρχαίο μυστηριώδες κράμα - τεχνολογικό μυστήριο.

Μια παλιά ιστορία που ήρθε στο φως πριν λίγες μέρες πονοκεφαλιάζει κάποιους ερευνητές με ένα – ακόμα – τεχνολογικό μυστήριο!

Η ιστορία εξελίσσεται στην Εσθονία της δεκαετίας του 1960 … Ένας αγρότης σκάβοντας να ανοίξει ένα πηγάδι, πέφτει πάνω σ’ ένα μυστηριώδες τεράστιο μεταλλικό πιάτο. Αφού κατάφερε να το σπάσει και να ανοίξει τρύπα σ’ αυτό, διαπίστωσε ότι το μέρος ήταν ακατάλληλο για πηγάδι. Έτσι λοιπόν έκλεισε την τρύπα που είχε ανοίξει … Κράτησε όμως κάποια δείγματα από το μεταλλικό αντικείμενο.

Κάποια στιγμή ένα σχίσμα απ’ το αντικείμενο αυτό φτάνει στα χέρια του Herbert Wijding στο Πολυτεχνείο της Ταλλίν. Και από εδώ ξεκινάει το μυστήριο … Ενώ - κάποια ανύποπτη στιγμή – ο Wijding περιεργάζεται το κομμάτι του μεταλλικού αντικειμένου, δέχεται ένα πολύ δυνατό ηλεκτρικό σοκ, ώστε πέφτει αναίσθητος.

Η μετέπειτα έρευνα, έφερε τους ερευνητές μπροστά σε ένα αίνιγμα. Επρόκειτο για ένα υλικό που πρώτη φορά έβλεπαν. Ήταν ένα κράμα 38 (!!!) στοιχείων τα οποία δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στη φύση. Το κομμάτι μάλιστα ήταν οπλισμένο από ίνες από ένα σύνθετο υλικό από ασβέστιο, σίδηρο και πυρίτιο. Είχε πολύ έντονες μαγνητικές ιδιότητες, αλλά δεν ήταν ραδιενεργό.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Kishkin, το κράμα αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και σε οξέα οποιαδήποτε συγκέντρωσης (!). Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι, όπως φαίνεται το κράμα θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί υπό πολύ υψηλή πίεση … τόσο υψηλή που δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα !

http://english.pravda.ru/main/2002/12/27/41449.html

Ο τομέας Χ επί αυτού δηλώνει ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά την χαλάει η πηγή της. Το site της pravda έχει πολλές ανάλογες ιστορίες οι οποίες υποψιάζομαστε πως είναι φανταστικές! Δυστυχώς η Αλήθεια (το όνομα της εφημερίδας στα ελληνικά) μιμείται τα αμερικανικά tabloids.

Τι είναι τα φαντάσματα;


'Oταν ήμασταν μικρά παιδιά, στο άκουσμα της λέξης φάντασμα πανικοβαλλόμασταν. Την ακούγαμε από διάφορους, όχι απαραίτητα από συνομήλικούς μας. Πόσες φορές άραγε, άραγε, οι μεγαλύτεροι δεν την χρησιμοποιούσαν για να μας αποτρέψουν να πάμε σε κάποιο χώρο; 'Eνα παλιό ερειπωμένο σπίτι συχνά φιλοξενούσε κάποιο "φάντασμα". Το απομακρυσμένο δασάκι ήταν καταφύγιο φαντασμάτων, αλλά και άλλων "πλασμάτων". Ξωτικά, νεράιδες, καλικάτζαροι, δαίμονες. Απ' όλα είχε. Ανάλογα με την περίπτωση. Και όσο πιο έξω από την πόλη έμενε κανείς , τόσο τα περιστατικά αυξάνονταν !

Πιστεύαμε ! 'Eτσι κι αλλιώς θέλαμε να πιστέψουμε. Το άγνωστο , το ανεξήγητο , το ομιχλώδες , το μυστηριώδες , μας γοήτευαν. Αρκεί να μην ήμασταν μόνοι μας. Εκεί το πράγμα άλλαζε . Ο φόβος μας κυρίευε , η καρδιά έπιανε τους γρήγορους ρυθμούς της , ο ιδρώτας έτρεχε από το μέτωπο , το σώμα παλλόταν. Κάθε θόρυβος ήταν ύποπτος. Κάθε αντικείμενο , κάθε σκιά έπαιρνε μορφή. Μπορεί να ήταν ΑΥΤΟ ! Και εμείς τρέχαμε να έρθουμε κοντά σε φως , κοντά σε άλλους , να μην ήμασταν μόνοι μας . Και έπειτα , με την σιγουριά που μας πρόσφερε η παρουσία των άλλων , αφού παίρναμε βαθιές ανάσες , εξιστορούσαμε την εμπειρία μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα είναι απλά και τελειώνουν κάπως έτσι : Φαντασίες μικρών παιδιών . Χωρίς να σταθώ στην εννοιολογική και γραμματολογική ανάλυση της λέξης φαντασία , κάτι που στην ουσία θα μας οδηγήσει στην εκκίνηση του θέματός μας , ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα . Μια πραγματικότητα που την σφραγίζουν χιλιάδες γεγονότα , περιστατικά , με πρωταγωνιστές στους ανά τον κόσμο συνανθρώπους μας . 'Oλων των ηλικιών και όχι μόνο παιδιά ! Αυτά τα περιστατικά που έρχονται σε μας , τόσο από το πρόσφατο , αλλά και από το ,μακρινό παρελθόν . Ο προφορικός και ο γραπτός λόγος είναι τα βαγόνια του τραίνου των εμπειριών γύρω από τα φαντάσματα. Αλλά και στην σημερινή εποχή , με την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη στα οπτικοακουστικά μέσα , ευαίσθητες συσκευές ήχου και εικόνας ( VIDEO , κασετόφωνα , κλπ ) , έρχονται να προβληματίσουν παρά να δώσουν λύσεις . Γίνεται αντιληπτή , κυρίως μέσω τέτοιων συσκευών , κάποιας μορφής "παρουσία " , χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορούν να αποδοθούν κάποια χαρακτηριστικά , να προσδιοριστεί η μορφή της . Απλά καταγράφεται αυτή η " παρουσία " .

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η τυχαία ή ηθελημένη "συνάντηση " ( αναζήτηση φαντασμάτων ) , σκορπίζει έντονα το συναίσθημα του φόβου αλλά και του δέους γι΄ αυτό το απροσδιόριστο. Μια τέτοια συνάντηση πέρα από τον φόβο , την έκπληξη , το δέος , τον προβληματισμό - ακόμα και ψυχική ταραχή - που δημιουργεί , φέρνει έναν άνθρωπο που έζησε μια τέτοια εμπειρία , σε πιθανή αναθεώρηση της άποψης του για την ανθρώπινη οντότητα μετά τον θάνατο.
Δεχόμαστε ότι αυτό που κάνει ένα σώμα - ένα σύνολο δισεκατομμυρίων μορίων - , να κινείται , να σκέφτεται , να δρα , να δημιουργεί , είναι αυτή η μορφή ζωής , ενέργειας , αυτό που ονομάζουμε " ψυχή ". Ο διαχωρισμός αυτής της ενέργειας από το σώμα - ο θάνατος - αδρανοποιεί αυτά τα δισεκατομμύρια μόρια , κύτταρα , επιφέροντας την φθορά τους , την αποσύνθεσή τους. Από την φυσική γνωρίζουμε ότι καμιάς μορφής ενέργεια δεν χάνεται , αλλά διαχέεται και υπάρχει. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια , που αποτελεί την απαρχή της βάσης δεκάδων θεωριών επιστημονικών , μεταφυσικών , θρησκευτικών.

Η πορεία αυτής της ενέργειας είναι κατά πάση πιθανότητα προδιαγεγραμμένη. Τόσο στον χώρο , όσο και στον χρόνο. Η συχνή αναφορά - κυρίως από την εκκλησία - του 40ήμερου της περιπλανήσεως των ψυχών , ίσως να αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο αυτής της πορείας. 'Eχει παρατηρηθεί , ότι στο διάστημα αυτό είναι δυνατή η παρουσία ψυχών - των φαντασμάτων - στους χώρους που έζησαν τις τελευταίες τους στιγμές , στους αγαπημένους τους χώρους , στο σπίτι τους , κοντά στα δικά τους πρόσωπα , συγγενείς , φίλους. Αυτή η παρουσία εκδηλώνεται με την εμφάνιση , την μετακίνηση αντικειμένων , κάποιων θορύβων. ( Σε αυτό το σημείο καλό είναι να μην συνδέονται αυτές οι εμφανίσεις με τα φαινόμενα " poltergeist " , των επικλήσεων πνευμάτων ή ακόμα και καταστάσεων ψυχοκίνησης , φαινόμενα που πολλές φορές οδηγούν σε απρόβλεπτες , ανεξέλεγκτες , ακόμα και αρνητικές εξελίξεις για τους εμπλεκόμενους. )
Στην περίπτωση που αναφερόμαστε εκφράζεται η αγωνία των " ψυχών " ,να εγκαταλείψουν την διάσταση την οποία βίωναν πριν τον θάνατό τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις - και αυτές είναι που δημιουργούν αυτό το μεγάλο κεφάλαιο των " φαντασμάτων " -, για άγνωστους σε εμάς λόγους , οι ψυχές παγιδεύονται σε μια περίπλοκη ενδιάμεση κατάσταση , όπου ο διαλύτης , ο καταλυτικός παράγοντας λύσης και λύτρωσης γι' αυτές είναι άγνωστος . Η αδυναμία από τη μια να επανέρθουν στη ζωή , αλλά και η ολοκλήρωση του σταδίου προς την πλήρη αποκοπή και η τοποθέτησή τους σε μια νέα διάσταση στον χωροχρόνο είναι μιας μορφής καταδίκη.

Η ύπαρξη των φαντασμάτων φαίνεται να συνδέεται με έναν άδικο ή τραγικό θάνατο. Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού από μια ξαφνική αρρώστια , η δολοφονία ενός συζύγου από τον εραστή της γυναίκας του , ο χαμός μιας διμοιρίας στρατιωτών από λάθος του επικεφαλής της , ο θάνατος κάποιου από τα βάναυσα χτυπήματα των βασανιστών του , το αναίτιο σπρώξιμο και ο φριχτός θάνατος ενός ζητιάνου στις ράγες του μετρό , η βύθιση ενός πλοίου μαζί με το πλήρωμά του όταν τα πλοίο συνετρίβη πάνω στα βράχια , κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής καταιγίδας , επειδή ο φύλακας του φάρου αμέλησε να τον ανάψει , κρύβουν μια αδικία που τα θύματά της αδυνατούν να αποδεχτούν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση των δροσουλιτών στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Φραγκοκάστελλο στα νότια του νομού Χανίων. Εδώ σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα κατά την τουρκοκρατία , ελληνική στρατιωτική δύναμη ( 305 στρατιώτες ) , προερχόμενη από τα Γιάννενα , με επικεφαλής τον Χατζημιχάλη , αφού σε πρώτη φάση , κατέλαβε το φρούριο από τους τούρκους , στη συνέχεια το έχασε ξανά και όλοι οι πολεμιστές της σφαγιάστηκαν. Τα άψυχα σώματα ρίχθηκαν σε κάποιο βάραθρο πίσω από τα τείχη , όπου όπως λέγεται βρίσκονται άθαφτα οστά αυτών των ανθρώπων μέχρι σήμερα. Από τότε και κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών κάθε Ιούνη αυτοί οι στρατιώτες έρχονται να διατρανώσουν την ύπαρξή τους με την παρουσία τους στα τείχη του κάστρου. Το φαινόμενο συμβαίνει κατά τις πρώτες στιγμές της ανατολής - λίγο πριν βγει ο ήλιος - , με την πρωινή δροσιά ( δροσουλίτες ) , και κρατά περίπου 8 έως 10 λεπτά. Γίνονται ορατές οι σκιές των στρατιωτών , η λάμψη των σπαθιών τους , ενώ κάποιοι μιλούν και για θόρυβο προερχόμενο από την κίνηση των στρατιωτών . Σε κάποιες από αυτές τις εμφανίσεις προκλήθηκε πανικός σε τουρκικό άγημα το 1890μ , όπως και σε γερμανούς στρατιώτες κατά την διάρκεια της κατοχής.

Κάποιοι μελετώντας το φαινόμενο , αποκλείουν να το εξετάσουν στη βάση της παραψυχολογίας . Εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδισμα της πρωινής υγρασίας ( σταγόνες νερού που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα τις πρωινές ώρες τις υγρές μέρες ) , σε συνδυασμό με το ξεκίνημα της πορείας του ήλιου πίσω από τις εναλλασσόμενες κορυφές των παρακείμενων οροσειρών. Επίσης στηρίζουν τους παραπάνω ισχυρισμούς τους και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια που οι κλιματολογικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες στο νησί έχουν αλλάξει και η υγρασία στο σύνολό της έχει μειωθεί αισθητά , το φαινόμενο αραιώσει.

Στη συγκεκριμένη αναφορά και ανεξάρτητα από το ποια είναι η αλήθεια , υπάρχει μια πραγματικότητα , που αποτελεί ταυτόχρονα και " την αδικία " . Αυτήν την αιτία που χαρακτηρίσαμε παράγοντα ύπαρξης και παρουσίας φαντασμάτων : Οι ηρωικοί αυτοί 305 απελευθερωτές των εδαφών της πατρίδας τους βρίσκονται άταφοι , ξεχασμένοι , κυριολεκτικά " πεταμένοι " , σε ένα βάραθρο , δίπλα στο σημείο που άφησαν ( άφησαν άραγε ; ) την τελευταία τους πνοή ! Η αδικία αυτή είναι άραγε που δεν τους αφήνει να αποχωριστούν οριστικά την προηγούμενη διάσταση και να γαληνεύσουν σε κάποια άλλη ;
Ίσως η εκδήλωση με διάφορους τρόπους της ύπαρξής τους , της παρουσίας τους με την μορφή που αναφερόμαστε έρχεται να διατρανώσει από την πλευρά τους την αδικία αυτή . Ευελπιστούν σε μια " αποκατάσταση " του δικαίου , που θα αποτελέσει την λύση των δεσμών τους .

Οι αναφορές για φαντάσματα αμφισβητούνται σε πάρα πολλές περιπτώσεις . Σε πολλές μάλιστα αυτοί που εμπλέκονται σε αυτές τυγχάνουν της χλεύης των συνομιλητών τους. Περιστατικά με μεγάλο βάρος για τους ερευνητές τέτοιων φαινομένων για τον λόγο αυτό αποσιωπούνται , προσπερνώντας έτσι την ευκαιρία για μελέτη του όποιου συμβάντος και της αποκρυπτογράφησης των μυστικών του. Ο αμυντικός εγωισμός του ανθρώπου , σαν ξέσπασμα της αδυναμίας ερμηνείας αυτών των φαινομένων , είναι η αιτία της αμφισβήτησης , που στην ακραία της μορφή γίνεται ειρωνεία και χλεύη .

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;

Ο χώρος του υπερφυσικού στο θέμα των φαντασμάτων προσφέρει ένα ατελείωτο πεδίο για δραστηριοποίηση χιλιάδων ανά τον κόσμο ανθρώπων. Ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων , ψυχολόγοι , ερασιτέχνες κυνηγοί φαντασμάτων , συγγραφείς βιβλίων , παραγωγοί ταινιών τρόμου , αρχαιολόγοι , λάτρεις παλαιών μυστηριακών θρησκειών , αναζητητές και επικλητές πνευμάτων , μέντιουμ , " εξορκιστές " , " μάγοι " , πικραμένοι συγγενείς στην αναζήτηση αγαπημένων τους προσώπων , ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά σε στοιχειωμένα μέρη κλπ.

Από όλους αυτούς κάποιοι έχοντας πάρει στα σοβαρά το θέμα και προσεγγίζοντάς το με την υπευθυνότητα που χρειάζεται , έχουν επιδοθεί σε πολύπλοκες , συστηματικές αλλά και πολλές φορές χρονοβόρες έρευνες του φαινομένου. 'Eχοντας στη διάθεσή τους από απλά έως πολύπλοκα ηλεκτρονικά μηχανήματα και συσκευές ερευνούν το άγνωστο. Ερευνούν τις αναφορές που έρχονται σ' αυτούς μέσα από φήμες , διαδόσεις , συγκεκριμένες αναθέσεις έρευνας και διαλεύκανσης των φαινομένων ΄αλλά και σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια επιστημονικών δραστηριοτήτων. 'Eτσι λοιπόν κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν - έστω και αμυδρά - παρουσίες φαντασμάτων , να αποτυπώσουν αυτές σε κινηματογραφικό και φωτογραφικό φιλμ. Επίσης να καταγράψουν ηχητικά ντοκουμέντα, ήχους, φωνές, κραυγές πόνου και αγωνίας. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που τραβήχτηκε στο υπόγειο σπιτιού βικτοριανής εποχής στο σύγχρονο Λονδίνο.

Προγραμματισμένη βιντεοκάμερα κινηματογραφούσε επί τρεις ημέρες τους χώρους του υπογείου . Κατάφερε να καταγράψει την παρουσία φαντάσματος με την μορφή ενός αμυδρά σχηματισμένου αλλά έντονα φωτισμένου ανθρώπινου σώματος να περιφέρεται στους χώρους του υπογείου. Παράλληλα τα μηχανήματα ήχου κατέγραψαν ήχους και αλλόκοτες φράσεις και κραυγές. Το συγκεκριμένο φιλμ εξετάσθηκε και πιστοποιήθηκε για την αυθεντικότητά του. Και φυσικά δεν είναι το μόνο. Πολλές ηθελημένες έρευνες έδωσαν τέτοια αποτελέσματα . ''Oπως πολλές έδωσαν και αρνητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήθηκε ο όρος "ηθελημένες " , διότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καταγραφή σε μια φωτογραφία ή σε ένα βίντεο έγινε εν αγνοία αυτών που χειρίζονταν τις συσκευές. 'Aλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι το φωτογραφικό και κινηματογραφικό φιλμ έχουν την δυνατότητα να αποτυπώνουν " πράγματα " μη αντιληπτά στο ανθρώπινο μάτι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ;

Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα προϋποθέτει την αποδοχή της ύπαρξης φαντασμάτων καθώς και την κατανόηση για τι φαινόμενο μιλάμε. Και αυτό γιατί η άγνοια σαν αποτέλεσμα ελλιπούς ή συγκεχυμένης ενημέρωσης διαφοροποιεί την αντίληψη του συμβάντος προσδίδοντάς του αρκετές φορές λάθος διαστάσεις. ( Υπήρξαν άνθρωποι που κάτω από την επίδραση τέτοιων γεγονότων υπέστησαν σοβαρές ψυχικές διαταραχές , πολλές φορές σε μη αναστρέψιμη μορφή ). Και ίσως τελικά το μόνο " κακό " που μπορεί να προκαλέσουν τα φαντάσματα είναι αυτό.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ;

Εξηγήσαμε και σε προηγούμενη παράγραφο ότι εκτός από μια τυχαία επαφή , η αναζήτηση φαντασμάτων γίνεται και από ανθρώπους που έχουν καταλάβει τη φύση του φαινομένου και μέσα από τις γνώσεις αυτές αναζητούν τις πτυχές του , και τις διαφοροποιήσεις του ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Αυτή η προσέγγιση σαφώς και απέχει από τον ακουστικά και ουσιαστικά μη αποδεκτό αλλά και υποτιμητικό τίτλο : " κυνήγι φαντασμάτων ". Και ίσως αυτός ο τίτλος να αποτελεί και προσβολή της έστω και μετά θάνατο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μιλάμε για αλύτρωτες ψυχές , ψυχές που υποφέρουν . Στους μήνες , τα χρόνια , τους αιώνες..

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Σαφώς και αποτελεί ίσως έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές , που μαζί με το άδικο του θανάτου συνθέτουν την μοναδικότητα του φαινομένου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η ταύτιση της παρουσίας ενός φαντάσματος με ένα χώρο που δημιουργεί αρνητικό δέος (νεκροταφείο, παλιό κάστρο, ερειπωμένο ή παλιό κλειδαμπαρωμένο σπίτι, απόμερη ρεματιά), είναι λανθασμένη αντίληψη και για τις περιπτώσεις ερευνών αποπροσανατολιστική. Η παρουσία ενός φαντάσματος μπορεί να είναι παντού. Από το δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, δίπλα στις ράγες του τραίνου, έως τους στενούς διαδρόμους του μηχανοστασίου ενός εμπορικού πλοίου. Αυτό που είναι σημαντικό και αξίζει να επαναλάβουμε ακόμα μια φορά είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο σαν ένα μεταβατικό (ατελές) στάδιο της μεταθανάτιας πορείας του ανθρώπου, εγκλωβισμένης στις συνιστώσες των διαστάσεων του χώρου και του χρόνου...

ΠΗΓΗ: Supernatural.gr --> http://www.supernatural.gr

Το γράμμα του νόμου


Τις περισσότερες φορές οι νόμοι μιας χώρας είναι ο απόλυτος καθρέφτης του πολιτισμικού της επιπέδου. Επίσης η ιστορική έρευνα της νομολογίας μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία για τα προβλήματα και τις συνθήκες κάθε εποχής και κάθε κοινωνίας. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις που νόμοι έχουν "ξεχασθεί" σε ισχύ, καθώς αναφέρονται σε καταστάσεις οι οποίες δεν υφίστανται πλέον. Άλλες φορές πάλι μπορεί κανείς να συναντήσει νόμους των οποίων το πνεύμα κινείται κάπου ανάμεσα στο χιούμορ και την ανοησία.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια "συλλογή" νόμων και διατάξεων από διάφορα μέρη του κόσμου που μάλλον θα σας κάνει να γελάσετε, ή και να θυμηθείτε άλλες εποχές. Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία. Αναφέρονται η χώρα, το είδος του νόμου (εθνικός, δημοτικός, πολιτειακός) και η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή στην οποία ισχύει η κάθε διάταξη.ΗΠΑ, California, Chico (δημοτικός νόμος): Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.

ΗΠΑ, California, Downey (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το πλύσιμο αυτοκινήτου στο δρόμο (ψηφίστηκε το 1995).

ΗΠΑ, California, Hollywood (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομη η διέλευση περισσοτέρων των 2.000 προβάτων ανά κοπάδι από τη Hollywood Boulevard.

ΗΠΑ, California, Los Angeles (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και/ή φυλάκιση 6 μηνών.

ΗΠΑ, California, Palm Springs (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται η διέλευση καμήλας από την Palm Canyon Drive μεταξύ 16.00 και 18.00.

ΗΠΑ, California, San Diego (δημοτικός νόμος): Όσοι αφήνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια τους μετά τη 2α Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο $100.

ΗΠΑ, Arkansas (πολιτειακός νόμος): Ο άνδρας έχει το δικαίωμα να δέρνει τη σύζυγό του, όχι όμως περισσότερες από μία φορά το μήνα.

ΗΠΑ, Colorado, Alamosa (δημοτικός νόμος): Η εκτόξευση πυραύλων κατά αυτοκινήτων είναι παράνομη.

ΗΠΑ, Colorado, Logan County (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το φιλί σε μια γυναίκα ενώ αυτή κοιμάται.

ΗΠΑ, Florida (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται η απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό σε δημόσιο χώρο, μετά τις 18.00 κάθε Πέμπτη.

ΗΠΑ, Florida, Pensacola (δημοτικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λιγότερα από $10 στην τσέπη τους.

ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται το ροχαλητό εκτός και εάν όλα τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειστά και κλειδωμένα.

ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύονται οι γορίλες στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.

ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Η ποινή για όποιον πηδάει από κάποιο κτίριο είναι θάνατος.

ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ πρέπει να έχει τα χέρια διπλωμένα μπροστά του και να κοιτά την πόρτα.

ΗΠΑ, Texas, Texarkana (δημοτικός νόμος): Οι κάτοχοι αλόγων δεν επιτρέπεται να τα ιππεύουν νύχτα, εάν αυτά δε φέρουν πίσω φώτα.

Ελβετία, (εθνικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας μετά τις 22.00.

Δανία, (εθνικός νόμος): Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς αυτοκινήτων να εκκινούν τα οχήματά τους ενώ κάποιος βρίσκεται κάτω από αυτά.

Δανία, (εθνικός νόμος): Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται θα πρέπει κάποιος να προηγείται, φέροντας μια σημαία, για να ειδοποιεί τα ιππήλατα οχήματα ότι έρχεται μηχανοκίνητο όχημα.

Γαλλία, (εθνικός νόμος): Δεν επιτρέπεται να δίνεται το όνομα Ναπολέων σε γουρούνια.

Γαλλία, Le Lavandou, (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται σε κάποιον να πεθάνει εάν δεν έχει προνοήσει για τον τόπο ταφής του.

Αγγλία, (εθνικός νόμος): Η επικόλληση γραμματοσήμων που φέρουν το βασιλιά ή τη βασίλισσα, με την ανάποδη, θεωρείται εσχάτη προδοσία.

Αγγλία, York, (δημοτικός νόμος): Εξαιρώντας τις Κυριακές, η δολοφονία Σκοτσέζων με τη χρήση τόξου, είναι απόλυτα νόμιμη.Πηγή: http://www.dumblaws.com και http://www.e-telescope.gr/Greek/World/world_gr_020325.htm