Για την σειρά Χ-Files

Νέα ταινία για τα X-Files


http://www.eonline.com/news/article/index.jsp?uuid=2427dc52-0027-4a74-b66b-2668270b1890

Το τέλος ;


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2002

"Η αλήθεια δεν θα βρίσκεται κάπου εκεί έξω", όπως αναφέρεται στους τίτλους της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας X- Files, καθώς οι περιπέτειες των δύο ομοσπονδιακών πρακτόρων που ερευνούν "παραφυσικά" φαινόμενα τελειώνουν το Μάιο. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της καλλιτεχνικής επιθεώρησης "Ντέιλι Βαράιτι" ο δημιουργός της σειράς Κρίς Κάρτερ αποφάσισε να την ολοκληρώσει στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, ιδιαίτερα πικραμένος από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή της σειράς Ντέηβιντ Ντουκόβνι αλλά και σκεπτόμενος το σκληρό ανταγωνισμό.

"Διανύουμε την ένατη χρονιά. Θέλουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή. Επιθυμία μας είναι να αποχωρήσουμε με επιτυχία και ως μια σειρά με υψηλές θεαματικότητες", φέρεται να δήλωσε ο Κάρτερ. Ο Κάρτερ ήλπιζε ότι ο Ντουκόβνι θα επέστρεφε στη σειρά ως οειδικός πράκτορας Φοξ Μόλντερ δίπλα στη "συνεργάτιδα" του Ντέινα Σκάλι κατά κόσμον Γκίλιαν Αντερσον. Ωστόσο η αντιπάθεια των δύο ηθοποιών εκτός οθόνης είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και στη σειρά.

Ο Ντουκόβνι απέκλεισε τη συμμετοχή του στα νέα επεισόδια των X-Files και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Πάτρικ των συμπρωταγωνιστή της ταινίας "Εξολοθρευτής 2" ο οποίος θα ερμηνεύει το ρόλο του ειδικού πράκτορα Τζον Ντόγκετ. Τα "Χ-Files" προβλήθηκαν για πρώτη φορά του 1993 από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox , μια σειρά που αρχικά θεωρήθηκε καλτ αλλά στη συνέχεια απέκτησε φανατικούς θαυμαστές και εκτινάχθηκε στο στερέωμα της επιτυχίας αποσπώντας δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Ωστόσο η κατάταξη της φέτος στον κατάλογο τηλεθέασης στην 72 θέση σε σύνολο 162 σειρών δυσαρέστησε τους παραγωγούς.