Βιογραφια του Leonardo Fibonacci

Ο Leonardo Fibonacci γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλία περίπου το 1170, ο γιος του Guilielmo Bonacci, ένας γραμματέας της Δημοκρατίας της Πίζας και αρμόδιος, αρχίζοντας περίπου το 1192, για την κατεύθυνση της αποικίας εμπορικών συναλλαγών των κατοίκων της Πίζας στη Bugia της Αλγερίας .

Λίγο καιρό μετά από 1192, ο Bonacci έφερε το γιο του μαζί του στη Bugia. Ο πατέρας προόριζε τον Leonardo να γίνει έμπορος και έτσι να ειδικευτεί στις υπολογιστικές τεχνικές, ειδικά εκείνους που περιλαμβάνουν τους ινδός-αραβικούς αριθμούς που δεν ήταν ακόμα στην Ευρώπη. Τελικά, ο Bonacci με βοήθεια του γιου του στην πραγματοποίησε μια επιχείρηση για τη δημοκρατία της Πίζα και τον έστειλε στα ταξίδια στην Αίγυπτο, τη Συρία, την Ελλάδα, τη Σικελία, και την Προβηγκία. Ο Leonardo εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που προσφέρθηκε από το ταξίδι του στο εξωτερικό για να μελετήσει και να μάθει τις μαθηματικές τεχνικές που υιοθέτησε σε αυτές τις διάφορες περιοχές.

Έγραψε τα παρακάτω βιβλία : το Liber abbaci (1202, 1228), το Practica geometriae (1220/1221) , Flos (1225), και το Liber quadratorum (1225), ένα αριθμό-θεωρητικό βιβλίο ενδιαφερόμενο για την ταυτόχρονη λύση της εξίσωσης δευτέρου βαθμού εξισώσεων σε δύο ή περισσότερες μεταβλητές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η ακολουθία που ανακάλυψε ο ίδιος , η Ακολουθία Φιμπονάτσι : 1 , 1 , 2 , 3 , 5 , 8 , 13 , 21 κ.τ.λ.
O Fibonacci πέθανε λίγο μετά από 1240, πιθανώς στην Πίζα.

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=179

'Oταν είσασταν μικροί πίνατε όλο το γάλα σας;


Δεν ξέρω αν όταν είσασταν μικροί πίνατε όλο το γάλα σας, αλλά αν είσασταν σε χώρες με Ισπανική κουλτούρα τότε η μάνα σας θα σας έλεγε πολλές φορές: "Πιες το γάλα σου γιατί αλλιώς θα έρθει το φάντασμα της La Llorona". La Llorona στα Ισπανικά σημαίνει την Γυναίκα που θρηνεί και είναι ένας θρύλος για το φάντασμα μια γυναίκας που κλαίει γιατί σκοτώθηκαν τα παιδιά της και που είναι διαδεδομένος σε Ισπανόφωνες χώρες. Τώρα μια εταιρία γάλακτος στην Καλιφόρνια κάνει μια διαφημιστική εκστρατεία αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων με πρωταγωνιστή το φάντασμα αυτό. Περισσότερα στο :

http://news.mysanantonio.com/story.cfm?xla=saen&xlb=190&xlc=577938

Άντε καιρός να να κάνει και η ΦΑΓΕ μια διαφήμιση με πρωταγωνιστές τους... Δροσουλίτες.