Μυστήριο/παράξενο/περίεργο

Ένας τυχερός τύπος .

Ο Ron Hunt είναι ένας “ανώμαλος” τύπος. Ο Ron δούλευε στην εργασία κατασκευής του όταν η σκάλα που εργαζόταν άρχισε να ταλαντεύεται. Μετά από τις διαδικασίες ασφάλειας, πέταξε το τρυπάνι όταν συνειδητοποίησε ότι έπεφτε από τη σκάλα. Οι καλές ειδήσεις είναι ότι δεν έσπασε τίποτα. Οι κακές ειδήσεις ήταν ότι προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο τρυπάνι.

18 Ίντσες μακρύ (45,2 εκατ.), κομμάτι 1,5 ίντσας διαμέτρων (3,81 εκατ.) πέρασε από το μάτι του και έξω το κρανίο του, ακριβώς πέρα από το δεξί αυτί του. Η λέξη "τυχη" δεν τον καλύπτει αρκετά. Ο Ron λέει, "ώσπου να έπεφτα και άφησα το τρυπάνι να πάει κάτω, ήμουν ήδη πάνω από του .

Οι γιατροί εξήγησαν ότι η άκρη του κομματιού τρυπανιών ώθησε τον εγκέφαλό του κατά μέρος όπως έναν λέκιθο αυγών αντί να περάσει από μέσα του , το οποίο πιθανώς θα είχε προκαλέσει αυστηρή ζημία εγκεφάλου ή το θάνατο. 
Ο Ron πέταξε με ελικόπτερο στο ιατρικό κέντρο Washoe στο Reno της Νεβάδας. Η καλύτερη ιδέα που οι γιατροί ήρθαν πέρα από να βοηθήσουν Ron ήταν να γυριστεί το κομμάτι με το χέρι, ξεβιδώνοντας το βασικά από το κρανίο του.

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=102

Ανθρώπινες ουρές


http://www.metacafe.com/watch/803267/most_umbelievable_human_tail/

http://www.metacafe.com/watch/753828/man_with_a_tail/

http://www.youtube.com/watch?v=yWKEVQn5u14

Μαθήματα ζωής.


http://www.metacafe.com/watch/779704/best_video_of_the_year/

Ισπανική τύχη...


Ένας ισπανός που είχε να κάνει κάποιες επιχειρήσεις στην Πολωνία συνάντησε σε μια περιοχή μια κηδεία και το σπίτι του απεθανόντα με την πόρτα ανοικτή για επισκέψεις προς τον νεκρό . Πήγε αλλά βρήκε κανένα εκεί. Αισθάνθηκε άσχημα για το νεκρό άτομο, είπε μια προσευχή, και υπέγραψε το βιβλίο υπογραφών της κηδείας.

Έναν μήνα αργότερα πήρε μια κλήση από το δικηγόρο του νεκρού. Προφανώς, ο αποθανών όρισε τη μεγάλη περιουσία του να μοιραστεί ομοιόμορφα μεταξύ όλων που παρευρέθηκαν στη κηδεία του . Ο ισπανός επιχειρηματίας ήταν μοναδικός που υπέγραψε το βιβλίο.

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=239

Οργανωση και ιδιοτητα των μελων της Σιον


Συμπεριλαμβανόμενα στα μυστικά του Dossier ήταν μια σειρά ονομάτων και ημερομηνιών που κυμαίνονται από την ίδρυση των Ιπποτών του Ναού ως τους σύγχρονους χρόνους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν να είναι ένας κατάλογος των μεγάλων κυρίων του κοινοβίου της Σιόν .

" Τα θέματα όπως η Arcadia, ο αριθμός 58, μαύρες Μαντόνες και η Μαρία η Μαγδαληνή βρίσκονται στην αξιοπρόσεχτη αφθονία όπου το κοινόβιο στα χέρια τους , για να έχει την επιρροή, και στις εργασίες των καλλιτεχνών, των συγγραφέων και των ποιητών που θεωρούνται συνδεμένοι με εκείνη την οργάνωση. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα θέματα φαίνεται ότι έδειξαν ένα "υπόγειο ρεύμα" της εσωτερικής πεποίθησης."

- Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud - In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

" Ανάλογα με αυτά που τα καταστατικά δείχνουν ένα από αυτά , η Σιόν είτε έχει 9.841 μέλη σε εννέα βαθμούς, ή 1.093 μέλη σε επτά, με το ανώτατο μέλος, το "Nautonnier" ή το μεγάλο κύριο της διαταγής που είναι μέχρι το 1963, ο Jean Cocteau . Ενώ θεωρείται το κεφάλι είναι ο Pierre Plantard de St.-Clair επάνω μέχρι τους πρόσφατους χρόνους, υποστηρίζει ότι έχει αφήσει εκείνη την θέση το 1984, έτσι δεν είναι σαφές ποιος διευθύνει την οργάνωση αυτή τη στιγμή."

- Steve Mizrach, "The Mysteries of Rennes-le-Château and the Prieure du Sion"

Τα μέλη της διαταγής του κοινοβίου της Σιόν διαιρούνται σε δύο αποτελεσματικές ομάδες:

(α) Η Λεγεώνα, που χρεώνεται με την αποστολή.
(β) Η Φάλαγκα, φύλακας της παράδοσης .

Η ιεραρχία εννέα βαθμών αποτελείται από:

(α) στις 729 επαρχίες 1 Novices: 6,561 μέλη 2 Croices: 2,187 μέλη
(β) στα 27 στρατηγία 3 Preux: 729 μέλη 4 Ecuyers: 243 μέλη 5 Chevaliers: 81 μέλη 6 Commandeurs :27 μέλη
(γ) στην Arch 'Kyria' 7 Connetables: 9 μέλη 8 Senechaux: 3 μέλη 9 Nautonier: 1 μέλος

Το γραφείο του Nautonnier ή του πλοηγού, συμβολίζεται με τη βάρκα της Ίσιδας .

" Η Ίσις κρατά στο δεξί χέρι της ένα μικρό πλεούμενο σκάφος με τον άξονα μιας περιστρεφόμενης ρόδας για τον ιστό του. Από την κορυφή των προγραμμάτων ιστών μια κανάτα ύδατος, η λαβή της που διαμορφώθηκε όπως ένα φίδι πρήστηκε με το δηλητήριο. Αυτό δείχνει ότι η Ίσις οδηγεί το φλοιό της ζωής, πλήρη των προβλημάτων και των μίζερων , στο θυελλώδη ωκεανό του χρόνου. Ο άξονας συμβολίζει το γεγονός ότι περιστρέφει και κόβει το νήμα της ζωής."

- Manly P. Hall, Masonic, Hermetic, Quabbalistic & Rosicrucian Symbolical Philosophy

Η βάρκα της Ίσιδας "τοποθετήθηκε στον αστερισμό της Argo (Αργούς) . Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο αυτός ο αστερισμός ονομάστηκε Sothis ή το σοτχ-ησης, το αστέρι της Ίσιδας (Ίσις) . Επιπλέον, στους αιγυπτιακούς μύθους αυτό το σκάφος αντιπροσώπευσε το θηλυκό όργανο της παραγωγής."

- David Wood, Genisis

Η κιβωτός του συμβολαίου των αρχαίων Ισραηλητών θεωρείται για να έχει διαμορφωθεί μετά από την εθιμοτυπική κιβωτό της Ίσιδας .

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=185

Οι μεγαλοι κυριοι


"... Θα φαινόταν ότι η μεγάλη κυριαρχία της Σιόν έχει μετατοπιστεί μεταξύ δύο ουσιαστικά ευδιάκριτων ομάδων. Αφ' ενός υπάρχουν αριθμοί του μνημειακού αναστήματος που - μέσω του εσωτερισμού των τεχνών ή των επιστημών - έχουν παραγάγει κάποιο αντίκτυπο στη δυτική παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Αφ' ετέρου, υπάρχουν μέλη ενός συγκεκριμένου και συνδεμένου δικτύου των οικογενειών - ευγενών, και μερικές φορές βασιλικών."


- Baigent, Leigh and Lincoln, The Holy Blood and the Holy Grail

"... Ο πρώτος μεγάλος κύριος, ο ιππότης Jean de Gisors του Norman το δωδέκατο αιώνα, πήρε το όνομα Jean ΙΙ και θέτει έτσι την ερώτηση:"Ποιος, ήταν έπειτα Jean Ι;" Προσφέρουν μερικές προτάσεις - Ιωάννης ο βαπτιστής, Ιωάννης ο Ευαγγελικός και Ιωάννης ο θεικός - πρίν να ρίξουν το θέμα."
- Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud - In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

" Αυτή η διαδοχή προορίστηκε σαφώς να υπονοήσει έναν εσωτερικό και ερμητικό παπισμό βασισμένο στον Ιωάννη , αντίθετα (και ίσως αντίθεση) στην εξωτερική βασισμένη στον Πέτρο."
- Baigent, Leigh and Lincoln, The Holy Blood and the Holy Grail

Έχει υποστηριχτεί ότι ο Hughes de Payens, ο πρώτος μεγάλος κύριος των Ιπποτών του Ναού , ήταν εγκατεστημένος στο Johannites, ένα τμήμα που επέλεξε ο Ιωάννης ο βαπτιστής ως προφήτη τους. Σύμφωνα με τα μυστικά του Dossier, κάθε ένας από τους υποτιθέμενους μεγάλους κυρίους της Prieure de Sion πήρε το όνομα Jean στη διαδοχή (υποθετικά που επηρεάζει το όνομα που επιλέγεται από τον παπά John XXIII). Ένας από τους μεγάλους κυρίους στον κατάλογο, ο Leonardo Da Vinci, επέδειξε ένα ισχυρό ενδιαφέρον για τον Ιωάννη τον βαπτιστή. Αλλος, ο Sir Isaac Newton, έγινε απασχολημένος με τις γραφές της αποκάλυψης, κατόπιν που αποδόθηκαν στον Ιωάννη τον ευαγγελιστή .

Σύμφωνα με τα μυστικά του Dossier, τα ακόλουθα άτομα ήταν μεταξύ των ακόλουθων μεγάλων κυρίων ή θα λέγαμε αλλιώς μεγάλων Μάγιστρων :
René d'Anjou (1418-80) - μια σημαντική ώθηση πίσω από την αναγέννηση μέσω της βασικής εκπαίδευσής του και την επιρροή στον Cosimo de'Medici που ιδρύει τους προμαχώνες των εσωτερικών, ερμητικών αρχών - το "υπόγειο ρεύμα". Αρχεία μύθου αναφέρουν ότι ο d'Anjous προήλθε από την ANN τον Εβραία, κόρη του Joseph Arimathea, ο οποίος έφερε υποθετικά τη γραμμή αίματος Davidic και εγκαταστάθηκε στη δυτική Γαλλία. Αργότερα, ο D'Anjou διακλαδίστηκε στους Οίκους de Guise και de Lorraine .
Ο Renι d'Anjou "αφορούσε το βασιλιά της Γαλλίας από το γάμο και παρέμεινε εμπιστευμένος σύμμαχος κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αγγλία. Σε χαρτί, Renι ήταν ένα από τα ισχυρότερα άτομα στην Ευρώπη. Δυστυχώς, μετά από την αποτυχία της ιταλικής εκστρατείας του, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν προστάτη των τεχνών και το συλλέκτη των βιβλίων. ο René ήταν συνεγγυητής της αναγέννησης της Arcadia προς το τέλος του 15ου αιώνα."
"Μέσω της προστασίας τέχνης του, η λογοτεχνία και η πρόοδος της γνώσης του René είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους των διαμορφωτικών ετών της αναγέννησης . Ήταν άμεσα ως αποτέλεσμα της επιρροής του René ότι ο Cosimo de Medici έστειλε τους πράκτορες για να ψάξει έξω τα αρχαία κείμενα, τα οποία οδήγησαν στην αναγέννηση της νεοπλατωνικής και ερμητικής σκέψης..."
- Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud - In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

Nicholas Flamel (1330-1418) - Ο διασημότερος των αλχημιστών, "ο συμβολαιογράφος Nicolas Flamel του Παρισιού... υποστήριξε ότι ονειρεύτηκε ένα απόκρυφο βιβλίο, το βρήκε στη συνέχεια, και πέτυχε στην αποκρυπτογράφηση του με την ενίσχυση ενός εβραϊκού μελετητή που μαθεύτηκε στις απόκρυφες εβραϊκές γραφές γνωστές ως Kabbala. Το 1382 o Flamel υποστήριξε ότι έχει πετύχει στη "μεγάλη εργασία" (χρυσός που κάνει) βεβαίως έγινε πλούσιoς και έκανε δωρεές στις εκκλησίες."
- Encyclopaedia Britannica

"... Ένα αλχημικό σύμβολο που αναγνωρίζεται ευρέως από τους σύγχρονους μελετητές είναι αυτό ενός γενειοφόρου ηλικιωμένου, το πίσω μέρος του ο οποίος κεφαλιού παρουσιάζει νέα γυναίκα που εξετάζει έναν καθρέφτη. Ένα άγαλμα με αυτήν την εικόνα κοσμεί το εξωτερικό του καθεδρικού ναού της Νάντης, όπως ένας γενειοφόρος βασιλιάς με το σώμα μιας γυναίκας, στο μέρος στο Chartres που απεικονίζει τη βασίλισσα Sheba."
" Ο ερμαφρόδιτος είναι ένα καθαρό αλχημικό σύμβολο, που αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία που επιτυγχάνεται στη μεγάλη εργασία, και τέλειος που είναι, στους οποίους ο αλχημιστής ο ίδιος μετασχηματίζεται και μετατρέπεται πνευματικά - και, τόσο πολλοί θεωρεί, φυσικά επίσης. Ήταν μια "ολοκλήρωση ευσεβώς που επιθυμείται" και είχε λίγα, για να κάνει αν μη τι άλλο με τη σεξουαλικότητα δεδομένου ότι τον καταλαβαίνουμε σήμερα. Η μεγάλη εργασία ήταν μια έκρηξη της δυνατότητας στον πραγματικό, όπου μυστική αναζήτηση λαμβάνουν επάνω τη συγκεκριμένη μορφή. Όπως οι αλχημιστές είπαν, "όπως ανωτέρω, τόσο κατωτέρω" - αυτή η διαδικασία θεωρήθηκε για να κάνει το πνεύμα στο θέμα και να μετατρέψει ένα είδος του θέματος σε άλλο. Έκανε ένα άτομο σε έναν Θεό."
- Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud - In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

Σεβαστό από τα άτομα όπως Newton, Flamel ήταν ο ανακαληπτής του ιερού βιβλίου του Abraham του Εβραίου, ο πρίγκηπας, ο ιερέας, ο λευητικός, ο αστρολόγος και ο φιλόσοφος σε εκείνη την φυλή των Εβραίων που από την οργή του Θεού διασκορπίστηκαν μεταξύ του Gauls που έγινε μια από τις διασημότερες εργασίες στη δυτική εσωτερική παράδοση.
Sandro Filipepi (1483-1510) - καλύτερα γνωστός ως Botticelli, ο διάσημος ζωγράφος αναγέννησης. Η Primavera του Botticelli "είναι μια σύνθετη νεοπλατωνική αλληγορία, επισύροντας την προσοχή σε μερικούς στίχους από τον Politian. Ο υδράργυρος, που είναι λόγος, μαδά τα φρούτα από ένα δέντρο του τόσο ο λόγος του νέου Lorenzo θα έρθει στην πραγματοποίηση εάν ενώνεται με τον ανθρωπιστικό πολιτισμό. Οι τρείς Χάριτες χορεύουν: είναι νεολαία, ευτυχία, ή επιείκεια. Ομορφιά, πίστη. Οι τρείς τους μιλάνε για το χριστιανικό μυστήριο. Συγχρόνως συνδέονται με την Αφροδίτη που μιλά για το τμήμα της ενότητας της Αφροδίτης . Πέρα από το κεφάλι της Αφροδίτης στοχεύει σε αυτά τα τρία πρέπει επίσης να επιδιώξουν στο Θεό μέσω της αγάπης. Από την άλλη πλευρά ο Zephyrus, ο δυτικός αέρας, προέρχεται από τη ρύθμιση του ήλιου με τη χλωρίδα νυμφών, η οποία μετασχηματίζεται στη γαλήνια θεά με το λουλουδένιο φόρεμα. Μια εικόνα της άνοιξη, έπειτα, αλλά συμβολίζοντας το ξύπνημα της αγάπης του Θεού μέσω του ανθρωπιστικού πολιτισμού."
- John Ferguson, An Illustrated Encyclopaedia of Mysticism and the Mystery Religions

Aλλα διάσημα έργα ζωγραφικής του Botticeli περιλαμβάνουν τη γέννηση της Αφροδίτης και Αρης και Αφροδίτη.
Leonardo de Vinci (1510-19) - "Έχοντας λίγη βασική εκπαίδευση, ο Nicholas Leonardo αποδεκτής ενθουσιωδώς νέας ματιάς του κόσμου (worldview) [ ενός κόσμου χωρίς τα όρια στο διάστημα, καμία αρχή ή το τελείωμα εγκαίρως ] ως αιτιολόγηση για η ξεπερασμένη αρχή των" φαρισσέων - και "των αντιπάλων του" Πλάτωνας και του Αριστοτέλη." "Για πρώτη φορά από το Ionians, υπέβαλε μια σύλληψη της επιστήμης που ήταν πλήρως κοσμική, σε καμία περίπτωση βασισμένος στα θρησκευτικό δόγματα ή τη φιλοσοφία του Λεονάρντο... Ήταν βιοτέχνης, επιστήμονας, και ο εφευρέτης."
- Eric Lerner, The Big Bang Never Happened

" O Leonardo ήταν αριστερόχειρας , ήταν ακριβής χορτοφάγος τεμάχισε τους νεκρούς οργανισμούς, επιδίωξε την επιχείρηση των αλχημιστών και των νεκρομαντών εργάστηκε την Κυριακή και παρευρέθηκε μόνο στη μάζα όταν είναι στο δικαστήριο." " Το μόνο επιζών γλυπτό που περιέλαβε τον Leonardo στην παραγωγή του είναι το άγαλμα του Ιωάννη του Βαπτιστή στο Baptistry στη Φλωρεντία, στην οποία συνεργάστηκε με την απώτατη μυστικότητα με τον Giovan Francesco Rustici, έναν από τους γνωστούς νεκρομάντεις και έναν αλχημιστή. Και η τελευταία ζωγραφική του Leonardo ήταν " Ιωάννης ο Βαπτιστής ", παρουσιάζοντας τον με το ίδιο μισό-χαμόγελο με "τη Mona Lisa", και δείχνοντας κατ' ευθείαν προς τα πάνω με το δάχτυλο δεικτών του δεξιού χεριού του. Αυτό στην εργασία του Leonardo είναι ένα σημάδι που συνδέεται πάντα με τon Ιωάννη: στη "λατρεία του Magi" ένα πρόσωπο υπερασπίζεται τις ανυψωμένες ρίζες ενός δέντρου χαρουπιού - δέντρο του Ιωάννη, σύμβολο του ιερού αίματος - κάνοντας αυτήν την χειρονομία. Στα διάσημα κινούμενα σχέδια ST του Anne το θέμα κάνει επίσης αυτό, που προειδοποιεί τη μη ενθυμούμενη Παρθένο... ο απόστολος του οποίου το πρόσωπο είναι ίσως επικριτικά κοντά του Ιησού "στο τελευταίο δείπνο" κάνει επίσης αυτήν την χειρονομία. Όλες αυτές οι χειρονομίες λένε "θυμηθείτε τον Ιωάννη"."
- Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud - In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

Robert Fludd (1595-1637) - " ο κληρονομημένος μανδύας του John Dee ως κύριο εκθέτη της Αγγλίας της εσωτερικής σκέψης "ποιος σύχνασε με τον Andrea, που συμμετέχει μεταξύ των άλλων στη μετακίνηση των " Rosicrucian ". " Η ιστορικός Frances Yates, στο βιβλίο της που ο Διαφωτισμός του Rosicrucian, σε ένα κεφάλαιο που τιτλοφορείται "Rosicrucianism και Μασονία", αναφέρει τον de Quincey, που δηλώνει, "Μασόνος δεν είναι ούτε περισσότερος ούτε λιγότερο από Rosicrucianism όπως τροποποιείται από εκείνους που την μεταμόσχευσαν στην Αγγλία, από όπου επανεξήχθη στις άλλες χώρες της Ευρώπης." Ο de Quincey δηλώνει ότι Robert Fludd ήταν το πρόσωπο το πιό αρμόδιο για να φέρει τον Rosicrucianism στην Αγγλία και το δόσιμο της του νέου ονόματός του."
- Gerry Rose ,"The Venetian Takeover of England and Its Creation of Freemasonry"

Robert Fludd (1595-1637) - " ο κληρονομημένος μανδύας του John Dee ως κύριο εκθέτη της Αγγλίας της εσωτερικής σκέψης "ποιος σύχνασε με τον Andrea, που συμμετέχει μεταξύ των άλλων στη μετακίνηση των " Rosicrucian ". " Η ιστορικός Frances Yates, στο βιβλίο της που ο Διαφωτισμός του Rosicrucian, σε ένα κεφάλαιο που τιτλοφορείται "Rosicrucianism και Μασονία", αναφέρει τον de Quincey, που δηλώνει, "Μασόνος δεν είναι ούτε περισσότερος ούτε λιγότερο από Rosicrucianism όπως τροποποιείται από εκείνους που την μεταμόσχευσαν στην Αγγλία, από όπου επανεξήχθη στις άλλες χώρες της Ευρώπης." Ο de Quincey δηλώνει ότι Robert Fludd ήταν το πρόσωπο το πιό αρμόδιο για να φέρει τον Rosicrucianism στην Αγγλία και το δόσιμο της του νέου ονόματός του."
- Gerry Rose ,"The Venetian Takeover of England and Its Creation of Freemasonry"

Johann Valenin Andrea (1637-54) - " ο δημιουργός των ημι-μυστικών χριστιανικών ενώσεων και του συντάκτη των Rosicrucian μανιφέστων, μια ερμητική αλληγορία που προκαλεί επίσης τις αντηχήσεις με ρομάντσα για το σισκοπότηρο και τους Ιππότες του Ναού. Αυτή τη στιγμή, με την έκλειψη της Βουλής της Λωρραίνης, το κοινόβιο μετέφερε την υποταγή του στο επιδρύτερο Stuarts μετά από τον Frederick της παντρεμένης Παλατινάτο Elizabeth Stuart, κόρη του James I της Αγγλίας. Ο Frederick "δημιούργησε έναν πολιτισμό, ένα" Rosicrucian "κράτος με το δικαστήριό του που κεντροθετήθηκε στη Χαϋδελβέργη." [Francis Yates]
- Baigent & Leigh, The Holy Blood and the Holy Grail

" Μέσω της ιστορικής εργασίας ιδιωτικών αστυνομικών της Frances Yates, τώρα ξέρουμε ότι αυτή η εποχή ήταν ένας χρόνος όταν κινούνταν πολλές ιδέες των "Rosicrucian" προς την ήπειρο, και οι εσωτερικοί φιλόσοφοι γύρω από τον Frederick, ψηφοφόρος του Παλατινάτου της Βοημίας, ως άτομο που θα ανήγγελλε μέσα τις μεταρρυθμίσεις της εκκλησίας και θα δήλωνε πολλές αναμενόμενες."
- Steve Mizrach, "The Mysteries of Rennes-le-Château and the Prieure du Sion"

Robert Boyle (1654-91) - μέρος του "αόρατου κολεγίου" των δυναμικών αγγλικών και ευρωπαϊκών μυαλών που έγιναν η βασιλική κοινωνία μετά από την αποκατάσταση του μονάρχη το 1160 με τον Stuart κυβερνήτη,ο Charles ΙΙ ως προστάτη και χορηγό του. Δύο πιό στενοί φίλοι του ήταν ο Isaac Newton και ο John Locke που συναντήθηκαν τακτικά με τον στις αλχημικές εργασίες μελέτης. " Στον αρχαίο κόσμο η αλχημεία αναφέρθηκε απλά ως "ιερή τέχνη". ¶κμασε στους πρώτους τρεις αιώνες Μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια, όπου ήταν το συνδυασμένο προϊόν του γυαλιού και τεχνολογία μετάλλων, μια φιλοσοφία ελληνιστική της ενότητας όλων των πραγμάτων μέσω των τεσσάρων στοιχείων (γη, αέρας, ύδωρ, πυρκαγιά), και η "απόκρυφη" ουσιαστική αρχή θρησκείας και αστρολογίας... ήταν ότι όλα τα πράγματα, και ζωντανά και άψυχα, διαπεράστηκαν από το πνεύμα, και ότι οι ουσίες του χαμηλότερου κόσμου θα μπορούσαν, μέσω μιας σύνθεσης των χημικών διαδικασιών και του επινοητικού συλλογισμού, να μετατραπούν στα υψηλότερα πράγματα του πνευματικού κόσμου - πράγματα μη υποκείμενα στην αποσύνθεση."
- David Maybury-Lewis, Millenium

" Η κεντρική ιδέα του Gnosticism είναι ότι το υλικό από το οποίο "η ψυχή και η αληθινή ύπαρξη" αποτελούνται είναι παγιδευμένο μέσω μιας σειράς κοσμικών κακοτυχιών σε έναν χαμηλού επιπέδου κόσμο που είναι αλλοδαπός σε το. Και οι αλχημιστές αυτές οι ιδέες να προτείνουν ότι το πνεύμα θα μπορούσε κάπως να αποσταχτεί ή να πειστεί από την πυκνή μήτρα του θέματος."
- Terence McKenna, The Archaic Revival

Isaac Newton (1691-1727) - " η θεωρημένη αλχημεία να επιτρέψει στα ανθρώπινα όντα για να διαμορφώσει και να ελέγξει τον κόσμο με την κατανόηση και τη συμμετοχή στην Θεός- ζωτικότητά της. Πραγματοποίησε τα αλχημικά πειράματα με τη μεγάλη μυστικότητα στο κολέγιο τριάδας, του Καίμπριτζ, που λειτουργεί μόνο, χτίζοντας ακόμη και τους φούρνους του χωρίς την ενίσχυση ενός πλινθοκτίστη. Έκανε ένα σύμφωνο με το φαρμακοποιό John Boyle για να μην διαβιβάσει την κοινή αλχημική γνώση τους σε άλλους, επειδή οι "λεπτές" και "ευγενείς" δυνάμεις του θέματος και τα μέσα τους πρέπει να κρατηθούν μυστικά από εκείνους που επιλέγονται από το Θεό που επιφορτίζεται με τους."
- David Maybury Lewis, Millenium

" Ήταν βασανισμένος... με την έννοια ότι μια μυστική φρόνηση βάζει κρυμμένος μέσα στις σελίδες του Scriptures: Ο Ντάνιελ της παλαιάς διαθήκης και ο Ιωάννης της νέας γοητευμένης ιδιαίτερα τον επειδή "η γλώσσα των προφητικών γραφών ήταν συμβολική και ιερογλυφικής και την κατανόησή τους απαίτησαν μια ριζικά διαφορετική μέθοδο ερμηνείας"." " Είχε μάθει τα εβραϊκά για να κάνει την εργασία κατάλληλα και είχε κατόπιν πραγματοποίησε μια... λεπτόλογη άσκηση στο βιβλίο του Ezekiel... για να παραγάγει μια προσεκτική αναδημιουργία του σχεδίου ορόφων του ναού του Solomon... Είχε πειστεί ότι το μεγάλο οικοδόμημα που χτίστηκε για να στεγάσει την κιβωτό του συμβολαίου ήταν ένα είδος κρυπτογραφήματος του κόσμου εάν θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει αυτό το κρυπτογράφημα, είχε θεωρήσει, κατόπιν θα ήξερε το μυαλό του Θεού."
- Graham Hancock, The Sign and the Seal

O Νεύτων δεν ήταν ο πρώτος της ηλικίας του. Ήταν ο τελευταίος των μάγων, το τελευταίο του Babylonians και του Sumerians, το τελευταίο μεγάλο μυαλό που κοίταξε έξω στον κόσμο με τα ίδια μάτια όπως εκείνοι που άρχισαν να χτίζουν τη διανοητική κληρονομιά μας μάλλον λιγότερο από δέκα χιλιάδες έτη πριν." ο Νεύτων "είδε ολόκληρο τον κόσμο και όλα αυτά είναι σε τον όπως ένα αίνιγμα, ως μυστικό που θα μπορούσε να διαβαστεί με την εφαρμογή της καθαρής σκέψης σε ορισμένα στοιχεία, ορισμένες απόκρυφες ενδείξεις που ο Θεός είχε έκρυψε για τον κόσμο για να επιτρέψει το κυνήγι θησαυρών κάποιου φιλοσόφου στην εσωτερική αδελφοσύνη. Θεώρησε ότι αυτές οι ενδείξεις επρόκειτο να βρεθούν εν μέρει στα στοιχεία των ουρανών και στο σύνταγμα των στοιχείων, αλλά και εν μέρει σε ορισμένες έγγραφα και παραδόσεις που παραδόθηκαν από τους αδελφούς σε μια συνεχή αλυσίδα πίσω στην αρχική αινιγματική αποκάλυψη."
- John Maynard Keynes, Newton the Man

" Ακριβώς όπως ο κόσμος δημιουργήθηκε από το σκοτεινό χάος μέσω να φέρει εμπρός του φωτός και μέσω του χωρισμού του αέρα και των υδάτων από τη γη, έτσι η εργασία μας φέρνει εμπρός την αρχή από το μαύρο χάος και το πρώτο θέμα της μέσω του χωρισμού των στοιχείων και του φωτισμού του θέματος."
- Sir Isaac Newton

Charles Radclyffe (1727-46) - προσωπικός γραμματέας Bonnie στον πρίγκηπα Τσάρλυ , εάν δεν επινοείται η "σκωτσέζικη ιεροτελεστία" Μασονία . Ο Radclyffe λειτούργησε μέσω Chevalier Andrew Ramsay, ένα μέλος σχεδόν ενός μασονικού, "κοινωνία σχεδόν- "Rosicrucian αποκαλούμενη Philadelphians. Το Ramsay, ένας στενός φίλος του Isaac Newton, ήταν προεξέχον στη διάδοση Freemasonry στην ήπειρο.
Charles de Lorraine (1746-80) - ο αδελφός Francois, δούκας της Λωρραίνης που ήταν ο ιερός ρωμαϊκός αυτοκράτορας που πάντρεψε τη Μαρία Τερέζα της Αυστρίας το 1735. Ο πρώτος ευρωπαϊκός πρίγκηπας για να γίνει κτίστης, το δικαστήριο Francois στη Βιέννη έγινε μασονικό κεφάλαιο της Ευρώπης.
Charles Nodier (1801-44) - ο επιδεικτικός σύμβουλος για μια ολόκληρη παραγωγή συμπεριλαμβανομένου νέου Victor Hugo, Balzac, Dalcroix, dumas pere, Lamartine, Musset, Theophile Gautier, Gerard de Nerval και του Alfred δε Vigny - όλοι που βασίστηκαν στην εσωτερική και ερμητική παράδοση. "Περίπου 1793 δημιούργησε μια άλλη ομάδα - ή ίσως ένας εσωτερικός κύκλος του πρώτου [ του Philadephes ] - που περιέλαβε ενός από τους επόμενους σχεδιαστές ενάντια σε Napoleon."
- William T. Still, New World Order

Victor Hugo (1844-85) "αυτός στον εικοστό αιώνα, ο πόλεμος θα πέθαινε, τα συνοριακά όρια θα πέθαιναν, το δόγμα θα πέθαινε... και το άτομο θα ζούσε. "Κατέχει κάτι υψηλότερο από αυτοί... μια μεγάλη χώρα, ολόκληρη η γη... και μια μεγάλη ελπίδα, ολόκληρος ο ουρανός"."
- Marilyn Ferguson, The Aquarian Conspiracy

Claude Debussy (1885-1918)- ένα ακέραιο μέλος των συμβολιστικών κύκλων που περιέλαβαν τον Oscar Wilde, Θ*Ω. Β. Yeats, το Stefan George, Paul Valery, το νέο Andre Gide και Marcel Proust. Σύχνασε επίσης με το μαρκήσιο Stanislas δε Guaita, ιδρυτής της αποκαλούμενης καβαλιστικής διαταγής του ροδαλός- Croix, και jules Boise, ένα πασίγνωστο σατανιστή που προέτρεψε τον MacGregor Mathers βρήκε τη διαταγή της χρυσής αυγής.
Jean Cocteau (1918-) - ένας συνεταίρος του Ζακ Maritain και Andre Malraux, έγινε ένας Chevalier της λεγεώνας της τιμής (για την ήρεμη εργασία του στην αντίσταση;). Αν και συνδέεται με τους βασιλικούς καθολικούς κύκλους, ο καθολικισμός Cocteau ήταν ιδιαίτερα ανορθόδοξος και οι διακοσμήσεις των εκκλησιών του απεικόνισαν τα θέματα Rosicrucian.
- List from Baigent & Leigh, The Holy Blood and the Holy Grail .

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=186

Πρόσωπο 10 κιλών


http://www.metacafe.com/watch/791166/10_kg_face/

Η NASA μελετά ένα άτομο που επιζεί με υγρά και το φως του ήλιου


Ένας ινδιάνος , υποστηρίζει ότι έχει επιζήσει μόνο με υγρά και το φως του ήλιου για οκτώ έτη , έχει κληθεί από τη NASA για να τους παρουσιάσει πώς το κάνει.

Ο Hira Ratan Manek - επίσης γνωστός ως Hirachand - ένας 64χρονος παλιός μηχανικός που ζει στη νότια πλευρά του Κεράλα, άρχισε προφανώς να μην τρώει από το 1992 . Το 1995, πήγε σε ένα προσκύνημα στα Ιμαλάια και σταμάτησε εντελώς στην επιστροφή του. Η σύζυγός του, η Vimla, λέει : "Κάθε βράδυ εξετάζει τον ήλιο για μια ώρα χωρίς να κτυπήσει ένα βλέφαρο. Είναι από τις κύριες τρόφές του. Περιστασιακά παίρνει τον καφέ, το τσάι ή κάποιο άλλο υγρό." Τον περασμένο Ιούνιο, επιστήμονες από την αμερικανική διαστημική αντιπροσωπεία έλεγξαν ότι Manek ξόδεψε 130 ημέρες πίνοντας μόνο νερό . Ονόμασαν ακόμη και αυτήν την επιβίωση στο ύδωρ και την ηλιακή ενέργεια : Είναι (ο Hira Ratan Manek) φαινόμενο. 
Ο κ. Manek είναι τώρα στις ΗΠΑ για να παρουσιάσει στους επιστήμονες της NASA πώς επιζεί χωρίς τρόφιμα. Η αμερικανική διαστημική αντιπροσωπεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει την τεχνική για να λύσει τα προβλήματα αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων στις αποστολές της.

Ο κ. Manek είπε ότι "τρώει μέσω των ματιών του" το βράδυ, όταν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι πιο ελάχιστα επιβλαβείς. Αυτός και η αξίωση συζύγων του η τεχνική είναι συνολικά επιστημονικοί. Εντούτοις, οι γιατροί προειδοποιούν ότι να κοιτάξει επίμονα στον ήλιο μπορεί να σας καταστήσει τυφλούς.

Η σύζυγός του είπε: "Έχει μια ειδική προτίμηση για την ενέργεια ήλιων. Θεωρεί ότι μόνο 5 τοις εκατό των ανθρώπινων κυττάρων εγκεφάλου χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ανθρώπους. Τα άλλα 95 τοις εκατό μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της ηλιακής ενέργειας."

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=103

Έρευνα για μυστηριώδεις θανάτους-''X-files'' στις Η.Π.Α.


Οι περιπτώσεις των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, όπου δεν μπορεί να δοθεί εύκολα μια επιστημονική εξήγηση είναι πολλές. Συνηθίζεται μάλιστα τελευταία να χαρακτηρίζονται ως “X-Files”. Ειδικά υποθέσεις που αφορούν σε UFO, εξωγήινους, φαντάσματα κ.λπ.


Όμως πρόσφατα άλλη μια κατηγόρια “X-Files” ήρθε να προστεθεί στη λίστα αυτών των υποθέσεων που περιμένουν επιστημονική εξήγηση. Πρόκειται για τις υποθέσεις θανάτων οι οποίοι δεν μπορούν να αποδοθούν σε ένα προφανές αίτιο ή … σε κανένα αίτιο. Μάλιστα στις Η.Π.Α. έχει συσταθεί ειδική επιστημονική ομάδα για τη μελέτη τέτοιων υποθέσεων.

Η ομάδα αυτή μετέχει στο «Πρόγραμμα Ανεξήγητων Θανάτων» (Unexplained Deaths Project), το οποίο έχει κληθεί να ερευνήσει τα αίτια 227 μυστηριωδών θανάτων που συνέβησαν απ’ το 1995 ως το 2003. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 1995 με αίτηση των αμερικάνικων υγειονομικών αρχών για την πρόληψη τυχόν άγνωστων επιδημιών που θα αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τελικά η μελέτη αυτών των θανάτων αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Αν και η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος δεν στάθηκε δυνατό να εξιχνιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων. Μόνο σε 53 απ’ τις 227 κατάφεραν οι επιστήμονες να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια.

Οι μισοί περίπου απ’ τους 53 θανάτους αποδόθηκαν στη δράση κάποιου βακτηρίου, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με την κατάλληλη θεραπεία. Επίσης 19 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν στην έξαρση της γρίπης του 2002. Γενικά το 37% των θανάτων που εξιχνιάστηκαν αφορούσε ασθένειες των πνευμόνων και 36% σε σηψαιμία. Συχνά ήταν επίσης και τα καρδιολογικά προβλήματα τα οποία δεν είχαν γίνει αντιληπτά εξ αρχής.

Μια σειρά όμως υποθέσεων περιμένουν απάντηση, δίνοντας στους επιστήμονες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί κι άλλο η ιατρική επιστήμη και τεχνολογία για να μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Ως τότε οι υποθέσεις αυτές θα κατατάσσονται στα "x-Files" !

Από accessnorthga.com

Συνέλαβαν 14 σκίουρους με την κατηγορία της κατασκοπείας!


Η αστυνομία του Ιράν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνέλαβε 14 σκίουρους με την κατηγορία της κατασκοπείας! Οι σκίουροι εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας και φορούσαν ειδικές συσκευές καταγραφής ήχων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Islamic Republic News Agency (IRNA). «Άκουσα κάτι αναφορές αλλά δεν ακριβής πληροφορίες,» είπε ο διοικητής των αστυνομικών δυνάμεων τους Ιράν όταν ρωτήθηκε για το συμβάν.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι σκίουροι χρησιμοποιήθηκαν από ξένες «δυνάμεις» αλλά η αστυνομία εντόπισε γρήγορα του «εισβολείς».

http://www.madata.gr/index.php?news=5667

Ο ουκρανος γιγαντας επιθυμει να σταματησει να ψηλωνει.


Σε ηλικία 33 ετών, ο Leonid Stadnik επιθυμεί να σταματήσει να ψηλώνει . Είναι ήδη 8 πόδια ψηλός .

Οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι ο Stadnik είναι 2 1/2 ίντσες πιο ψηλός από τον πρώην Robert Wadlow, από το βιβλίο Guinness των παγκόσμιων αρχείων ως το πιο ψηλό άτομο στην ιστορία. " Τα μανίκια και τα εσώρουχα του είναι τώρα 30 εκατοστόμετρα (12 ίντσες) κοντύτερα " Το ύψος μου είναι τιμωρία του Θεού “. Η ζωή μου δεν έχει καμία αίσθηση , λέει αστειευόμενος ο Stadnik .
Το άσχημο είναι ότι ο Stadnik συνεχίζει να ψηλώνει και οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν μια λύση στο περίεργο αυτό πρόβλημά του .

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=126
 

Μπερεγκνέρ Σονιέρ

Ο Μπερεγκνέρ Σονιέρ , παπάς στο μικρό χωριό του Renne , κατά την διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα , πήρε χρήματα για να ανακαίνιση την εκκλησία και να φτιάξει κι αλλά κτήρια , όπως τον Πύργο της Μαγδαληνής (Tour Magdala) .

ο Σονιερ πέθανε το1917 , όπου άφησε το μυστικό για τον αμύθητο θησαυρό του στην Μαρι Ντεναρνο , η οποία υποσχέθηκε να το αποκαλύψει πριν τον θάνατο της , αλλά δυστυχώς μετά από ένα σοκ που έπαθε , την άφησε παράλυτη και δεν μπορούσε να μιλήσει και πέθανε το 1953 . Αλλά ποιος ήταν ο θησαυρός του Σονιερ ? Μήπως ήταν ο χρυσός που είχαν αφήσει οι ιππότες του άγιου δισκοπότηρου στη περιοχή ? Μήπως ήταν θαμμένος χρυσός από Βησιγότθους ? Η εκβίαζε την εκκλησία με κάποιο τρομαχτικό μυστικό ? Το τελευταίο ίσως είναι ποιο αποδεκτό , γιατί ο ιερέας που εξομολόγησε τον Σονιερ λίγο πριν τον θάνατο του , έμεινε έκπληκτος με τα όσα άκουσε του απαρνήθηκε να τον συγχωρέσει !
Το μυστήριο ακολούθησαν μια σειρά από πάπυρους που βρέθηκαν από ένα κληρικό το 1891 , όπου περιείχαν ένα εύκολο κρυπτόλεξο . Από ότι φαίνεται ήταν γραμμένα από τον προκάτοχο τους , Ιερέα Αντουαν Μπιγκου , εξομολογητή της Μαρι Χοπολ , το 1781 (το ίδιο κρυπτόλεξο απεικονίζεται και στον τάφο της ).

Οι πάπυροι ήταν γραμμένη στα λατινικά και είχαν κομμάτια από προσευχές , αλλά κατείχαν βαθύτερα μυστήρια .
Ο Σονιερ φαίνεται να άφησε μερικά στοιχεία σε κάποια σημεία της εκκλησίας του και σε αλλά χτίσματα που κατασκεύασε . Κρυμμένο μέσα σε αυτούς τους πάπυρους υπήρχε ένα μήνυμα στα γαλλικά :
"Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ DAGOBERT ΙΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ"

Στον δεύτερο πάπυρο υπήρχε ένα πιο παράξενο μήνυμα :
ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΣΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΥΣΣΙΝ ΤΕΝΙΕΡ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ 681 ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΠΛΕ ΜΗΛΑ .

scroll2sm


Ένα τρίτο κρυπτόλεξο που παρουσιάζεται , όχι στους πάπυρους , αλλά στο Σαγκμπορο στο μνημείο του βοσκού , είναι το ακόλουθο : "D.O.U.S.V.A.V.V.M" , το οποίο δεν έχει κανένας καταφέρει να το μεταφράσει .

Υπάρχει επίσης ένας πίνακας του ΠΟΥΣΣΙΝ με τίτλο : "Les Bergers D'Arcadie" (Οι Αρκαδικοί Βοσκοί) όπου τους δείχνει σε γύρω από ένα τάφο και περιέχει την μυστήρια φράση "Et in Arcadia Ego..." .

Αυτός ο τάφος φαίνεται να είναι μια εικονική αντιγραφή ενός τάφου που μοιάζει με ένα λίγο έξω από το Renne - le - Chateau . Τρεις ιστορικοί έψαξαν σε βάθος το θέμα , με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το παζλ .Ο Λίνκολ , ο Μπαιγκεντ και ο Λει έκαναν μια μεγαλειώδεις δουλεία , ώστε να καταλάβουν το μυστήριο που κυκλώνει τον Μεροβιανο Μονάρχη Dagobert και να ενώσουν μεγάλα μυστήρια και να τα θέσουν ως εξής : Ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή , ευγενείς από την ιουδαϊκοί οικογένεια του Βενιαμίν και Δαβίδ , παντρεύτηκαν απόγονους του Ιησού , γιατί ο Ιησούς όπως υποστηρίζουν κάποιοι , δεν πέθανε στον σταυρό , αλλά πήγε είτε στην Αγγλία είτε στην Ινδία . Οι Απόγονοι της Μαγδαληνής παντρεύτηκαν γιους Βησιγοτθικών οικογενειών και έτσι γεννήθηκε η Μεροβινιανή οικογένεια .Οι Βησιγότθοι οι οποίοι είχαν γεννηθεί από το σπίτι του Δαβίδ , είχαν εγκατασταθεί στη Αρκαδία της Ελλάδος και στην Βόρεια Γαλλία , εκατό χρόνια πριν .Οι Μεροβινιανοί δεν είχαν εκδιωχτεί αργότερα από τους Καρολινγιάνους , αλλά μεταφέρθηκαν σε πλούσιες Βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης . Από ότι φαίνεται ο σκοπός των τους ήταν να ιδρύσουν την Σιον στην Γαλλία . Τίποτα όμως φαίνεται να εμπλέκει αυτό με το μυστήριο του Renne - le - Chateau . Αλλά στα χέρια των Λινκολν , Μπαιγκεντ και Λει έπεσαν παρά πολλά μυστήρια όπως : η μη διευκόλυνση του θέματος των ιπποτών του ¶γιου Δισκοπότηρου , η πτώση των Καθαριανών και αλλά πολλές πολιτικές ίντριγκες της Γαλλικής ιστορίας . Από ότι φαίνεται η Σιον βρίσκεται σε πόλεμο με την Εκκλησία , που πρόδωσε τους Μεροβιανούς και έκανε βασιλιάδες τους καταστροφές της (εκκλησία εννοούμε τη καθολική) . Αν Ο Σονιερ ήταν ένα μέλος της Σιον , ίσως έτσι να εξηγείται ότι δεν συγχωρέθηκε μετά τον θάνατο του από τον ιερέα .

Το Χωριό του Μυστήριου

Ο Χέρι Μποντεντ , Ο ιερέας του Renne - le -Bains (γειτονικό χωριό του Renne - le - Chateau) που έγραψε το "Η αληθινή Κελτική γλώσσα και το Κρομλετ στο Renne - le -Bains" , ίσως ήταν ο 'εγκέφαλος' του Σονιερ . Ο Λινκολν πιστεύει πως το βιβλίο του μπορεί να προσφέρει το κλειδί στο μυστήριο . Ο Μποντεντ φαίνεται να διαφωνεί στο βιβλίο του και παίρνει θέσεις στο θέμα της γλώσσας των Κελτών ότι μιλούσαν ¶γγλο-Σαξονικά , στη ουσία δηλαδή αυτήν την γλώσσα την μιλούσαν οι γιοι του Νώε πριν τον πύργο της Βαβέλ . Αλλά Ο Ντειβιντ Γουντ και ο Χενρι Λινκολν καταλήγουν ότι το βιβλίο αναφέρεται κάπου αλλού - ίσως σε μια άλλη γλώσσα , μια παγκόσμια γλώσσα πριν τον πύργο της Βαβέλ και τι το κλειδί στο Κρομλετ του Renne - le -Bains μπορεί να ήταν το αγγλικό μίλι . Ο Λινκολν πιστεύει πως ότι η μετρολογία μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο μυστήριο του Renne - le - Chateau . Σε κάθε περίπτωση , άλλοι συγγραφής πρόσεξαν ότι ο Μποντεντ πέθανε από παράξενες καταστάσεις και ότι το βιβλίο του το πήρε και το κατέστρεψε ο αρχιερέας του Beausejour . Ο Μποντεντ , ένας δάσκαλος γλωσσών , θα ήταν η λογική επιλογή του Σονιερ να τον φέρει κοντά στους πάπυρους του . Υπάρχουν και μερικοί άλλοι φόνοι που περιπλέκουν το κουβάρι του μυστήριου . Ο μεγάλος σε ηλικία ιερέας , ο Μορις Γκελις . Προς στο τέλος της ζωής του , έγινε ένας παρανοϊκός ερημίτης και το μόνο άτομο που είχε επαφή μαζί του , ήταν η ανιψιά του που του έφερνε λίγο φαγητό στο σπιτάκι που είχε . Την ημέρα των ¶γιων Πάντων , κάποιος του έκανε την έκπληξη και πήγε στο σπίτι του . Του έκαψε την γλώσσα και αφού τον έδεσε στο έδαφος σε σχήμα σταυρού , τον έκοψε με τέσσερις τσεκουριές . Οποίος και να ήταν πάντως , δεν πήρε χρήματα από το σπίτι του η κάτι άλλο . Μια ομάδα από ερευνητές βρήκε τρία πτώματα στην αυλή του Σονιερ . Ήταν θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου η κάτι άλλο? Ο Νοελ Καρμπου , που φρόντιζε την Μαρι Ντεναρνο μέχρι και τον θάνατο της του 1953 , πέθανε τη ίδια χρόνια σε ατύχημα με το αυτοκίνητο του . Ο θάνατος του Σονιερ από καρδιά το 1917 , τον Ιανουάριο στις 17 την ημέρα του ¶γιου Αντώνιου , υπάρχει απόδειξη ότι ο Σονιερ είχε παραγγείλει από πριν το φέρετρο του , κάνει ακόμα πιο δύσκολο το μυστήριο . Ο άνθρωπος που κρατούσε τα ντοσιέ του Σονιερ , ο Φακχουρ Ελ Ισλάμ , βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου έξω λίγο από το Μέλουν της Ανατολικής Γερμανίας το 1967 .

Βρέφος ανένηψε 4 ημέρες μετά το θάνατό του...


Ένα μικρό κορίτσι ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο νοσοκομείου στην δυτική Κίνα, τέσσερις ημέρες αφού είχε κηρυχθεί νεκρό από γιατρούς, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα. 

Το βρέφος ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και κηρύχθηκε αποθανόν από γιατρούς στην πόλη Λανζού, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Γκανσού. 

Η καρδιά του μωρού δεν χτυπούσε, ενώ δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό, όταν μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, σύμφωνα με την έκδοση της εφημερίδας Ημερησία της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. 

Αλλά το βρέφος είχε στην πραγματικότητα πέσει σε βαθύ κώμα και ανένηψε μετά από τέσσερις ημέρες χωρίς νερό και τροφή. 

Ένας κατατρομαγμένος και έκπληκτος εργαζόμενος στο νεκροτομείο άκουσε το βρέφος να κλαίει και το μετέφερε σε αίθουσα θεραπείας όπου το μωρό νοσηλεύεται, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η γεωφυσική έρευνα και τα θαύματα!


Η γεωφυσική έρευνα αντιμετωπίζει κάθε είδους προβλήματα. 'Oμως στην περίπτωση του βυζαντινού ναού της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Μεγαλόπολης, οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας βρέθηκαν αντιμέτωποι - ούτε λίγο ούτε πολύ - με ένα... θαύμα.

Πράγματι, ο θρύλος λέει ότι τα δέντρα που φαίνονται να φυτρώνουν από τη σκεπή της μικρής εκκλησίας χωρίς ρίζες, δεν είναι παρά τα μαλλιά της νεαρής Θεοδώρας, μιας ενάρετης κοπέλας που θυσιάστηκε εδώ.

Φυσικά, οι ρίζες απλά προχωρούν μέσα από τους ίδιους τους τοίχους, όπως έδειξε και η γεωφυσική διερεύνηση που αφορούσε... όχι βέβαια το θαύμα, αλλά τη στατικότητα του κτιρίου.

Και οι οπαδοί του θαύματος μπορούν πάντως να είναι ευχαριστημένοι, αφού οι εργασίες αποκατάστασης, που έγιναν μεταξύ 1998 και 1999 από την Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μετα-Βυζαντινών Μνημείων, διαφύλαξαν τα δέντρα στην σκεπή.

Ο Βυζαντινός Ναός της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται κοντά στο ρέμα Κρύα του χωριού Βάστα, 30 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη. Η δημιουργία του συνδέεται με την ιστορία της ενάρετης Θεοδώρας που οι συνθήκες ανάγκασαν να παρουσιαστεί σαν νεαρός άνδρας. Ως στρατιώτης, αναδείχθηκε για τις ικανότητές της και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης. Την ερωτεύθηκε όμως μία χωρική η οποία, αφού έμεινε έγκυος με κάποιον στρατιώτη, κατηγόρησε τη Θεοδώρα για την πράξη αυτή. Η γενναία Θεοδώρα, προτίμησε να πεθάνει παρά να φανερωθεί το μυστικό της και να βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά της. Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα - τα δένδρα που υπάρχουν σήμερα στην οροφή της μικρής εκκλησίας, των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται ούτε στην οροφή ούτε γύρω από την εκκλησία. Τον Ναό επισκέπτονται χιλιάδες πιστών, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε παρέμβαση, ειδικά αν είχε ως αποτέλεσμα κάποια αλλαγή σε σχέση με το «θαύμα».

Γεωφυσική έρευνα

Το καλοκαίρι του 1996, η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μετα-Βυζαντινών Μνημείων ζήτησε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πάτρας, να διερευνήσει το πρόβλημα. Η στατικότητα του κτιρίου ήταν το κύριο πρόβλημα, αφού το βάρος των δέντρων της οροφής είναι ιδιαίτερα μεγάλο και υπήρχε κίνδυνος για το μνημείο. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν (και ήταν η πρώτη φορά που γεωφυσικές μέθοδοι εφαρμόστηκαν με επιτυχία σε κτίριο στην Ελλάδα) ήταν τομογραφία γεωραντάρ και ηλεκτρική τομογραφία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ριζικό σύστημα των δένδρων έχει διεισδύσει στην πέτρινη κατασκευή των τοίχων, δημιουργώντας κενά. Μέσω αυτών φτάνει στο έδαφος, δημιουργώντας στην πραγματικότητα ένα πλέγμα που κρατάει το κτίριο όρθιο.

Οι εργασίες αποκατάστασης

Οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν μεταξύ 1998-1999. Ο καθαρισμός και η αρμολόγηση της τοιχοποιίας έγιναν χωρίς τσιμεντενέσεις, ώστε να μην ξεραθούν οι ρίζες των δένδρων. Για την προστασία των τοιχογραφιών (βάσει των οποίων η εκκλησία χρονολογείται στον 12ο αιώνα), αφού δόθηκε κανονικό σχήμα στην οροφή (τριγωνικό) και καθαρίστηκε από το μικρό στρώμα χώματος και φύλλων που υπήρχε, τοποθετήθηκε ασφαλτόπανο για προστασία από την υγρασία. Τα δέντρα δεν πειράχθηκαν καθόλου. Το ασφαλτόπανο δέθηκε γύρω από κάθε δένδρο με κολάρο ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η υγρασία που περνάει κάτω από αυτό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σκεπή από σχιστόπλακες (η οποία χρειάστηκε να κατασκευαστεί δύο φορές αφού την πρώτη έσπασαν ένα βράδυ οι "πιστοί").

Οι εργασίες περιλάμβαναν και βελτιώσεις στον χώρο γύρω και εξωτερικά της εκκλησίας. Υπάρχει επίσης μελέτη για την ολοκληρωτική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, (πέτρινη γέφυρα στο ποτάμι αντί της τσιμεντένιας, πλακόστρωση μεγαλύτερου τμήματος, δημιουργία θέσεων πάρκινγκ κλπ.), είναι όμως άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιηθεί, διότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει στο μεταξύ κηρύξει την περιοχή γύρω από την Εκκλησία ως «Ζώνη Α», όπου δηλαδή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία οικοδομική δραστηριότητα.

Κείμενο: Σοφία Λοβέρδου

ΠΗΓΗ: Spin.gr

Τα τέρατα των λιμνών.


Πεκίνο : 'Eπειτα από δεκαετίες απουσίας, το μυθικό «Τέρας της Λίμνης Τιαντσί» στη βορειοανατολική Κίνα έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Ολόκληρο κοπάδι από «μυστηριώδη πλάσματα» εθεάθη στα νερά της λίμνης, όπως ανέφεραν έκπληκτοι τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι αναφορές για εμφανίσεις του τέρατος χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αλλά, όπως συμβαίνει και με το τέρας της λίμνης του Λοχ Νες, ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί.

Το πρωί της 11ης Ιουλίου, άρκετοί αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία Τζιλίν, κοντά στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, είδαν στην ορεινή λίμνη του Τιαντσί ένα κοπάδι από μυστηριώδη πλάσματα να κολυμπούν στην επιφάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ημερησία της Νεολαίας του Πεκίνου.

«Μέσα σε περίπου 50 λεπτά, τα τέρατα εμφανίστηκαν πέντε φορές» δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζανγκ Λουφένγκ, διευθυντής του επαρχιακού δασαρχείου. «Αλλες φορές ήταν ένα, άλλες πολλά. Την τελευταία φορά, υπήρχαν έως και 20» συμπληρώνει.

Διευκρινίζει ότι, από την απόσταση των δύο με τριών χιλιομέτρων στην οποία βρισκόταν, τα «τέρατα» ήταν ορατά μόνο ως άσπρες και μαύρες κουκίδες.

Αλλά οι κυματισμοί στην επιφάνεια του νερού οδήγησαν τον ίδιο, και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «ζωντανά πλάσματα».

Οι κάτοικοι γύρω από τις όχθες της λίμνης δεν φαίνεται πάντως να συμφωνούν για την όψη του τέρατος. Σύμφωνα με τα τοπικά αρχεία, το 1903 ένα πλάσμα που έμοιαζε με τεράστιο βούβαλο πετάχτηκε από το νερό και αποπειράθηκε να επιτεθεί σε τρεις χωρικούς.'Eνας από αυτούς πρόλαβε και το πυροβόλησε έξι φορές στην κοιλιά, οπότε το τέρας βρυχήθηκε εκκωφαντικά και βυθίστηκε ξανά στη λίμνη.

Σε μια πιο πρόσφατη μαρτυρία, το κεφάλι του τέρατος έμοιαζε με ανθρώπινο, μόνο που είχε μεγάλα στρογγυλά μάτια και προεξέχον στόμα. Ο γκρι λαιμός του, με έναν άσπρο δακτύλιο στη μέση, είχε μήκος σχεδόν ενάμισι μέτρο.

Περίπου 250 λίμνες σε όλο τον κόσμο υποτίθεται ότι κατοικούνται από τέρατα.

ΠΗΓΗ: http://news.pathfinder.gr/?page=20&id=1674

Εφτάψυχος ...σκύλος


Χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο και παρέμεινε επί δύο ώρες σε καταψύκτη· και όμως ο ηλικίας 10 μηνών ημίαιμος σκύλος κατόρθωσε προς έκπληξη των κτηνιάτρων να επιβιώσει, αποδεικνύοντας πως και οι σκύλοι είναι επτάψυχοι!

'Oπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το BBC, η περιπέτεια της Ντόσα ξεκίνησε ένα πρωϊνό όταν ξεγλίστρυσε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Βγαίνοντας στο δρόμο χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να κείτεται για αρκετές ώρες τραυματισμένη στην άσφαλτο.

Πολίτες ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές που καταφθάνοντας θεώρησαν ότι η Ντόσα ήταν τραυματισμένη πολύ σοβαρά και την πυροβόλησαν κάτω από το δεξί της μάτι προκειμένου να μην υποφέρει περαιτέρω.

Ειδικό προσωπικό απομάκρυνε εν συνεχεία από το δρόμο τη σορό - όπως τουλάχιστον νόμιζε - του ζώου και την τοποθέτησε σε καταψύκτη δημόσιου χώρου για τη φύλαξη αδέσποτων ζώων.

Δύο ώρες αργότερα, ο επικεφαλής των εγκαταστάσεων ενημερώθηκε για το περιστατικό και ανοίγοντας τον καταψύκτη διαπίστωσε έκπληκτος ότι η Ντόσα ήταν ζωντανή. Κτηνίατροι που κλήθηκαν στο χώρο φύλαξης διαπίστωσαν ότι ο σκύλος είχε υποθερμία και τραύματα από σφαίρα, ωστόσο δεν είχε σπάσει κάνενα κόκκαλο από το αρχικό ατύχημα στο δρόμο.

Τα θραύσματα από σφαίρες αφαιρέθηκαν και με τη φροντίδα των κτηνιάτρων η μόλις 10 μηνών Ντόσα έχει ήδη ανακάμψει σχεδόν πλήρως, έχοντας μπροστά της πολλές ακόμη σκυλίσιες ημέρες...

ΠΗΓΗ: ΑΡ

Κολοσσιαίο Καλαμάρι!


'Eνα κολοσσιαίο καλαμάρι που πιάστηκε στα νερά της Ανταρκτικής είναι το πρώτο ουσιαστικά άθικτο δείγμα hamiltoni Mesonychoteuthis που βλέπουμε!

"'O,τι ξέραμε πριν βρούμε αυτό το δείγμα, ήταν ότι αυτό το ζώο ζούσε στις αβύσσους κάτω στην Ανταρκτική," είπε ο ειδικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του 'Oκλαντ Δρ. Steve O'Shea. "Τώρα ξέρουμε ότι ενίοτε μετακινείται μέχρι και την ίδια την επιφάνεια του ωκεανού, και μπορεί να φτάσει σε ένα πραγματικά θεαματικό μέγεθος."

Το hamiltoni Mesonychoteuthis προσδιορίστηκε αρχικά ως είδος το 1925, έτος που ανακτήθηκαν δύο πλοκάμια του από το στομάχι μιας φάλαινας.

Θανατηφόροι γάντζοι

Μέχρι στιγμής έξι μόνο δείγματα του γιγάντιου αυτού καλαμαριού έχουν ταυτοποιηθεί: Τα πέντε από αυτά μέσω υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε στομάχια φαλαινών, ενώ το έκτο πιάστηκε πρόσφατα από μια τράτα σε βάθος 2.000 έως 2.200 μέτρων. "Είναι γνωστό από το 1925, αλλά κανένας δεν του είχε δώσει την πρέπουσα προσοχή και σημασία," είπε ο Δρ O'Shea.

"Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από το γιγαντιαίο καλαμάρι. Το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν είναι πλέον το μεγαλύτερο καλαμάρι που υπάρχει εκεί έξω: 'Eχουμε κάτι που είναι ακόμα μεγαλύτερο, και μάλιστα κατά μία ολόκληρη τάξη μεγέθους! Αυτό το καλαμάρι διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ράμφη που γνωρίζουμε, ενώ διαθέτει επίσης μοναδικούς γυριστούς «γάντζους» στις απολήξεις των πλοκαμιών του.» Αυτός ο συνδυασμός του επιτρέπει να επιτίθεται σε ψάρια τόσο μεγάλα όσο το patagonian toothfish ή, πιθανόν, σε ορισμένα είδη φάλαινας!

"'Oταν αυτό το ζώο ήταν ζωντανό, θα πρέπει πραγματικά να αποτελούσε ένα από τα πιο φοβερά αρπακτικά του ωκεανού», λέει ο Δρ O'Shea, η εργασία του οποίου χρηματοδοτείται από το Discovery Channel.

Το δείγμα, που πιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στη θάλασσα του Ρος, έχει μήκος μανδύα 2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει μεγαλύτερο μανδύα από οποιοδήποτε γιγαντιαίο καλαμάρι που ο Δρ O'Shea έχει δει, ενώ αυτό το δείγμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην ενηληκίωση! "'Eχει αναπτυχθεί μόνο κατά το ήμισυ, ή κατά τα δύο τρίτα», υπογραμμίζει ο επιστήμονας, προσθέτοντας ότι το μήκος του μανδύα του μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα μέτρα. Για σύγκριση, ο μανδύας του έως τώρα γνωστού ως «γιγαντιαίο καλαμάρι», του Architeuthis dux, δεν ξεπερνάει τα 2,25 μέτρα!

Κοινό όνομα

Οι ερευνητές καλαμαριών ονόμασαν το hamiltoni Mesonychoteuthis "κολοσσιαίο καλαμάρι".

«Θελήσαμε να δώσουμε σε αυτό το ζώο το όνομα «κολοσσιαίο καλαμάρι» προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό όνομα και όχι μόνο το επιστημονικό,» λέει ο Kat Bolstad, ερευνητικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του 'Oκλαντ. «Θεωρούμε ότι η λέξη «κολοσσιαίος» εκφράζει και το μέγεθος και την επιθετικότητα του ζώου» . «Αυτό το θηρίο, οπλισμένο με το ράμφος και τους τρομερούς του γάντζους και φύσει επιθετικό, είναι σίγουρα κάτι που δεν θα θέλατε να συναντήσατε μέσα στο νερό...»

ΠΗΓΗ: BBC

Μικρό αγόρι πετάει μπάλες φωτιάς απ’'τα μάτια του


Πάντα η Ρωσία είχε τη φήμη ότι «έβγαζε» ανθρώπους με υπερφυσικές δυνατότητες! Φαίνεται ότι η φήμη αυτή επαληθεύεται για μια ακόμη φορά, με τον εννιάχρονο Igor Nogovitsin απ’ το Vychegodsky της περιοχής Arkhangelsk.

Το νέο παιδί – φαινόμενο, φαίνεται ότι πετάει φωτιές απ’ τα μάτια του. Το γεγονός φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, ειδικά μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκάλεσε το αγόρι σε έπιπλα ή ρούχα στο ίδιο του το σπίτι.

Για πρώτη φορά το φαινόμενο συνέβη για τον μικρό Igor στο σπίτι της γιαγιάς του, αλλά μετά άρχισε να … επεκτείνεται ! Διάφορα αντικείμενα μετακινούνταν ή χοροπηδούσαν ή – το χειρότερο – αναφλέγονταν ξαφνικά, στο σπίτι των γονιών του Igor. Το φαινόμενο παρατήρησαν ακόμα και οι πυροσβέστες που καλούνταν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Έτσι τρομοκρατημένη η μητέρα του ζήτησε την παρέμβαση ιερέα.

Απ’ τη μεριά του ο Igor, παραδέχεται (!) ότι αυτός είναι ο υπαίτιος για όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, καθώς νιώθει το κεφάλι του γεμάτο με μπάλες φωτιάς που βγαίνουν απ’ τα μάτια του. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και μέλη της οικογένειας που έβλεπαν ένα κόκκινο φως σαν λέιζερ να βγαίνει απ’ τα μάτια του παιδιού. Πάντως ο Igor είχε προειδοποιήσει τη μητέρα του πριν από μέρες, λέγοντάς της ότι βλέπει συνέχεια μπλε και πράσινες μπάλες … Φυσικά αυτή δεν έδωσε σημασία.

Η λύση στον τρόμο της οικογένειας δόθηκε τελικά απ’ τον ίδιο τον Igor, ο οποίος αποκάλυψε ότι απομάκρυνε συνολικά 106 (!!!) απ’ το σπίτι. ’λλες τις πέταξε στο πηγάδι και άλλες στο δάσος. Προειδοποίησε όμως ότι έχει μέσα του ακόμα 212 μπάλες (!!!).

Πάντως οι δημιουργοί της σειράς κόμικς "X-Men" δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Μήπως οι "μεταλλαγμένοι" δεν είναι απλά μύθος;

Ελπίζουμε πάντως να μη σκέφτεται ο μικρός Igor να έρθει τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, για διακοπές στα ελάχιστα δάση που μας έχουν απομείνει !

http://english.pravda.ru/main/2003/01/13/41962.html

Επενδυτή από το... 2256 συνέλαβε το FBI !


Ανδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι ταξιδεύει στο χρόνο συνέλαβαν οι Ομοσπονδιακοί πράκτορες στις ΗΠΑ, με την κατηγορία, της εσωτερικής πλροφόρησης!
Πηγές της αμερικανικής SEC επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι ο αινιγματικός άνδρας που αγόρασε χαρτοφυλάκιο αξίας 800 δολ. και σε δύο εβδομάδες αυτό άξιζε 350 εκατ. δολ. (!), ισχυρίστηκε πως πραγματοποίησε ταξίδι στο χρόνο και ότι επέστρεψε από το 2.256!
Οι αμερικανοί ιθύνοντες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι σε αυτή την περίεργη ”επιβεβαίωση” της θεωρίας της σχετικότητας και έθεσαν υπό περιορισμό τον 44χρονο αμερικανό ”μέχρι να δεχτεί να αποκαλύψει τις πηγές του inside trading”.

(Πηγή: Euro2day.gr)

Ο Τσαρλς Φορτ θα το έβρισκε πολύ ενδιαφέρον...

Αντικείμενο-Μυστήριο από το...μέλλον!

Ένα αρχαίο μυστηριώδες κράμα - τεχνολογικό μυστήριο.

Μια παλιά ιστορία που ήρθε στο φως πριν λίγες μέρες πονοκεφαλιάζει κάποιους ερευνητές με ένα – ακόμα – τεχνολογικό μυστήριο!

Η ιστορία εξελίσσεται στην Εσθονία της δεκαετίας του 1960 … Ένας αγρότης σκάβοντας να ανοίξει ένα πηγάδι, πέφτει πάνω σ’ ένα μυστηριώδες τεράστιο μεταλλικό «πιάτο». Αφού κατάφερε να το σπάσει και να ανοίξει τρύπα σ’ αυτό, διαπίστωσε ότι το μέρος ήταν ακατάλληλο για πηγάδι. Έτσι λοιπόν έκλεισε την τρύπα που είχε ανοίξει … Κράτησε όμως κάποια δείγματα από το μεταλλικό αντικείμενο.

Κάποια στιγμή ένα σχίσμα απ’ το αντικείμενο αυτό φτάνει στα χέρια του Herbert Wijding στο Πολυτεχνείο της Ταλλίν. Και από εδώ ξεκινάει το μυστήριο … Ενώ - κάποια ανύποπτη στιγμή – ο Wijding περιεργάζεται το κομμάτι του μεταλλικού αντικειμένου, δέχεται ένα πολύ δυνατό ηλεκτρικό σοκ, ώστε πέφτει αναίσθητος.

Η μετέπειτα έρευνα, έφερε τους ερευνητές μπροστά σε ένα αίνιγμα. Επρόκειτο για ένα υλικό που πρώτη φορά έβλεπαν. Ήταν ένα κράμα 38 (!!!) στοιχείων τα οποία δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στη φύση. Το κομμάτι μάλιστα ήταν «οπλισμένο» από ίνες από ένα σύνθετο υλικό από ασβέστιο, σίδηρο και πυρίτιο. Είχε πολύ έντονες μαγνητικές ιδιότητες, αλλά δεν ήταν ραδιενεργό.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Kishkin, το κράμα αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και σε οξέα οποιαδήποτε συγκέντρωσης (!). Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι, όπως φαίνεται το κράμα θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί υπό πολύ υψηλή πίεση … τόσο υψηλή που δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα !

http://english.pravda.ru/main/2002/12/27/41449.html

Ο τομέας Χ επί αυτού δηλώνει ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά την χαλάει η πηγή της. Το site της pravda έχει πολλές ανάλογες ιστορίες οι οποίες υποψιάζομαστε πως είναι φανταστικές! Δυστυχώς η Αλήθεια (το όνομα της εφημερίδας στα ελληνικά) μιμείται τα αμερικανικά tabloids.

Τι είναι τα φαντάσματα;


'Oταν ήμασταν μικρά παιδιά, στο άκουσμα της λέξης φάντασμα πανικοβαλλόμασταν. Την ακούγαμε από διάφορους, όχι απαραίτητα από συνομήλικούς μας. Πόσες φορές άραγε, άραγε, οι μεγαλύτεροι δεν την χρησιμοποιούσαν για να μας αποτρέψουν να πάμε σε κάποιο χώρο; 'Eνα παλιό ερειπωμένο σπίτι συχνά φιλοξενούσε κάποιο "φάντασμα". Το απομακρυσμένο δασάκι ήταν καταφύγιο φαντασμάτων, αλλά και άλλων "πλασμάτων". Ξωτικά, νεράιδες, καλικάτζαροι, δαίμονες. Απ' όλα είχε. Ανάλογα με την περίπτωση. Και όσο πιο έξω από την πόλη έμενε κανείς , τόσο τα περιστατικά αυξάνονταν !

Πιστεύαμε ! 'Eτσι κι αλλιώς θέλαμε να πιστέψουμε. Το άγνωστο , το ανεξήγητο , το ομιχλώδες , το μυστηριώδες , μας γοήτευαν. Αρκεί να μην ήμασταν μόνοι μας. Εκεί το πράγμα άλλαζε . Ο φόβος μας κυρίευε , η καρδιά έπιανε τους γρήγορους ρυθμούς της , ο ιδρώτας έτρεχε από το μέτωπο , το σώμα παλλόταν. Κάθε θόρυβος ήταν ύποπτος. Κάθε αντικείμενο , κάθε σκιά έπαιρνε μορφή. Μπορεί να ήταν ΑΥΤΟ ! Και εμείς τρέχαμε να έρθουμε κοντά σε φως , κοντά σε άλλους , να μην ήμασταν μόνοι μας . Και έπειτα , με την σιγουριά που μας πρόσφερε η παρουσία των άλλων , αφού παίρναμε βαθιές ανάσες , εξιστορούσαμε την εμπειρία μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα είναι απλά και τελειώνουν κάπως έτσι : Φαντασίες μικρών παιδιών . Χωρίς να σταθώ στην εννοιολογική και γραμματολογική ανάλυση της λέξης φαντασία , κάτι που στην ουσία θα μας οδηγήσει στην εκκίνηση του θέματός μας , ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα . Μια πραγματικότητα που την σφραγίζουν χιλιάδες γεγονότα , περιστατικά , με πρωταγωνιστές στους ανά τον κόσμο συνανθρώπους μας . 'Oλων των ηλικιών και όχι μόνο παιδιά ! Αυτά τα περιστατικά που έρχονται σε μας , τόσο από το πρόσφατο , αλλά και από το ,μακρινό παρελθόν . Ο προφορικός και ο γραπτός λόγος είναι τα βαγόνια του τραίνου των εμπειριών γύρω από τα φαντάσματα. Αλλά και στην σημερινή εποχή , με την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη στα οπτικοακουστικά μέσα , ευαίσθητες συσκευές ήχου και εικόνας ( VIDEO , κασετόφωνα , κλπ ) , έρχονται να προβληματίσουν παρά να δώσουν λύσεις . Γίνεται αντιληπτή , κυρίως μέσω τέτοιων συσκευών , κάποιας μορφής "παρουσία " , χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορούν να αποδοθούν κάποια χαρακτηριστικά , να προσδιοριστεί η μορφή της . Απλά καταγράφεται αυτή η " παρουσία " .

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η τυχαία ή ηθελημένη "συνάντηση " ( αναζήτηση φαντασμάτων ) , σκορπίζει έντονα το συναίσθημα του φόβου αλλά και του δέους γι΄ αυτό το απροσδιόριστο. Μια τέτοια συνάντηση πέρα από τον φόβο , την έκπληξη , το δέος , τον προβληματισμό - ακόμα και ψυχική ταραχή - που δημιουργεί , φέρνει έναν άνθρωπο που έζησε μια τέτοια εμπειρία , σε πιθανή αναθεώρηση της άποψης του για την ανθρώπινη οντότητα μετά τον θάνατο.
Δεχόμαστε ότι αυτό που κάνει ένα σώμα - ένα σύνολο δισεκατομμυρίων μορίων - , να κινείται , να σκέφτεται , να δρα , να δημιουργεί , είναι αυτή η μορφή ζωής , ενέργειας , αυτό που ονομάζουμε " ψυχή ". Ο διαχωρισμός αυτής της ενέργειας από το σώμα - ο θάνατος - αδρανοποιεί αυτά τα δισεκατομμύρια μόρια , κύτταρα , επιφέροντας την φθορά τους , την αποσύνθεσή τους. Από την φυσική γνωρίζουμε ότι καμιάς μορφής ενέργεια δεν χάνεται , αλλά διαχέεται και υπάρχει. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια , που αποτελεί την απαρχή της βάσης δεκάδων θεωριών επιστημονικών , μεταφυσικών , θρησκευτικών.

Η πορεία αυτής της ενέργειας είναι κατά πάση πιθανότητα προδιαγεγραμμένη. Τόσο στον χώρο , όσο και στον χρόνο. Η συχνή αναφορά - κυρίως από την εκκλησία - του 40ήμερου της περιπλανήσεως των ψυχών , ίσως να αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο αυτής της πορείας. 'Eχει παρατηρηθεί , ότι στο διάστημα αυτό είναι δυνατή η παρουσία ψυχών - των φαντασμάτων - στους χώρους που έζησαν τις τελευταίες τους στιγμές , στους αγαπημένους τους χώρους , στο σπίτι τους , κοντά στα δικά τους πρόσωπα , συγγενείς , φίλους. Αυτή η παρουσία εκδηλώνεται με την εμφάνιση , την μετακίνηση αντικειμένων , κάποιων θορύβων. ( Σε αυτό το σημείο καλό είναι να μην συνδέονται αυτές οι εμφανίσεις με τα φαινόμενα " poltergeist " , των επικλήσεων πνευμάτων ή ακόμα και καταστάσεων ψυχοκίνησης , φαινόμενα που πολλές φορές οδηγούν σε απρόβλεπτες , ανεξέλεγκτες , ακόμα και αρνητικές εξελίξεις για τους εμπλεκόμενους. )
Στην περίπτωση που αναφερόμαστε εκφράζεται η αγωνία των " ψυχών " ,να εγκαταλείψουν την διάσταση την οποία βίωναν πριν τον θάνατό τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις - και αυτές είναι που δημιουργούν αυτό το μεγάλο κεφάλαιο των " φαντασμάτων " -, για άγνωστους σε εμάς λόγους , οι ψυχές παγιδεύονται σε μια περίπλοκη ενδιάμεση κατάσταση , όπου ο διαλύτης , ο καταλυτικός παράγοντας λύσης και λύτρωσης γι' αυτές είναι άγνωστος . Η αδυναμία από τη μια να επανέρθουν στη ζωή , αλλά και η ολοκλήρωση του σταδίου προς την πλήρη αποκοπή και η τοποθέτησή τους σε μια νέα διάσταση στον χωροχρόνο είναι μιας μορφής καταδίκη.

Η ύπαρξη των φαντασμάτων φαίνεται να συνδέεται με έναν άδικο ή τραγικό θάνατο. Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού από μια ξαφνική αρρώστια , η δολοφονία ενός συζύγου από τον εραστή της γυναίκας του , ο χαμός μιας διμοιρίας στρατιωτών από λάθος του επικεφαλής της , ο θάνατος κάποιου από τα βάναυσα χτυπήματα των βασανιστών του , το αναίτιο σπρώξιμο και ο φριχτός θάνατος ενός ζητιάνου στις ράγες του μετρό , η βύθιση ενός πλοίου μαζί με το πλήρωμά του όταν τα πλοίο συνετρίβη πάνω στα βράχια , κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής καταιγίδας , επειδή ο φύλακας του φάρου αμέλησε να τον ανάψει , κρύβουν μια αδικία που τα θύματά της αδυνατούν να αποδεχτούν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση των δροσουλιτών στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Φραγκοκάστελλο στα νότια του νομού Χανίων. Εδώ σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα κατά την τουρκοκρατία , ελληνική στρατιωτική δύναμη ( 305 στρατιώτες ) , προερχόμενη από τα Γιάννενα , με επικεφαλής τον Χατζημιχάλη , αφού σε πρώτη φάση , κατέλαβε το φρούριο από τους τούρκους , στη συνέχεια το έχασε ξανά και όλοι οι πολεμιστές της σφαγιάστηκαν. Τα άψυχα σώματα ρίχθηκαν σε κάποιο βάραθρο πίσω από τα τείχη , όπου όπως λέγεται βρίσκονται άθαφτα οστά αυτών των ανθρώπων μέχρι σήμερα. Από τότε και κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών κάθε Ιούνη αυτοί οι στρατιώτες έρχονται να διατρανώσουν την ύπαρξή τους με την παρουσία τους στα τείχη του κάστρου. Το φαινόμενο συμβαίνει κατά τις πρώτες στιγμές της ανατολής - λίγο πριν βγει ο ήλιος - , με την πρωινή δροσιά ( δροσουλίτες ) , και κρατά περίπου 8 έως 10 λεπτά. Γίνονται ορατές οι σκιές των στρατιωτών , η λάμψη των σπαθιών τους , ενώ κάποιοι μιλούν και για θόρυβο προερχόμενο από την κίνηση των στρατιωτών . Σε κάποιες από αυτές τις εμφανίσεις προκλήθηκε πανικός σε τουρκικό άγημα το 1890μ , όπως και σε γερμανούς στρατιώτες κατά την διάρκεια της κατοχής.

Κάποιοι μελετώντας το φαινόμενο , αποκλείουν να το εξετάσουν στη βάση της παραψυχολογίας . Εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδισμα της πρωινής υγρασίας ( σταγόνες νερού που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα τις πρωινές ώρες τις υγρές μέρες ) , σε συνδυασμό με το ξεκίνημα της πορείας του ήλιου πίσω από τις εναλλασσόμενες κορυφές των παρακείμενων οροσειρών. Επίσης στηρίζουν τους παραπάνω ισχυρισμούς τους και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια που οι κλιματολογικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες στο νησί έχουν αλλάξει και η υγρασία στο σύνολό της έχει μειωθεί αισθητά , το φαινόμενο αραιώσει.

Στη συγκεκριμένη αναφορά και ανεξάρτητα από το ποια είναι η αλήθεια , υπάρχει μια πραγματικότητα , που αποτελεί ταυτόχρονα και " την αδικία " . Αυτήν την αιτία που χαρακτηρίσαμε παράγοντα ύπαρξης και παρουσίας φαντασμάτων : Οι ηρωικοί αυτοί 305 απελευθερωτές των εδαφών της πατρίδας τους βρίσκονται άταφοι , ξεχασμένοι , κυριολεκτικά " πεταμένοι " , σε ένα βάραθρο , δίπλα στο σημείο που άφησαν ( άφησαν άραγε ; ) την τελευταία τους πνοή ! Η αδικία αυτή είναι άραγε που δεν τους αφήνει να αποχωριστούν οριστικά την προηγούμενη διάσταση και να γαληνεύσουν σε κάποια άλλη ;
Ίσως η εκδήλωση με διάφορους τρόπους της ύπαρξής τους , της παρουσίας τους με την μορφή που αναφερόμαστε έρχεται να διατρανώσει από την πλευρά τους την αδικία αυτή . Ευελπιστούν σε μια " αποκατάσταση " του δικαίου , που θα αποτελέσει την λύση των δεσμών τους .

Οι αναφορές για φαντάσματα αμφισβητούνται σε πάρα πολλές περιπτώσεις . Σε πολλές μάλιστα αυτοί που εμπλέκονται σε αυτές τυγχάνουν της χλεύης των συνομιλητών τους. Περιστατικά με μεγάλο βάρος για τους ερευνητές τέτοιων φαινομένων για τον λόγο αυτό αποσιωπούνται , προσπερνώντας έτσι την ευκαιρία για μελέτη του όποιου συμβάντος και της αποκρυπτογράφησης των μυστικών του. Ο αμυντικός εγωισμός του ανθρώπου , σαν ξέσπασμα της αδυναμίας ερμηνείας αυτών των φαινομένων , είναι η αιτία της αμφισβήτησης , που στην ακραία της μορφή γίνεται ειρωνεία και χλεύη .

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;

Ο χώρος του υπερφυσικού στο θέμα των φαντασμάτων προσφέρει ένα ατελείωτο πεδίο για δραστηριοποίηση χιλιάδων ανά τον κόσμο ανθρώπων. Ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων , ψυχολόγοι , ερασιτέχνες κυνηγοί φαντασμάτων , συγγραφείς βιβλίων , παραγωγοί ταινιών τρόμου , αρχαιολόγοι , λάτρεις παλαιών μυστηριακών θρησκειών , αναζητητές και επικλητές πνευμάτων , μέντιουμ , " εξορκιστές " , " μάγοι " , πικραμένοι συγγενείς στην αναζήτηση αγαπημένων τους προσώπων , ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά σε στοιχειωμένα μέρη κλπ.

Από όλους αυτούς κάποιοι έχοντας πάρει στα σοβαρά το θέμα και προσεγγίζοντάς το με την υπευθυνότητα που χρειάζεται , έχουν επιδοθεί σε πολύπλοκες , συστηματικές αλλά και πολλές φορές χρονοβόρες έρευνες του φαινομένου. 'Eχοντας στη διάθεσή τους από απλά έως πολύπλοκα ηλεκτρονικά μηχανήματα και συσκευές ερευνούν το άγνωστο. Ερευνούν τις αναφορές που έρχονται σ' αυτούς μέσα από φήμες , διαδόσεις , συγκεκριμένες αναθέσεις έρευνας και διαλεύκανσης των φαινομένων ΄αλλά και σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια επιστημονικών δραστηριοτήτων. 'Eτσι λοιπόν κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν - έστω και αμυδρά - παρουσίες φαντασμάτων , να αποτυπώσουν αυτές σε κινηματογραφικό και φωτογραφικό φιλμ. Επίσης να καταγράψουν ηχητικά ντοκουμέντα, ήχους, φωνές, κραυγές πόνου και αγωνίας. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που τραβήχτηκε στο υπόγειο σπιτιού βικτοριανής εποχής στο σύγχρονο Λονδίνο.

Προγραμματισμένη βιντεοκάμερα κινηματογραφούσε επί τρεις ημέρες τους χώρους του υπογείου . Κατάφερε να καταγράψει την παρουσία φαντάσματος με την μορφή ενός αμυδρά σχηματισμένου αλλά έντονα φωτισμένου ανθρώπινου σώματος να περιφέρεται στους χώρους του υπογείου. Παράλληλα τα μηχανήματα ήχου κατέγραψαν ήχους και αλλόκοτες φράσεις και κραυγές. Το συγκεκριμένο φιλμ εξετάσθηκε και πιστοποιήθηκε για την αυθεντικότητά του. Και φυσικά δεν είναι το μόνο. Πολλές ηθελημένες έρευνες έδωσαν τέτοια αποτελέσματα . ''Oπως πολλές έδωσαν και αρνητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήθηκε ο όρος "ηθελημένες " , διότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καταγραφή σε μια φωτογραφία ή σε ένα βίντεο έγινε εν αγνοία αυτών που χειρίζονταν τις συσκευές. 'Aλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι το φωτογραφικό και κινηματογραφικό φιλμ έχουν την δυνατότητα να αποτυπώνουν " πράγματα " μη αντιληπτά στο ανθρώπινο μάτι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ;

Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα προϋποθέτει την αποδοχή της ύπαρξης φαντασμάτων καθώς και την κατανόηση για τι φαινόμενο μιλάμε. Και αυτό γιατί η άγνοια σαν αποτέλεσμα ελλιπούς ή συγκεχυμένης ενημέρωσης διαφοροποιεί την αντίληψη του συμβάντος προσδίδοντάς του αρκετές φορές λάθος διαστάσεις. ( Υπήρξαν άνθρωποι που κάτω από την επίδραση τέτοιων γεγονότων υπέστησαν σοβαρές ψυχικές διαταραχές , πολλές φορές σε μη αναστρέψιμη μορφή ). Και ίσως τελικά το μόνο " κακό " που μπορεί να προκαλέσουν τα φαντάσματα είναι αυτό.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ;

Εξηγήσαμε και σε προηγούμενη παράγραφο ότι εκτός από μια τυχαία επαφή , η αναζήτηση φαντασμάτων γίνεται και από ανθρώπους που έχουν καταλάβει τη φύση του φαινομένου και μέσα από τις γνώσεις αυτές αναζητούν τις πτυχές του , και τις διαφοροποιήσεις του ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Αυτή η προσέγγιση σαφώς και απέχει από τον ακουστικά και ουσιαστικά μη αποδεκτό αλλά και υποτιμητικό τίτλο : " κυνήγι φαντασμάτων ". Και ίσως αυτός ο τίτλος να αποτελεί και προσβολή της έστω και μετά θάνατο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μιλάμε για αλύτρωτες ψυχές , ψυχές που υποφέρουν . Στους μήνες , τα χρόνια , τους αιώνες..

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Σαφώς και αποτελεί ίσως έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές , που μαζί με το άδικο του θανάτου συνθέτουν την μοναδικότητα του φαινομένου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η ταύτιση της παρουσίας ενός φαντάσματος με ένα χώρο που δημιουργεί αρνητικό δέος (νεκροταφείο, παλιό κάστρο, ερειπωμένο ή παλιό κλειδαμπαρωμένο σπίτι, απόμερη ρεματιά), είναι λανθασμένη αντίληψη και για τις περιπτώσεις ερευνών αποπροσανατολιστική. Η παρουσία ενός φαντάσματος μπορεί να είναι παντού. Από το δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, δίπλα στις ράγες του τραίνου, έως τους στενούς διαδρόμους του μηχανοστασίου ενός εμπορικού πλοίου. Αυτό που είναι σημαντικό και αξίζει να επαναλάβουμε ακόμα μια φορά είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο σαν ένα μεταβατικό (ατελές) στάδιο της μεταθανάτιας πορείας του ανθρώπου, εγκλωβισμένης στις συνιστώσες των διαστάσεων του χώρου και του χρόνου...

ΠΗΓΗ: Supernatural.gr --> http://www.supernatural.gr

Το γράμμα του νόμου


Τις περισσότερες φορές οι νόμοι μιας χώρας είναι ο απόλυτος καθρέφτης του πολιτισμικού της επιπέδου. Επίσης η ιστορική έρευνα της νομολογίας μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία για τα προβλήματα και τις συνθήκες κάθε εποχής και κάθε κοινωνίας. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις που νόμοι έχουν "ξεχασθεί" σε ισχύ, καθώς αναφέρονται σε καταστάσεις οι οποίες δεν υφίστανται πλέον. Άλλες φορές πάλι μπορεί κανείς να συναντήσει νόμους των οποίων το πνεύμα κινείται κάπου ανάμεσα στο χιούμορ και την ανοησία.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια "συλλογή" νόμων και διατάξεων από διάφορα μέρη του κόσμου που μάλλον θα σας κάνει να γελάσετε, ή και να θυμηθείτε άλλες εποχές. Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία. Αναφέρονται η χώρα, το είδος του νόμου (εθνικός, δημοτικός, πολιτειακός) και η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή στην οποία ισχύει η κάθε διάταξη.ΗΠΑ, California, Chico (δημοτικός νόμος): Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.

ΗΠΑ, California, Downey (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το πλύσιμο αυτοκινήτου στο δρόμο (ψηφίστηκε το 1995).

ΗΠΑ, California, Hollywood (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομη η διέλευση περισσοτέρων των 2.000 προβάτων ανά κοπάδι από τη Hollywood Boulevard.

ΗΠΑ, California, Los Angeles (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και/ή φυλάκιση 6 μηνών.

ΗΠΑ, California, Palm Springs (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται η διέλευση καμήλας από την Palm Canyon Drive μεταξύ 16.00 και 18.00.

ΗΠΑ, California, San Diego (δημοτικός νόμος): Όσοι αφήνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια τους μετά τη 2α Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο $100.

ΗΠΑ, Arkansas (πολιτειακός νόμος): Ο άνδρας έχει το δικαίωμα να δέρνει τη σύζυγό του, όχι όμως περισσότερες από μία φορά το μήνα.

ΗΠΑ, Colorado, Alamosa (δημοτικός νόμος): Η εκτόξευση πυραύλων κατά αυτοκινήτων είναι παράνομη.

ΗΠΑ, Colorado, Logan County (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το φιλί σε μια γυναίκα ενώ αυτή κοιμάται.

ΗΠΑ, Florida (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται η απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό σε δημόσιο χώρο, μετά τις 18.00 κάθε Πέμπτη.

ΗΠΑ, Florida, Pensacola (δημοτικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λιγότερα από $10 στην τσέπη τους.

ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται το ροχαλητό εκτός και εάν όλα τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειστά και κλειδωμένα.

ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύονται οι γορίλες στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.

ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Η ποινή για όποιον πηδάει από κάποιο κτίριο είναι θάνατος.

ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ πρέπει να έχει τα χέρια διπλωμένα μπροστά του και να κοιτά την πόρτα.

ΗΠΑ, Texas, Texarkana (δημοτικός νόμος): Οι κάτοχοι αλόγων δεν επιτρέπεται να τα ιππεύουν νύχτα, εάν αυτά δε φέρουν πίσω φώτα.

Ελβετία, (εθνικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας μετά τις 22.00.

Δανία, (εθνικός νόμος): Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς αυτοκινήτων να εκκινούν τα οχήματά τους ενώ κάποιος βρίσκεται κάτω από αυτά.

Δανία, (εθνικός νόμος): Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται θα πρέπει κάποιος να προηγείται, φέροντας μια σημαία, για να ειδοποιεί τα ιππήλατα οχήματα ότι έρχεται μηχανοκίνητο όχημα.

Γαλλία, (εθνικός νόμος): Δεν επιτρέπεται να δίνεται το όνομα Ναπολέων σε γουρούνια.

Γαλλία, Le Lavandou, (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται σε κάποιον να πεθάνει εάν δεν έχει προνοήσει για τον τόπο ταφής του.

Αγγλία, (εθνικός νόμος): Η επικόλληση γραμματοσήμων που φέρουν το βασιλιά ή τη βασίλισσα, με την ανάποδη, θεωρείται εσχάτη προδοσία.

Αγγλία, York, (δημοτικός νόμος): Εξαιρώντας τις Κυριακές, η δολοφονία Σκοτσέζων με τη χρήση τόξου, είναι απόλυτα νόμιμη.Πηγή: http://www.dumblaws.com και http://www.e-telescope.gr/Greek/World/world_gr_020325.htm

Παράξενες Αθλητικές Ειδήσεις


Ακούσατε ότι ένας σουηδικός ραδιοφωνικός σταθμός οργάνωσε πρόσφατα Ολυμπιακούς Αγώνες Αναπαραγωγής με έπαθλο ένα χρηματικό ποσό για το ζευγάρι που έμεινε έγκυος γρηγoρότερα; Ή μήπως διαβάσατε την είδηση ότι ένας φίλαθλος Aγγλος ιερέας δήλωσε ότι θα εγκαταστήσει οθόνες που θα προβάλλουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην εκκλησία του για να προσελκύσει νεαρές οικογένειες; Αυτά έχουν συμβεί.

Τα τοπία του μυστηρίου


Οσοι διψούν για παράξενες ιστορίες, αλλόκοτα φαινόμενα και θεωρίες περί εξωγήινων, μπορούν να επισκεφθούν τις περιοχές της Γης όπου η λογική έχει αφήσει προ πολλού πολύ χώρο για να εγκατασταθεί το εξωπραγματικό

ΤΑΝΙΑ ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ
Σόλσμπερι - (Βρετανία)

Ο νεολιθικός κομπιούτερ

Η πεδιάδα του Σόλσμπερι βρίθει μυστηρίων. Κατ' αρχάς διαθέτει το Στόουνχεντζ, το κυριότερο νεολιθικό μνημείο της Ευρώπης. Ο λόγος για τον οποίο χτίστηκε το Στόουνχεντζ παραμένει άγνωστος, είναι όμως βέβαιο ότι είχε σχέση με την ανάγκη των αγροτών να παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ήλιου (όπως τόσα μνημεία ανά τον κόσμο, από την Αίγυπτο ως τη Νότια Αμερική): ο ήλιος του θερινού και του χειμερινού ηλιοστασίου ανατέλλει περνώντας ακριβώς μέσα από ένα τρίλιθο (τρεις λίθοι τοποθετημένοι σε σχήμα Π).

Στο Στόουνχεντζ συγκεντρώνονται σύγχρονοι δρυΐδηδες για παγανιστικές τελετές οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν τις ρίζες τους στην αρχή της Ιστορίας. Μάλλον όμως τις έχουν στον 19ο αιώνα, όταν οι ρομαντικοί, με τη μανία τους για οτιδήποτε κελτικό και παγανιστικό, περιέβαλαν το Στόουνχεντζ με τη σχετική μυθολογία, παρ' ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είχε σχέση με δρυΐδηδες (και ελάχιστες αποδείξεις για την ύπαρξη των ίδιων των δρυΐδηδων). Σύμφωνα με άλλες θεωρίες, το Στόουνχεντζ ήταν ένα περίπλοκο αστρονομικό ημερολόγιο ή ένας γιγαντιαίος κομπιούτερ.

Από τη δεκαετία του '70, οι χίπις και οι οπαδοί του new age θεωρούν το νεολιθικό μνημείο πνευματική ιδιοκτησία τους. Αλλά η Υπηρεσία Αγγλικής Κληρονομιάς, η οποία αγωνίζεται να σώσει το μνημείο των 5.000 ετών από την καταστροφή, καθόλου δεν ενθουσιάζεται όταν βρίσκει νεοπαγανιστές, μάγους και άλλους εναλλακτικούς βακχευτές να χορεύουν επάνω στα τρίλιθα την ανατολή του ηλίου του θερινού ηλιοστασίου. Επισκεφθείτε το Στόουνχεντζ στο θερινό και στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις εκλείψεις του ηλίου ή της σελήνης, όταν έχει πανσέληνο και στην έναρξη ή στο τέλος των ενδεκάχρονων κύκλων του ηλίου αν και αντί για παγανιστικές τελετές με δρυΐδηδες που φορούν άσπρες ρόμπες και γιρλάντες από άνθη μάλλον θα παρακολουθήσετε εξίσου παγανιστικές τελετές με αστυνομικούς που κυνηγούν νεο-χίπις.

Στο Σόλσμπερι συναντώνται επίσης και οι περισσότεροι από τους crop circles του κόσμου. Πρόκειται για το μυστηριώδες λύγισμα των σπαρτών στα χωράφια με τρόπο ώστε να σχηματίζουν κύκλους ή άλλα σχήματα, αποκαλούμενα και «αγρογλυφικά». Τα πρώτα αγρογλυφικά εμφανίστηκαν το 1975 και ήταν απλοί κύκλοι. Με τα χρόνια όμως τα σχήματα άρχισαν να γίνονται πιο περίπλοκα, λ.χ. πέντε κύκλοι που σχημάτιζαν έναν κελτικό σταυρό, ώσπου προς το τέλος της δεκαετίας του '90 εμφανίστηκαν σκορπιοί, αστεροειδείς και ο διπλός έλικας του DNA. Πολλές εξηγήσεις, από σχετικά πιθανές ως εντελώς απίθανες, έχουν δοθεί για τα αγρογλυφικά. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο, τον ιονισμένο ανεμοστρόβιλο, δηλαδή έναν ανεμοστρόβιλο με ηλεκτρομαγνητικό φορτίο, εξ ου και το περίεργο φως που συχνά συνοδεύει την εμφάνιση τους ή μήπως είναι δημιουργήματα εξωγήινων, γοητευμένων από τις σιτοκαλλιέργειες;

Προς μεγάλη απογοήτευση των «αγρογλυφολόγων», τον Σεπτέμβριο του 1991 δύο γηραιοί Βρετανοί, οι κκ. Νταγκ Μπόουερ και Ντέιβιντ Τσόρλεϊ, παραδέχθηκαν ότι κατασκεύασαν τους κύκλους για πλάκα. Οι «αγρογλυφολόγοι» όμως δεν τους πίστεψαν και συνεχίζουν να παραμονεύουν στα σιτοχώραφα του Σόλσμπερι με την ελπίδα ότι θα δουν εξωγήινους.

Ρόσγουελ - (ΗΠΑ)

Το «Γούντστοκ του Αλλόκοτου»

Το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και η μυθολογία με τους εξωγήινους που το περιβάλλει αποδεικνύουν ότι πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε νοήμονα ζωή στη Γη και όχι στο Διάστημα. Ολα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 1945, όταν οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης είδαν ένα παράξενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό το οποίο θεώρησαν ότι ήταν UFO που περιείχε πέντε εξωγήινους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο στρατός απέκλεισε αμέσως την περιοχή και «κουκούλωσε» την υπόθεση.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι εξωγήινοι έχουν τη δική μας μανία με τις επετείους, ουφολόγοι, θύματα απαγωγής από UFO και άλλοι περίεργοι συγκεντρώνονται στο Ρόσγουελ κάθε Ιούλιο περιμένοντας να δουν Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα να προσγειώνονται στην έρημο για να γιορτάσουν την πτώση του ιπτάμενου δίσκου τους. Η επέτειος αυτή αποκαλείται και «Γούντστοκ του Αλλόκοτου».

Το Ρόσγουελ είναι πραγματικά η πόλη που «έχτισαν» οι εξωγήινοι: διαθέτει δύο μουσεία το Διεθνές Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο των UFO και το Μουσείο του Αινίγματος των UFO και πουλά από ασφάλειες απαγωγής από εξωγήινους ως σετ εξωγήινης τεχνητής γονιμοποίησης. Διοργανώνονται επίσης εκδρομές στο ράντσο του Χαμπ και της Σίλα Κορν, μισή ώρα βορειοδυτικά του Ρόσγουελ, στο σημείο όπου έπεσε ο ιπτάμενος δίσκος πριν από 53 χρόνια και όπου σήμερα πωλούνται «εξωγήινο ύδωρ» (δηλαδή εμφιαλωμένο νερό σε εξωγήινη πανάκριβη τιμή) και αναμνηστικά εξωγήινης θεματολογίας. Εξωγήινοι δεν έχουν θεαθεί στο ράντσο αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες ουδόλως απογοητεύονται εφόσον, όπως δηλώνουν, «αισθάνονται τις δονήσεις». Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με την πραγματικότητα; Οση το επίθετο «επιστημονική» με τη «φαντασία».

Τρίγωνο των Βερμούδων - (Καραϊβική)

Η καταβόθρα των πλοίων

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Γεωγραφικών Ονομάτων δεν αναγνωρίζει το Τρίγωνο των Βερμούδων ως επίσημη ονομασία περιοχής εν αντιθέσει προς τους απανταχού μελετητές του φαινομένου που θεωρούν ότι πρόκειται για τα 1.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ του Μαϊάμι, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων. Υποτίθεται ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος ο οποίος αντελήφθη ένα παράξενο φαινόμενο στην περιοχή (μια πύρινη μπάλα στον ουρανό) αλλά, στην πραγματικότητα, όλα ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου 1945 με τη μυστηριώδη εξαφάνιση πέντε αμερικανικών βομβαρδιστικών Avenger που έκαναν εκπαιδευτική πτήση και ενός από τα σωστικά αεροσκάφη που προσπάθησαν να τα εντοπίσουν. Εκτοτε έχουν εξαφανισθεί «μυστηριωδώς» πολλά ακόμη αεροπλάνα και πλοία. Αμέτρητες θεωρίες κυκλοφορούν για την ερμηνεία της εξαφάνισής τους οι πιο πειστικές αναφέρουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και το ανθρώπινο λάθος· οι λιγότερο πειστικές μιλούν για κατάρες, θαλάσσια τέρατα, αόρατα τούνελ που οδηγούν σε άλλη διάσταση και απαγωγές από εξωγήινους. Οι σκεπτικιστές τονίζουν ότι πολλά από τα δυστυχήματα που αποδίδονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων συνέβησαν έξω από τα όριά του, αλλά οι «πιστοί» απαντούν ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύει το μέγεθος της δύναμής του. Εκδρομές στο Τρίγωνο των Βερμούδων δεν διοργανώνονται για ευνόητους λόγους ποιος θα αγόραζε εισιτήριο χωρίς επιστροφή; Οι Βερμούδες όμως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Καραϊβικής.ΤΟ ΒΗΜΑ , 06-02-2000
Κωδικός άρθρου: B12838T161

Link: http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=12838&m=T16&aa=1&cookie=

Μονο στην Κεφαλονια...


ΦΙΔΑΚΙΑ
Στα ερείπια του παλιού καμπαναριού της Εκκλησίας στο χωριό Μαρκόπουλο και στο ορεινό χωριό Αργίνια εμφανίζονται από τις 6 Αυγούστου τα θαυματουργά φιδάκια της Παναγίας. Παραμένουν στο χώρο των εκκλησιών έως το βράδυ της 15ης Αυγούστου οπότε και εξαφανίζονται. Τα φιδάκια αυτά δεν είναι επικίνδυνα για τους επισκέπτες. Χαρακτηριστικό τους είναι ο σταυρός στο κεφάλι τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται καμία άλλη ημέρα του χρόνου πέρα από την περίοδο 6 έως 15 Αυγούστου. Η παράδοση λέει ότι σε μια επιδρομή του Πειρατή Μπαρμπαρόσα κατά το 16ο αιώνα οι μοναχές που ζούσαν εκεί προσευχήθηκαν στην Παναγία να τις σώσει και έτσι τις μεταμόρφωσε σε φιδάκια. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόνο δύο χρονιές δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Η πρώτη φορά ήταν στα χρόνια της κατοχής και η δεύτερη το 1953 που ήταν η χρονιά του καταστροφικού σεισμού.

ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ

Για αρκετά χρόνια οι Καταβόθρες υπήρξαν αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης καθώς έρχονταν σε αντίθεση με το φυσικό νόμο των συγκοινωνούντων δοχείων. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα ρήγμα βάθος 3 μ. του οποίου ο πυθμένας αποτελείται από βράχια. Το νερό της θάλασσας μπαίνει στις σχισμές και χάνεται, με αποτέλεσμα οι ερευνητές να προσπαθούν επί χρόνια να ανακαλύψουν την πορεία του, ρίχνοντας χρώμα. Τελικά αποδείχτηκε ότι το νερό καταλήγει μετά από μέρες στον Καραβόμυλο, στη λίμνη Μελισσάνη.

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΛΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ

Το 1962 το δάσος του Αίνου ανακυρήχτηκε Εθνικός Δρυμός λόγω της μοναδικής στον κόσμο Κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies Cephalonica) που φυτρώνει εκεί. Το Κεφαλλονίτικο Ελατο έχει ιδιαίτερη γεννετική σημασία, γιατί αν και ενδημικό είδος του Ελληνικού χώρου, εμφανίζεται ως αμιγές είδος χωρίς υβριδισμούς, από άλλα είδη ελάτης.

ΑΒΥΘΟΣ

Στον Αγιο Νικόλαο, της περιοχής του Πυργίου, υπάρχει η λίμνη Αβυθος ή Ακωλη. Η λίμνη έχει ονομαστεί έτσι γιατί δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο βυθός της, γεγονός που δημιουργεί πολύ μυστήριο γύρω της. Υπάρχει όμως μία θεωρεία που εξαφανίζει το μυστήριο και υποστηρίζει ότι η λίμνη παρεμβάλλεται από ένα υπόγειο ποταμό που παρασύρει οποιαδήποτε εργαλεία βυθομέτρησης

ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ

Στο δρόμο μας προς το χωριό Μαντζαβινάτα, συναντάμε το ανεξήγητο φαινόμενο της Κουνόπετρας. Πρόκειται για μία μεγάλων διαστάσεων πέτρα, η οποία πριν το σεισμό του 1953 κουνιόταν σε ένα συγκεκριμένο ρυθμικό ρυθμό. Μετά το σεισμό όμως η βάση της πέτρας άλλαξε θέση, με αποτέλεσμα να σταματήσει το ρυθμικό κούνημα. Υπάρχει μία ιστορία που λέει ότι Αγγλικά πλοία προσπάθησαν να μετακινήσουν την πέτρα δένοντας σκοινιά και τραβώντας την, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΡΙΝΑΚΙΑ

Στην εκκλησία της Παναγίας στο χωριό Πάστρα συμβαίνει ένα πραγματικά ανεξήγητο φαινόμενο, που αξίζει το ενδιαφέρον μας. Κάθε χρόνο, την ημέρα της Αναλήψεως, οι πιστοί μαζεύουν κρίνους, τους οποίους φυλάνε στην εκκλησία μέχρι τις 14 Αυγούστου. Τότε, κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, τους τοποθετούν γύρω από την εικόνα της Παναγίας και μέχρι το πρωϊ που ξημερώνει 15 Αυγούστου, οι κρίνοι έχουν ξανανθίσει!! Οι πιστοί φυσικά αποδίδουν το φαινόμενο σε θαύμα της Παναγίας, σε συμβολισμό με το φυτό λόγω του οποίου, γεννήθηκε ο Χριστός.

Ο Τομέας Χ σε σχετική του έρευνα για τα "φιδάκια" αναφέρει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που μας είχε απασχολήσει και όμως το καλοκαίρι που πέρασε είδαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση και μόνο στο star (έψαξαμε και στα άλλα κανάλια μήπως έχουν κάτι ανάλογο) τον ρεπόρτερ να ρωτάει τους πιστούς αν, πως, που και πότε εμφανίζονται τα φιδάκια και εκείνος όπως και κάποιος άλλος φίλος του, λενε με φυσική αφέλεια ότι οι πιστοί πάνε και τα μαζεύουν από τους γύρω αγρούς και ρέματα και τα πάνε αυτοί στην εκκλησία και τα κρεμάνε στα στασίδια και τις εικόνες. Οπότε το ανεξήγητο έπεσε με μιας μια και τα φιδάκια όπως φαίνεται δεν έχουν καμία όρεξη μάλλον ούτε να εμφανίζονται ούτε να παραμένουν στην εκκλησία αλλά μάλλον τα αναγκάζουν για το έθιμο την διαφήμιση και την κονόμα.

Περίεργα γεγονότα του 2001


Τα παιδιά αγαπούν τον Αι-Βασίλη

Ένας εκπαιδευτικός από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ξεπέρασε κάθε όριο ειλικρίνειας όταν τόλμησε να πει στους μαθητές του ότι δεν υπάρχει...’ι-Βασίλης.Μόλις έμαθαν τα αναπάντεχα κακά νέα, τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημόσιου δημοτικού σχολείου της Κορόγουα πήγαν με κλάματα στο σπίτι τους, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να πάνε ξανά στο σχολείο. Οι γονείς, με τη σειρά τους, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Εξαγριωμένοι παραπονέθηκαν στον διευθυντή του σχολείου ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δεν είχε κανένα δικαίωμα "να γκρεμίσει" την εικόνα που έχουν τα παιδιά για τον ’ι-Βασίλη, τα οποία μαθαίνουν την αλήθεια μεγαλώνοντας.Το θέμα όμως είχε και συνέχεια. Ο διευθυντής του σχολείου το παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας, που τιμώρησε τον δάσκαλο για "έλλειψη ευαισθησίας" και του απαγόρευσε να διδάξει πάλι σε σχολείο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ανθρωπος δάγκωσε γάτα ...

Αν σκύλος δαγκώσει άνθρωπο δεν είναι είδηση. Αν ο άνθρωπος δαγκώσει σκύλο τότε, ναι, είναι είδηση, λένε στους πρωτάρηδες της δημοσιογραφίας προκειμένου να τους δοθεί ο ορισμός της είδησης... Και αν άνθρωπος δαγκώσει γάτα και την ...σκοτώσει, τότε τι είναι; Γεγονός!Ένας Νεοζηλανδός τσακώθηκε με το γείτονά του γιατί η γάτα του τελευταίου τον ενοχλούσε. Πάνω στο θυμό του άρπαξε τη γάτα, τη δάγκωσε με λύσσα στο λαιμό και το άτυχο κατοικίδιο, αν και εφτάψυχο, ξεψύχησε! Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία που έσπευσε και συνέλαβε το 35χρονο δράστη και τον οδήγησε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες "για έγκλημα σε βάρος ζώου". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης όταν συνελήφθη είχε ακόμα στο στόμα του μέρος της γούνας του άτυχου ζωντανού...

Γιατρός με δίπλωμα...κομμωτικής

Ένας 60χρονος διώκεται στη Βαυαρία επειδή παρίστανε τον γιατρό επί 20 χρόνια χωρίς να έχει πάρει ούτε στον ύπνο του δίπλωμα ιατρικής. Στην πραγματικότητα, το μόνο δίπλωμα που διέθετε ήταν από μια σχολή κομμωτικής.Σύμφωνα με πληροφορίες των αρμόδιων αρχών, ο γιατρός-μαϊμού είχε προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε εκατοντάδες ασθενείς από το 1983 έως την περασμένη άνοιξη που αποκαλύφθηκε. Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στους ανακριτές που έχουν αναλάβει την απίστευτη αυτή υπόθεση το πώς κατόρθωσε να ξεγελάσει τις αρχές της Βαυαρίας ώστε αυτές να του επιτρέψουν να εργαστεί σε δυο νοσοκομεία, όπου μάλιστα πραγματοποίησε και δυο εγχειρήσεις με απόλυτη επιτυχία.

Τοκετός με...δόσεις

Γέννησε τον Οκτώβριο ένα κοριτσάκι, θα επιστρέψει όμως πάλι στο ίδιο μαιευτήριο το Δεκέμβριο για να γεννήσει άλλα τρία παιδιά!Το σπάνιο αυτό γεγονός οφείλεται στο ότι η 20χρονη Ιταλίδα από την πόλη ’σκολι, με το όνομα Φλάβια, συνέχισε να έχει ωορρηξία και μετά την πρώτη εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα να συλλάβει άλλες τρεις φορές. Σύμφωνα με ιταλούς γιατρούς, η περίπτωση της Φλάβια έχει συμβεί άλλη μια φορά στη χώρα. Η μέλλουσα μαμά πάντως δήλωσε πως δεν έκανε καμιά θεραπεία γονιμότητας, διευκρίνισε ωστόσο ότι στην οικογένεια του άντρα της υπάρχει ιστορικό πολύδυμων κυήσεων.

Μια γυναίκα ...έξι άντρες

Σύμφωνα με νόμο της αιγυπτιακής νομοθεσίας, οι άνδρες επιτρέπεται να έχουν ταυτόχρονα μέχρι τέσσερις συζύγους, ενώ οι γυναίκες μόνον έναν σύζυγο κάθε φορά. Μια 32χρονη Αιγύπτια ωστόσο φαίνεται ότι είχε διαφορετική γνώμη, αφού κατηγορείται για πολυγαμία επειδή παντρεύτηκε έξι φορές και παράτησε πέντε συζύγους σε μια περίοδο 15 ετών χωρίς να μπει στον κόπο να πάρει διαζύγιο από κανέναν τους!Σύμφωνα με δημοσίευμα του αιγυπτιακού Τύπου, η γυναίκα παντρεύτηκε πρώτη φορά στα 18 της και αφού έφερε στον κόσμο τρία παιδιά βγήκε μια μέρα για ψώνια (κατά το ανδρικό "πάω για τσιγάρα") και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Φαίνεται όμως ότι το...σπορ της άρεσε και επανέλαβε το κόλπο της εξαφάνισης με άλλους πέντε διαδοχικούς συζύγους και πολλά παιδιά, χωρίς κανένας να γνωρίζει για την ύπαρξη και άλλων νόμιμων συζύγων. Το παρελθόν της όμως αποκαλύφθηκε όταν δυο από τους συζύγους της έτυχε να σταματήσουν στο καφενείο όπου δούλευε ο σύζυγος νούμερο 6 και την εντόπισαν στο κατάστημα. Ποια εξήγηση έδωσε η πολύγαμη μητέρα για τα...κατορθώματά της; Ότι απλώς τους βαριόταν μετά από λίγο.

Πωλείται όπως είναι...επιπλωμένο

Το αγαπούσε τόσο που δεν ήθελε να το αποχωριστεί ούτε και μετά θάνατο. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων στο Λονδίνο, το οποίο πωλείται μαζί με μια πέτρινη υδρία πάνω από το τζάκι με τις στάχτες του ιδιοκτήτη του!Παρά το μακάβριο μειονέκτημά του πάντως, το διαμέρισμα πωλείται 500.000 λίρες (περίπου 280 εκατομμύρια δραχμές), ενώ οι περισσότεροι πελάτες απλώς γελούν όταν ο μεσίτης Τζέιμς Μπέλι αναφέρει τον παράξενο -αν μη τι άλλο- όρο του ιδιοκτήτη. Να γίνει δηλαδή το πολυαγαπημένο σπίτι του, όπου είχε προφανώς περάσει ευτυχισμένες ημέρες, ο τόπος της τελευταίας κατοικίας του.

Πέθανε ο άνθρωπος με τα μακρύτερα μαλλιά

Είχε συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου. Ήταν από τη βόρεια Ταϊλάνδη και ονομαζόταν Χου Σαενγκλάχ. Πέθανε σε ηλικία 77 ετών από καρδιακό νόσημα στο χωριό του Μον Νγκοχ, στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι, 550 χλμ. βόρεια της Μπανγκόκ.Ο Χου είχε συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες για τα μακριά του μαλλιά, που κάποτε μετρήθηκαν στα 5,79 μέτρα, τα οποία αρνιόταν πάντα να κόψει, ενώ τα έπλενε μόνο μια φορά το χρόνο, φοβούμενος μήπως προσβληθούν από καμιά αρρώστια.Ο τίτλος πάντως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την οικογένεια του Χου. Ο αδελφός του Γι Σενγκ-λα, 88 ετών, θα είναι ο επόμενος άνθρωπος με τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο, αφού το 1997 είχαν μετρηθεί στα 5 μέτρα!

Ιέρεια του έρωτα, ετών 82!

Ο...αγοραίος έρως χρόνια δεν κοιτά. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι ισχύει στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, όπου η αστυνομία συνέλαβε επ' αυτόφωρο μια 82χρονη να κάνει πεζοδρόμιο, η οποία μάλιστα είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές επί το έργον. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τάιμς της Κίνας, η ηλικιωμένη συνελήφθη όταν είχε συμφωνήσει με πελάτη της κατά 30 χρόνια νεότερό της την τιμή για την παροχή των υπηρεσιών της και βρισκόταν καθ' οδόν προς το ξενοδοχείο.Η 82χρονη, η οποία άρχισε να ασκεί το επάγγελμα της ιερόδουλης πριν από δέκα χρόνια, δεν είναι ωστόσο η γηραιότερη πόρνη της περιοχής, καθώς υπάρχει και μεγαλύτερη, ετών 87! Σημειώνεται ότι η πορνεία έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ταϊπέι από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά όπως φαίνεται η σχετική απαγόρευση τυγχάνει ελάχιστης προσοχής.

Τα κατοικίδια πάνε...στον παράδεισο

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει το 47% των Αμερικανών που διαθέτουν κάποιο κατοικίδιο ζώο, αφού σύμφωνα με σφυγμομέτρηση θεωρούν ότι τα ζωάκια τους θα μπορούσαν να τους συντροφεύουν και στον άλλο κόσμο! Λίγο λιγότεροι, το 41% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια πρέπει να έχουν μια θέση στον παράδεισο, ενώ αντιθέτως το 40% πιστεύει ότι ο παράδεισος είναι ένας χώρος όπου μπορούν να πάνε μόνο οι άνθρωποι!

Ο Γολγοθάς μιας...καλόγριας

Μια καθολική καλόγρια από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας ήθελε να κρύψει ότι ήταν έγκυος και οργάνωσε την απαγωγή της ώστε να μπορέσει να γεννήσει χωρίς να προκαλέσει υποψίες.Όλα συνέβησαν όταν η Λουτσία Μπενεντίτα Τόρες εξαφανίστηκε για 3 μήνες, ενώ μια γυναίκα άρχισε να τηλεφωνεί και να ισχυρίζεται ότι η καλόγρια είχε απαχθεί.Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η γυναίκα που τηλεφωνούσε δεν ήταν άλλη από την ίδια την καλόγρια, η οποία άλλαζε τη φωνή της, προσποιούμενη ότι ήταν κάποια άλλη. Η αστυνομία του Σάο Πάολο εγκατέστησε μηχανισμό αναγνώρισης κλήσεων στο τηλέφωνο του μοναστηριού και βρήκε ότι τα τηλεφωνήματα γίνονταν από ένα σπίτι όπου κρυβόταν η καλόγρια. Μετά από επιτόπια έρευνα βρέθηκε ένα πιστοποιητικό γέννησης, στο οποίο φαινόταν η γέννηση ενός αγοριού.Όπως ομολόγησε αργότερα η Τόρες, το μωρό ήταν πράγματι δικό της, αλλά εννιά μέρες μετά τη γέννησή του το άφησε σε μια εκκλησία στο κέντρο του Σάο Πάολο και, παρά το γεγονός ότι είχε μετανοήσει και ήθελε να το κρατήσει, φοβόταν ότι θα κατηγορηθεί για ψευδορκία και εγκατάλειψη βρέφους. Ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βραζιλιάνικου Τύπου, εργάζεται ως οδηγός, είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.

Προπόνηση μετά...κροκοδείλου

Ότι κάθε προπονητής έχει τις δικές του μεθόδους, είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Τον τρόπο όμως που επινόησε ένας προπονητής κολύμβησης στην Αυστραλία για να πείθει τους παίκτες του να βελτιώνουν την ταχύτητα και την απόδοσή τους, ξεπερνά κάθε φαντασία και χαρακτηρισμό.Ο Μαρκ Ντέιβις, προπονητής ενός κολυμβητικού ομίλου του Ντάργουϊν, κάθε φορά που εξασκεί τους αθλητές του, ρίχνει στην πισίνα και έναν...κροκόδειλο! Ο ευφάνταστος Ντέιβις δήλωσε ότι "η σκέψη πως τους κυνηγά ένας κροκόδειλος κάνει τους αθλητές να κολυμπούν πιο γρήγορα", εξηγώντας βέβαια ότι το στόμα του τεράστιου ερπετού, που φτάνει τα δύο μέτρα, κλείνεται με ειδική ταινία.Πάντως η μέθοδός του δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους ούτε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού και την Ομοσπονδία Κολύμβησης ούτε και τους Φίλους των Ζώων, που ανησυχούν για ενδεχόμενη κακομεταχείριση του...κροκόδειλου.

62χρονη γέννησε το παιδί του αδελφού της

Το θέμα προέκυψε στις αρχές του μήνα όταν έγινε γνωστό ότι στη Γαλλία, μια 62χρονη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι.Η είδηση διαδόθηκε αμέσως, καθώς στη χώρα απαγορεύονται οι τεχνικές που επιτρέπουν σε μια εμμηνοπαυσιακή γυναίκα να γεννήσει. Συγκεκριμένα, ο νόμος του 1994 περί βιοηθικής αναφέρει ότι τεχνικές υποβοήθησης της σύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, οι οποίες είναι παντρεμένες ή συζούν με κάποιον για τουλάχιστον δυο χρόνια.Ωστόσο, η πραγματική είδηση δεν ήταν η ηλικία της εν λόγω κυρίας, αλλά ο πατέρας του μικρού Μπενουά-Νταβίντ, που δεν ήταν άλλος από τον αδελφό της! Η Ζανίν, όπως λέγεται η μητέρα, δήλωσε πως πήρε την απόφαση να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί για να συνεχιστεί η οικογένειά της και ότι δεν πίστευε πως θα δημιουργούσε προβλήματα.Ωστόσο, τα περίεργα της ιστορίας δεν σταματούν εδώ. Η Ζανίν έμεινε έγκυος σε Κέντρο Γονιμότητας του Λος ’ντζελες, με γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας. Μια βδομάδα μετά τη γέννηση του Μπενουά-Νταβίντ, η γυναίκα που είχε δωρίσει το ωάριό της έφερε στον κόσμο την αδελφή του, Μαρί Σεσίλ. Πατέρας και των δυο βρεφών είναι ο αδελφός της Ρομπέρ, ο οποίος το 1992 είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να είναι τυφλός, παραμορφωμένος στο πρόσωπο και ημιπαράλυτος. Η οικογένεια έχει συχνά απασχολήσει την αστυνομία της περιοχής, που έχει ανακαλύψει στο σπίτι όπλα.

Ληστής υπνωτιστής

Οι αστυνομικές αρχές του Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανέκριναν έναν 26χρονο ινδό τουρίστα ως ύποπτο για σειρά ληστειών κατά τις οποίες ο δράστης φέρεται να υπνώτισε τα θύματα του, πείθοντάς τα να του παραδώσουν τα χρήματα τους.Λίγες μέρες πριν από τη σύλληψη του Ινδού, η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος είχε πει σε δημοσιογράφους ότι δύο φορές μέσα στους τελευταίους μήνες ένας άνδρας της μίλησε, έκανε προβλέψεις για το μέλλον της και αφού την υπνώτισε τη διέταξε να του δώσει 100 δολάρια Αυστραλίας.Ο 26χρονος τουρίστας από το Νέο Δελχί αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να του απαγγείλει κατηγορίες επειδή ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί ότι παρέβη κάποιο νόμο.


8χρονη σοφερίνα με κλεμμένο αυτοκίνητο

Ένα οκτάχρονο κορίτσι εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο, έξω από το Περθ της Αυστραλίας.Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό από έναν άλλο οδηγό βρέθηκαν πλάι στο παιδί όταν ένα λάστιχο έσκασε σε μια στροφή και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Όπως είπε ένας αστυνομικός, το περιστατικό δεν τον εξέπληξε, καθώς στο παρελθόν είχε δει δυο εξάχρονα να οδηγούν.Πιο συνταρακτικό ήταν ότι λίγο νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί ότι το όχημα είχε κλαπεί. Ωστόσο, όπως είπε ο αστυνομικός, δεν επρόκειτο να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του παιδιού, λόγω της ηλικίας του.

Σεξ υπέρ των συντάξεων

Ο σουηδός τενίστας Μπιόρν Μποργκ προτρέπει τους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερο σεξ και να αποκτούν πολλά παιδιά, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα χρηματοδοτούν στο μέλλον τις συντάξεις των ηλικιωμένων.Για να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το μήνυμά του, ο Μποργκ έβαλε μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία σουηδική οικονομική εφημερίδα. Στο κείμενο κάτω από τη φωτογραφία μιας ομάδας μαιών, ο Μποργκ περιγράφει τον κίνδυνο να βρεθούν σύντομα άδεια τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ευρώπης και προτείνει ως λύση το απολαυστικό και ξεκούραστο "σουηδικό μοντέλο" που συνίσταται σε "έναν πολύ προσωπικό τρόπο κοινωνικής επαφής που αν γίνει σωστά θα κάνει τις μαίες σε όλη την Ευρώπη να εργάζονται συνέχεια."Κάντε το για το μέλλον!", είναι το σύνθημα με το οποίο ο Μποργκ κλείνει την καμπάνια του υπέρ των συντάξεων.

Καλύτερο απ' το τίποτα

Έστω και εικονικό, το σεξ από το τηλέφωνο ή το Διαδίκτυο, διατηρεί και αναζωογονεί τις σχέσεις που δοκιμάζονται από την απόσταση, υποστηρίζει έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχολογίας του Μονάχου.Χωρίς αυτό, οι σχέσεις διαλύονται, λένε οι γερμανοί ειδικοί που συνομίλησαν με 500 περίπου αποκομμένα λόγω απόστασης ζευγάρια, τα οποία δήλωσαν ότι κάνουν εικονικό σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα.

Πούλησε την ψυχή του στο ίντερνετ

Ο 20χρονος αμερικανός φοιτητής ’νταμ Μπαρτλ έβγαλε την ψυχή του σε πλειστηριασμό, μέσα από τη σελίδα της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου eBay.Στην ηλεκτρονική αγγελία έγραφε ότι πουλάει "την ελάχιστα χρησιμοποιημένη ψυχή ενός αγοριού 20 ετών" και ο πλειστηριασμός ξεκίνησε από την τιμή των πέντε σεντς. Το "αντικείμενο" συγκέντρωσε πολλές προσφορές και κατοχυρώθηκε τελικά σε μια γυναίκα από την ’ιοβα για 400 μόλις δολάρια.Ο 20χρονος φοιτητής είπε ότι την πούλησε τόσο φτηνά επειδή αναγνώριζε τη δυσκολία υλοποίησης της συναλλαγής εφόσον ο τρόπος παράδοσης ψυχών δεν είναι ακόμη γνωστός στο εμπόριο. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας eBay ωστόσο δεν αντιμετώπισαν με το ίδιο χιούμορ την προσφορά. Απέσυραν το "αντικείμενο" από τις ιστοσελίδες τους, απαγόρευσαν στον Μπαρτλ να ξεκινήσει άλλους πλειστηριασμούς και τόνισαν ότι πρέπει να προσφέρονται μόνον αντικείμενα που ο πωλητής είναι σε θέση να παραδώσει στον αγοραστή...Η eBay είχε απαγορεύσει την πώληση ψυχών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αλλά η συγκεκριμένη κατάφερε να περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους.

Κρέας και κρασί για μακροζωία

Ο ιταλός βοσκός Αντόνιο Τόντε από την Τιάνα της Σαρδηνίας είναι ο μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Ο Τόντε γιόρτασε τα 112 χρόνια του στις 22 του περασμένου Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι γεννήθηκε πριν κάνουν την πρώτη αεροπορική πτήση τους οι αδελφοί Ράιτ και ότι είναι λίγο μεγαλύτερος από τον Πύργο του ’ιφελ.Όπως δήλωσε ο Τόντε στο πάρτι των γενεθλίων του, τη μακροζωία του οφείλει στο ότι έτρωγε καθημερινά κρέας και έπινε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το φαγητό του. Στην ευχετήρια κάρτα που του έστειλε ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας τον αποκαλούσε "Σύμβολο στον αγώνα εναντίον των τρελών αγελάδων". Στη μεγάλη παρέα της γιορτής, εκτός από τον 80χρονο γιο και την 77χρονη κόρη του υπεραιωνόβιου υπήρχαν αρκετοί ακόμη υπερήλικες.Οι ειδικοί που έχουν εντρυφήσει στο θέμα της μακροζωίας στη Σαρδηνία -με τρανταχτό παράδειγμα την Τιάνα, το χωριό του Τόντε όπου ζουν κάπου 600 ογδοντάχρονοι- έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελεί συνέπεια της "μεγάλης ηλικίας" των γονιδίων των υπερηλίκων.

Γυμνό βραβείο

Ένας γυμνός άντρας οικιακός βοηθός ήταν το βραβείο που θέσπισε για τις ακροάτριές του ένας αυστριακός ραδιοσταθμός για να τιμήσει πέρυσι την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.Οι γυναίκες που κέρδισαν στον τηλεφωνικό διαγωνισμό του σταθμού δέχτηκαν στο σπίτι ή στη δουλειά τους την επίσκεψη ενός γεροδεμένου αθλητικού τύπου, ο οποίος ξεσκόνισε και καθάρισε το χώρο τους, φορώντας μόνον ένα ίχνος εσωρούχου και καμιά φορά ούτε καν αυτό.

Ερωτοχτυπημένοι τρομοκράτες

Σμήνη από ερωτοχτυπημένα αρσενικά ...παγώνια σπέρνουν τον πανικό στη βρετανική ύπαιθρο σε μια απελπισμένη αλλά μάταιη προσπάθεια να βρουν ταίρι.Τα παγώνια πιστεύεται ότι το έχουν σκάσει από επαύλεις, όπου τα εκτρέφανε για να διακοσμούν τους κήπους με το πολύχρωμο φτέρωμά τους. Έκτοτε κυκλοφορούν ελεύθερα σε διάφορες αγροτικές περιοχές, αναζητώντας θηλυκά για να ζευγαρώσουν. Αγριεμένα επειδή οι προσπάθειές τους δεν αποδίδουν, επιτίθενται στα παιδιά και καταστρέφουν τους λαχανόκηπους που συναντούν στο δρόμο τους.Όπως εξηγεί ένας εκτροφέας παγωνιών, το πρόβλημα είναι ότι τα θηλυκά σπανίζουν επειδή φωλιάζουν στη γη και τα τρώνε οι αλεπούδες. Επιπλέον, τα αρσενικά δεν φημίζονται για τις μονογαμικές τους συνήθειες. Κάθε αρσενικό χρειάζεται να ζευγαρώσει με πέντε τουλάχιστον θηλυκές για να κορέσει τις ορμές του.

Ένα πελώριο χταπόδι πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων της Νέας Ζηλανδίας.


Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία:
Ένα χταπόδι για το οποίο θα ήταν υπερήφανος κάθε ψαράς μπλέχτηκε την Πέμπτη και ανασύρθηκε νεκρό στα δίκτυα αλιευτικού από τα βαθιά νερά του νότιου Ειρηνικού, κοντά στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για έναν θαλάσσιο γίγαντα μήκους 4,5 περίπου μέτρων και βάρους 75 κιλών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας της Ατμόσφαιρας και των Υδάτων της Ν.Ζηλανδίας (NIWA), πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους Haliphron Atlanticus, το οποίο, στην προκειμένη περίπτωση ζούσε σε πολύ μεγάλο βάθος (990 μέτρων), κάτι που δεν συνηθίζει το είδος αυτό. Πρωτοφανές είναι επίσης ότι δεν είχε ποτέ άλλοτε εντοπιστεί χταπόδι του είδους στο νότιο Ειρηνικό και μάλιστα τέτοιων διαστάσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα χταπόδια θεωρούνται από τα πιο περίεργα όντα στη γη, με αρκετές εκατοντάδες είδη παγκοσμίως - περισσότερα από 40 έχουν εντοπιστεί στις θάλασσες της μακρινής Νέας Ζηλανδίας.

Ο εντοπισμός του γιγαντιαίου αυτού θαλάσσιου ζώου αναμένεται να δώσει ώθηση για περαιτέρω έρευνα στα βαθιά νερά της Νέας Ζηλανδίας, αφού ο Haliphron Atlanticus έφερε μαζί του στην επιφάνεια την απορία για τα ανεξερεύνητα μυστήρια των θαλασσών της.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=369519&lngDtrID=252

Παράξενες ειδήσεις από όλο τον κόσμο


Στο άρθρο που ακολουθεί αναφέρονται μερικές από τις πιο ασυνήθιστες και παράξενες ειδήσεις που συνέβησαν από το 1995 και μετά. Είναι πραγματικά γεγονότα δημοσιευμένα στον τύπο, που παραλίγο να μπούν στο βιβλίο Γκίνες. Πολλά από αυτά είναι εντελώς απίστευτα...


Δεν έτρωγε επί 10 χρόνια, αλλά γέννησε! Η 32χρονη Χιόγκ Ζαϊτιγκ που δεν μπορούσε να φάει επί μια 10ετία και ζούσε μόνο με ενδοφλέβιους ορούς, γέννησε το 1995 ένα υγιέστατο κοριτσάκι... Η κ.Ζαϊτιγκ αρρώστησε πριν 17 χρόνια, παρουσιάζοντας παρόμοια συμπτώματα με το κοινό κρυολόγημα, όμως οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν την ασθένεια. Το 1987 δυνάμωσε συνάπτοντας στη συνέχεια γάμο μ' ένα φοιτητή.


Πήρε δίπλωμα με ... 632 μαθήματα. Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ένας Βρετανός κάνοντας 632 μαθήματα για να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Στο ... ενεργητικό της μαθητείας του στο τιμόνι συγκαταλέγονται 5 αυτοκίνητα που κατέστρεψε γιατί παρ' όλα τα μαθήματα εξακολουθούσε να μπερδεύει το γκάζι με το φρένο.


Βρετανικές ερωτικές φαντασιώσεις: Οι Βρετανοί κάνουν επτά φορές έρωτα την ημέρα νοερώς. Αυτό έδειξε έρευνα του περιοδικού Mens Helth Magazine, αποκαλύπτοντας επίσης ότι "οι σεξουαλικές φαντασιώσεις βελτιώνουν την ποιότητα της πραγματικής σεξουαλικής μας ζωής. Η έρευνα δείχνει ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις προκύπτουν πιο συχνά στους άνδρες, οι οποίοι φαντάζονται πως κάνουν έρωτα τουλάχιστον 2.555 φορές το χρόνο. Επομένως συνεχίστε να ονειρεύεστε", επισημαίνει το περιοδικό.


Προτιμούν σοκολάτα αντί για σεξ. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Καναδών Ζαχαροπλαστών στο Τορόντο, έδειξε ότι το 38% των Καναδών, εάν είχε ελεύθερη επιλογή, θα προτιμούσε να φάει μία σοκολάτα παρά να κάνει έρωτα με μια λαχταριστή γυναίκα. Στο ερώτημα "γιατί", το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το να τρώνε σοκολάτα τους προκαλεί ένα αίσθημα "μεγάλης έκστασης", ενώ το 19% είπε ότι με τη σοκολάτα "αισθάνονται πολύ καλύτερα, έτσι κι αλλιώς".


Οργασμός με ένα χασμουρητό. Το αντικαταθλιπτικό σκεύασμα χλωριμιπραμίνη σε ορισμένους ασθενείς προκαλεί μια περίεργη όσο και ευχάριστη παρενέργεια: κάθε φορά που χασμουριούνται έρχονται σε οργασμό. Μελέτη Καναδών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Psychiatry, αναφέρει ότι 4 ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο είχαν οργασμούς με κάθε χασμουρητό τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μια γυναίκα που υποβαλλόταν σε θεραπεία με το συγκεκριμένο αντικαταθλιπτικό, ήθελε να συνεχίσει τη λήψη του και μετά την αποθεραπεία της, καθώς ερχόταν σε οργασμό ακόμα κι αν χασμουριόταν σκόπιμα.


"Μις Ασχήμια" στη Μπραζίλια. Ο διαγωνισμός για την "Μις Ασχήμια" διεξάγεται στην δημοτική λέσχη του Σάο Βιτσέντε Ντε Φερρέρ, 2.220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μπραζίλια. Για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής ζητούνται απλές και ανεπιτήδευτες γυναίκες, αλλά μόνο οι πραγματικά άσχημες. Η νικήτρια κερδίζει ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο και το ποσό των 50.000 περίπου δραχμών.


Η καταστροφή του πρασίνου τιμωρείται με ανώτερο πρόστιμο από ότι η προσβολή δημοσίας αιδούς στη Ρουμανία. Η ρουμανική αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι, που έκανε έρωτα σε δημόσιο πάρκο στο Βουκουρέστι και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 25 δολαρίων περίπου, με την κατηγορία ότι κατάστρεψε το γρασίδι. Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 69 χρονών και μία γυναίκα μόλις 35 χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν "εν δράσει" σε δημόσιο πάρκο στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.


Πνίγηκαν 6 άτομα για να σώσουν ένα... κοτόπουλο, το οποίο βγήκε μόνο του. Έξι άτομα, τέσσερα από τα οποία ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα κοτόπουλο που έπεσε στο πηγάδι στο χωριό Ναζλέτ Εμαρά της νότιας Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ Αχράμ" η τραγωδία ξεκίνησε όταν το 18χρονο μέλος της αγροτικής οικογένειας έπεσε στο πηγάδι για να σώσει το κοτόπουλο. Βλέποντάς τον να πνίγεται έσπευσαν σε βοήθεια τα τρία του αδέλφια, ηλικίας 20, 16 και 14 ετών, τα οποία πνίγηκαν επίσης, το ένα μετά το άλλο. Δύο γείτονες που έτρεξαν να τους βοηθήσουν είχαν την ίδια τύχη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην συνέχεια, αφού ανέσυραν τα πτώματα από το πηγάδι, ανακάλυψαν το κοτόπουλο σώο και αβλαβές να επιπλέει, ανυποψίαστο για την πρωτοφανή τραγωδία που προκάλεσε.


Η διαφθορά στη ρωσική αστυνομία. Θέλοντας να μετρήσει μέχρι ποιο βαθμό έχει φτάσει η διαφθορά στους κόλπους της τροχαίας GAI, ο νέος Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Ανατόλι Κουλίκοφ, έστειλε ένα φορτηγό με 700 κιλά βότκα να περιτρέξει τη χώρα σε απόσταση 700 χλμ. Αποτέλεσμα: το φορτηγό υποχρεώθηκε να σταματήσει για τους απαραίτητους ελέγχους σε 24 σημεία και όπως είπε ο Κουλίκοφ στους δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί ζήτησαν να δωροδοκηθούν στα 22 από αυτά. "Ναι, είναι αλήθεια ότι όλα (σε αυτήν την χώρα) έχουν την τιμή τους. Είναι πικρό, ωστόσο τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς", δήλωσε ο Κουλίκοφ.

Aνθρωπος δαγκώνει... αυτιά στην Ιρλανδία. Ένας κακοποιός που, δαγκώνει αυτιά κυκλοφορεί ελεύθερος στο Λοντοντέρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κακοποιός αυτός έχει χτυπήσει 3 φορές τον Νοέμβριο και τα θύματά του ήταν άτομα που κυκλοφορούσαν διασκεδάζοντας αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Δύο θύματα μάλιστα έχασαν ένα μεγάλο τμήμα του ενός αυτιού τους, καθώς οι χειρούργοι δεν μπόρεσαν να συρράψουν τα αποκομμένα μέρη.


Στο στομάχι εργάτριας 25 διαμάντια. Εργάτρια σε Ουκρανικό εργοστάσιο διαμαντιών κατάπιε 25 διαμάντια σε μια προσπάθεια να τα κλέψει. Αμέσως εκλήθη η αστυνομία και η 24χρονη κρατήθηκε σε φρουρούμενη οικία στους χώρους του εργοστασίου μέχρις ότου να επανακτηθούν τα διαμάντια με "εντελώς φυσικές μεθόδους". Η αξία των διαμαντιών ανερχόταν σε 3.500.000 δρχ.


Μπόμπιρας-"νονός" με χειροβομβίδα. Ένα εξάχρονο αγόρι μπήκε μέσα σ' ένα Σούπερ-Μάρκετ στο Βελιγράδι κρατώντας μια χειροβομβίδα και είπε στον ταμία: "Θα μου δίνεις μια μεγάλη σακούλα σοκολάτες κάθε μέρα, διαφορετικά θα τινάξω το μαγαζί σου στον αέρα". Ο μικρός έφυγε αμέσως αφήνοντας κατάπληκτους τους αστυνομικούς και το προσωπικό του καταστήματος για το αν η χειροβομβίδα ήταν αληθινή ή όχι.


12χρονος κλέφτης για μια κελεμπία. Ένας 12χρονος Αιγύπτιος έκλεψε 37 εκατ. δρχ από τον παππού του για να αγοράσει μία ... κελεμπία, την παραδοσιακή Αιγυπτιακή φορεσιά και στη συνέχεια μοίρασε το υπόλοιπο ποσό σε τρεις γείτονές του οι οποίοι του υποσχέθηκαν να τα επενδύσουν υπέρ του.


"Πύργος" με 28.000 ανθρώπινα δόντια. Πύργος δυόμισι μέτρων με 28.000 άρρωστα δόντια ασθενών του, που αντιπροσωπεύουν πέντε διαφορετικούς τύπους οδοντιατρικών παθήσεων, κατασκεύασαν ο 52χρονος Κινέζος Γιου Κιάν, οδοντίατρος επί 32 χρόνια, μαζί με έξι φοιτητές του, προσπαθώντας να ανυψώσει την κοινωνική συνείδηση για την υγιεινή των δοντιών. Ο Γιου Κιαν προέρχεται από οικογένεια οδοντιάτρων και έχει θεραπεύσει περισσότερους από 100.000 ασθενείς στην περιφέρεια Κιγνάν της βορειοδυτικής Κίνας. Η κατασκευή του "πύργου" άρχισε το 1993 και χρησιμοποιήθηκαν διάφορες συγκολλητικές ουσίες.


Ευαισθητοποίηση με καζανάκια... Ένα ακόμη μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο Βρετανικό κοινό τα εκθέματά του όμως απέχουν αρκετά από τα συνηθισμένα αφού πρόκειται για ... τουαλέτες και καζανάκια! Φυσικά το "μην αγγίζεται" δεν ισχύει για το νέο αυτό μουσείο, το αντίθετο μάλιστα. Οι επισκέπτες παροτρύνονται να ... "τραβήξουν με υπερηφάνεια το καζανάκι" - αυτό είναι και το όνομα της έκθεσης αυτής - της διαφανούς τουαλέτας και να παρακολουθήσουν την "αξιοθαύμαστη" λειτουργία της αποχέτευσης.


200 μέτρα η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο. Τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο, μήκους ...διακοσίων μέτρων κατασκεύασαν εκατό Ιταλοί σεφ της μαγειρικής, στο Μάλο, στην περιοχή της Βιτσέντζα στη βορειοδυτική Ιταλία. Το επίτευγμά τους αυτό θα καταγραφεί στο γραφείο ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μια πίτσα μήκους μόνο 150 μέτρων! Για την κατασκευή της πίτσας, χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από ένας τόνος αλεύρι, 300 κιλά ντομάτες, 200 κιλά τυρί Μοτσαρέλα, 10 κιλά μανιτάρια και 60 κιλά ζαμπόν. Η πίτσα εξετέθη σε εμπορικό δρόμο πριν καταναλωθεί από εκατοντάδες πεινασμένους εθελοντές.


Ρεκόρ στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος εξόντωσης κουνουπιών. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εξόντωσης κουνουπιών που διενεργήθηκε φέτος στη 
Λαπωνία, νικητής αναδείχθηκε ένας νεαρός Φιλανδός, σκοτώνοντας 21 κουνούπια, πετυχαίνοντας έτσι νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τη πρώτη θέση κατέκτησε ο 17χρονος Χάρρυ Πελομπά, κερδίζοντας έτσι ένα ασημένιο κύπελλο καθώς και ένα Σαββατοκύριακο διακοπών για δύο σε θέρετρο της Λαπωνίας. Η αναμέτρηση, έγινε στο Πελκοσενιέμι 1.000 σχεδόν χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, όπου ο ήλιος δεν δύει επί πολλές εβδομάδες το καλοκαίρι. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κουνούπια μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς τη βοήθεια εντομοκτόνων, δικτύων ή μυγοσκοτώστρας.


Την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αντίκρισε επόπτης σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα του Περού, που έγινε στην πόλη Ταλάρα, ένας από τους επόπτες της συνάντησης, ο Βίκτωρ Σουγιόν αντίκρισε την... κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, Φερνάντο Σαπέλ, και αποβλήθηκε στο 14ο λεπτό του αγώνα Ατλέτικο Τορίνο-Μελγκάρ, για την πρώτη κατηγορία του περουβιανού πρωταθλήματος. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Σαπέλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι απέβαλε τον επόπτη γιατί έκανε συνεχώς παράβαση του κανονισμού για το οφ-σάιντ. "Γι' αυτό το λόγο έπρεπε να ενεργήσω και να προστατεύσω τον αγώνα", είπε ο Σαπέλ, που αντικατέστησε τον Σουγιόν με τον αναπληρωματικό επόπτη , ο οποίος αρίστευσε στη συνέχεια της συνάντησης.


Διάλειμμα για ...σωματικές ανάγκες. Η απεργία τουλάχιστον 250 εργατών ενός σφαγείου κρεάτων στο Κιμπέρλ, της βορειοδυτικής Γαλλίας έληξε μετά τη μερική νίκη τους για την ανατροπή του "διατάγματος" του εργοδότη τους, που τους επέβαλε να πηγαίνουν στην τουαλέτα σε καθορισμένες ώρες και σε αντίθετη περίπτωση να τιμωρούνται με περικοπές στο μισθό τους. Σύμφωνα με τον περιορισμό αυτόν, οι εργάτες έπρεπε να επισκέπτονται την τουαλέτα μόνο στη διάρκεια των πεντάλεπτων διαλειμμάτων, τρεις φορές την ημέρα.


Καλός υπάλληλος σε βαθμό εξόντωσης. Ένας λογιστής σε Βουλγαρική εταιρεία κόντεψε να πεθάνει στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τον διευθυντή του με την εργατικότητα και την συνέπειά του. Όταν ο 48χρονος Γκαμπριέλ Αλιέφ είδε τον διευθυντή του να μπαίνει στο ασανσέρ, ανέβηκε τρέχοντας 7 ορόφους και κατάφερε να καθίσει στο γραφείο του λίγα δευτερόλεπτα πριν μπει στην αίθουσα ο διευθυντής. Ξαφνικά όμως κατέρρευσε.


Διαδήλωση... πιθήκων στην Ινδία. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δάσκαλος πυροβόλησε τον πίθηκο που μπήκε στον κήπο του. Ο τραυματισμένος πίθηκος σύρθηκε στο γειτονικό αστυνομικό σταθμό και έμεινε εκεί σφαδάζοντας μέχρις ότου μεταφερθεί από περιοίκους σε κτηνιατρείο, όπου υπέκυψε. Όταν το πτώμα μεταφέρθηκε πίσω στον αστυνομικό σταθμό, περισσότεροι από 50 πίθηκοι από τη γειτονιά συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα, τσίριζαν και αρνούνταν να αποχωρήσουν επί ώρες.


Πορεία εργατών -"Βαμπίρ" στη Βρέμη. Οι εργάτες μετάλλου της "Αιρ-μπάς" στη Βρέμη μεταμφιέστηκαν σε δράκουλες και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προσφέροντας στους περαστικούς χυμό ντομάτας που συμβόλιζε το αίμα των εργαζομένων και τη μείωση των εισοδημάτων τους.


"Ομήρους" κράτησε 75 Πολωνούς τουρίστες Τούρκος ξενοδόχος. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε θέρετρο της δυτικής ακτής της Τουρκίας, κράτησε "ομήρους" 75 Πολωνούς τουρίστες επειδή ο εκπρόσωπος γραφείου ταξιδίων εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό, που ήταν 60.000 δολάρια. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Μουσταφά Τουρκιούτ δήλωσε αργότερα ότι το πρόβλημα λύθηκε μετά από διαβουλεύσεις με τον γενικό πρόξενο και ότι οι μισοί τουρίστες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο. Δεν ήθελε να διακόψει τις διακοπές της.


Μια γάτα διήνυσε σε έντεκα μέρες τα 400 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πόλη Λεγκάνες, έξω από τη Μαδρίτη, από το χωριό Σαντιάγκο ντε Αλκαντάρα της νοτιοδυτικής Ισπανίας, όπου τα αφεντικά της έχουν το εξοχικό τους σπίτι, γιατί... δεν ήθελε να διακόψει τις διακοπές της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδιοκτητών της γάτας, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος πήγαν στο εξοχικό τους στο Σαντιάγκο ντε Αλκαντάρα μαζί με τη γάτα τους, Νάντι, με την οποία επέστρεψαν στο Λεγκάνες μετά το τέλος των διακοπών. Εκείνη όμως, όπως φαίνεται, αποφάσισε να παρατείνει την "άδειά" και να επιστρέψει στο χωριό.


Δύσκολοι καιροί για κινέζικα σκυλιά. Η κινέζικη πρωτεύουσα άρχισε να "δαγκώνει" τους ιδιοκτήτες σκύλων, με νέο νόμο που απαγορεύει ράτσες ψηλότερες από 35 εκατοστά και επιβάλλει τέλη εγγραφής των σκυλιών μέχρι 140.000 δραχμές.


Μίνι ζωολογικός κήπος σε βαλίτσες!! Οι άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου του Καΐρου έμειναν έκπληκτοι όταν άνοιξαν για έλεγχο τις αποσκευές ενός Ρώσου που είχε ως προορισμό το Βελιγράδι και βρέθηκαν ενώπιον ενός... μίνι ζωολογικού κήπου. Ο άνδρας αυτός είχε βάλει μέσα στις βαλίτσες του 66 ζώα, μεταξύ των οποίων 2 κροκόδειλους και 17 χαμαιλέοντες, 12 φίδια, 28 σαύρες, 2 αλεπούδες και 5 τρωκτικά, και προσπαθούσε να τα περάσει λαθραία, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.


Ανάπτυξη "φιλίας" με καρχαρίες!!! Ένας Αμερικανός πεζοναύτης που παρέμεινε 36 ώρες στον ωκεανό σε περιοχή που υπάρχουν πολλοί καρχαρίες-έπειτα από την πτώση του από αεροπλανοφόρο-δήλωσε ότι "εκτός από μερικές δαγκωματιές" από καρχαρίες, είναι μια χαρά. Ο 20χρονος πεζοναύτης είπε ότι παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας χάρη σε μια επινόησή του-φούσκωσε τα μπατζάκια του παντελονιού του και έπλεε πάνω τους.


Παγκόσμιο ρεκόρ συμβίωσης με 888 φίδια. Δύο νεαρές γυναίκες στη νότια Κίνα έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ, συμβιώνοντας με 888 φίδια, για δώδεκα μέρες. Η Τσιάν Λινπίνγκ και Νι Γιουνφάνγκ βγήκαν από το γυάλινο δωμάτιο των 30 τετραγωνικών μέτρων, όπου παρέμειναν με 666 κόμπρες και 222 άλλα φίδια. Τη δεύτερη μέρα μια κόμπρα δάγκωσε στο πόδι την Τσιάν, η οποία όμως επέζησε χάρη σε μια θεραπευτική μέθοδο με Κινέζικα βότανα.


Δημιουργήθηκε πανεπιστήμιο πεζοδρομίου. Οι αγύρτες, οι άστεγοι και οι ζητιάνοι έχουν πλέον το δικό τους πανεπιστήμιο στην Ιταλία, όπου δε θα μαθαίνουν τη συνηθισμένη ύλη, που διδάσκεται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αλλά τις τεχνικές για επιβίωση στη ζούγκλα του τσιμέντου. Πληρώνοντας δίδακτρα 30.000 λιρέτες (περίπου 4.500 δρχ.) ο σπουδαστής θα μαθαίνει πως μπορεί να φτιάχνει κρεβάτι από χαρτόκουτα, πως να βρίσκει μέρη για να φάει και να κοιμηθεί αλλά και πως να εφαρμόζει την "εκλεπτυσμένη τέχνη του ζητιάνου" σύμφωνα με τον Εβιο Μπότα, διευθυντή της σχολής "La Strada" (Ο Δρόμος).


Aνδρες με μωρουδίστικες αδυναμίες απέκτησαν καταφύγιο στο Λονδίνο. Η Χέϊζελ Τζόουνς, πρώην εκπαιδευτικός, άνοιξε στο σπίτι της "παιδικό σταθμό", ο οποίος έχει μέλη... αξιότιμους κύριους που όμως θέλουν να ντύνονται και να συμπεριφέρονται σαν μωρά. Θέλουν να ντύνονται σαν μωρά, να κάθονται σε ψηλά καρεκλάκια, να τρώνε σε μπολάκια και να αλλάζουν συχνά πάνες. Για τη λειτουργία του σταθμού τις νυκτερινές ώρες, κατά τις οποίες η διευθύντρια δέχεται τους πελάτες της, απαιτείται άδεια από τις δημοτικές αρχές.


Ερωτευμένος σφηνώθηκε σε καμινάδα. Στη Ρώμη, ένας νεαρός Ιταλός που προσπαθούσε να γοητεύσει την φιλενάδα του σαν Aι Βασίλης, ενώ απουσίαζαν οι γονείς της, απέτυχε όταν σφηνώθηκε στο στενό καπναγωγό και φώναξε "βοήθεια". Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν από την κοπέλα δήλωσαν ότι υποχρεώθηκαν να καταστρέψουν πλήρως την καμινάδα για να απελευθερώσουν τον νεαρό.


Παντρεμένοι και οι... τέσσερις. Ένας παντρεμένος άντρας με την επίσης παντρεμένη ερωμένη του, που θέλησαν να περάσουν μια ρομαντική βραδιά σε ένα εξοχικό σπίτι μακριά από τους συζύγους τους, βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη, όταν ακούγοντας από το ραδιοφωνικό σταθμό της Σόφιας δυνατή μουσική από ένα γειτονικό σπίτι, αποφάσισαν να πάρουν ένα μπουκάλι κρασί και να διασκεδάσουν παρέα με τους αγνώστους, όπως νόμιζαν, ενοίκους. Μπαίνοντας, όμως, μέσα, ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι που βρισκόταν σε τρυφερή περίπτυξη, ήταν οι σύζυγοί τους. Οι δύο "άπιστες" γυναίκες ρίχτηκαν η μία στην άλλη με βρισιές. Οι αμήχανοι άντρες τους παρενέβησαν όταν είδαν τις συζύγους τους να επιτίθενται η μία στην άλλη με...σκαλιστήρια. Μετά από πολλές κατηγορίες και ύβρεις, οι άντρες πήραν ο καθένας την γυναίκα του και πήγαν στα σπίτια τους, με τις επευφημίες του πλήθους των θεατών που...διασκέδαζε με το συμβάν...


Έγινε εμπρηστής από ... έρωτα. Νεαρός ερωτευμένος με την σύζυγο ενός πυροσβέστη δεν βρήκε καλύτερο τρόπο για να συναντά την αγαπημένη του , από το να προκαλεί...πυρκαγιές για να είναι απασχολημένος ο σύζυγος. Όση ώρα λοιπόν ο σύζυγος πάλευε με τις φλόγες εκείνος μπορούσε να συναντά με σιγουριά την εκλεκτή της καρδιάς του. Σε διάστημα 5 μηνών-ως τη σύλληψή του ο νεαρός είχε βάλει 7 φωτιές προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους 4 δις δρχ περίπου.


Αν και... νεκρός έλαβε 4,6% των ψήφων. Νεκρός...προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Βουλγαρία ο 76χρονος ντον Κόλεφ. Ο Κόλεφ ήταν υποψήφιος των κομμουνιστών στη Βάρνα, αλλά πέθανε ξαφνικά 3 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Στις εκλογές είχε συγκεντρώσει το 4,6% των ψήφων και είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των επικρατέστερων για τον δεύτερο γύρο. Το μπέρδεμα ανακαλύφθηκε όταν ένας ψηφοφόρος τηλεφώνησε σπίτι του για να του δώσει συγχαρητήρια, οπότε αναγκάστηκε να...συλλυπηθεί την οικογένειά του.


Το ένταλμα τον περίμενε 10 χρόνια. Δέκα χρόνια αφότου συνήλθε από ένα ατύχημα, που τον άφησε με βλάβη στον εγκέφαλο, ο Καρλ Τέητ, βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς που κρατούσαν Ένταλμα εναντίον του. Τον κατηγορούσαν για τον θάνατο του φίλου του στο ίδιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε ο Τέητ. Η αστυνομία είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά του Τέητ 4 μήνες μετά το δυστύχημα. Όταν όμως έγινε η παραπομπή του βρισκόταν σε κώμα. Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε ξεχάστηκε, ώσπου εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης.


Εργάτες πήραν το μισθό σε... σπίρτα. Οι εργάτες στην πόλη Μπαρνάουλ της Σιβηρίας πληρώθηκαν από την εταιρεία που εργάζονταν με 5.000 κουτιά σπίρτα. Λόγω της κρίσης και της έλλειψης μετρητών η επιχείρηση κατασκευής σπίρτων δεν μπορούσε να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων. Έτσι διέθεσε στις εργάτριες το σύνολο της παραγωγής με την ελπίδα ότι θα πουλήσουν τα σπίρτα και θα εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.


Τα κελιά θα γίνουν... γκαρσονιέρες. Οι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ενδέχεται να μπορούν στο μέλλον να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τους συντρόφους τους ή να δέχονται επισκέψεις από ιερόδουλες στα κελιά τους, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα "Jediot Achrono". Ο πρόεδρος της ισραηλινής αρχής για την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, Οφίρ Πίνας, δήλωσε ότι επιτρέποντας στους κρατουμένους να κάνουν έρωτα στα κελιά τους αποσκοπούν στο να μειώσουν την ομοφυλοφιλία και τη βία στις φυλακές.


Η κούκλα που σώζει μοναχικούς. Γερμανική εταιρεία κατασκεύασε και είναι έτοιμη να προωθήσει στην αγορά μια φουσκωτή κούκλα από καουτσούκ με το όνομα "Σωτηρία", η οποία θα αποθαρρύνει τους επίδοξους κακοποιούς να επιτίθενται σε μοναχικές γυναίκες οδηγούς. Η κούκλα που δεν υπερβαίνει τις 34.000 δρχ μοιάζει αληθινή και μπορεί να καθίσει "δίπλα" στη οδηγό αποτρέποντας έτσι τους επίδοξους δράστες.


Τα κοσμήματα της συζύγου σε έρανο. Ο Τομ Κάμιγκς από το Όστιν του Τέξας, έδωσε σε έρανο μια κονσέρβα, αλλά στο κουτί ήταν κρυμμένα τα κοσμήματα της οικογενείας του. Το λάθος διαπιστώθηκε μία βδομάδα αργότερα αλλά δεν μπόρεσε να βρει το κουτί με τα "τιμαλφή", που νόμιζε ότι περιείχε σούπα και μάταια πρόσφερε αμοιβή 700.000 περίπου δραχμών σε όποιον βοηθήσει την ανακάλυψή του. Ο αφηρημένος φιλάνθρωπος δήλωσε ότι ανέφερε το λάθος του στην αστυνομία, αδίκημα όμως δεν έχει διαπραχθεί και έτσι οι αρχές δεν αναμείχθηκαν στην υπόθεση.


Επικήδειος σε ... γάμο από ιερέα. Γάμος που γινόταν στην Ρουμανία κατέληξε σε γρονθοκοπήματα μεταξύ του ιερέα και του ζευγαριού που πάντρευε, όταν ο ιερέας από λάθος του άρχισε να διαβάζει επικήδειο. Ο ιερέας ήταν τόσο πολύ μεθυσμένος που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το λάθος του, με αποτέλεσμα το ζεύγος να του επιτεθεί, εξαγριωμένο και να αρχίσει να τον χτυπά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ιερέας έκανε λάθος επειδή είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μια άλλη φορά του είχε πέσει από τα χέρια ένα βρέφος, κατά τη διάρκεια της βάπτισης, ενώ κατ' επανάληψη έχει βγάλει τα ράσα του στον κόσμο για να ... ξαλαφρώσει.


Κινητά τηλέφωνα που σκοτώνουν. Το θάνατο βρήκε ένας 36χρονος Νοτιοκορεάτης που χτύπησε σοβαρά σ' ένα δέντρο ενώ περπατούσε μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο. Ο άτυχος Κοχ Ιλ Ντονγκ βρέθηκε ημιθανής κάτω από το δέντρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά την χειρουργική επέμβαση εξέπνευσε 5 μέρες αργότερα.

Stange headlines

Friday, November 10, 2000

Lebanon-- Doctors have operated on a guy to remove 39 metal and plastic knives, forks, spoons and even lighters which he swallowed over one year. What finally put him over the edge and to the hospital? He swallowed a piece of water pipe last week.

Amarillo, Texas-- Police found $14,000-grand on a man they suspected of smoking marijuana, including more than $8-grand hidden in his butt. I love the clarification from the cop: he said, "That's 80 $100 bills," I guess that hiding place wasn't all it was cracked up to be.

Marlington, West Virginia-- A rather unusual recipe in the annual wild game cookoff contest: Squirrel Scrotum Stew. Described as kind of a chewy, nutty taste.....

New Ashford, Massachusetts-- The town Clerk opened the polls for a recent state primary election-- and sat there, alone, for the entire 14-hour stretch. After no voters came in to cast a ballot, he decided not to bother himself. His quote: "Why the hell should I vote? Nobody else did."

Chicago-- A couple who bought a sport utility vehicle got extras they didn't even know about. The windows wouldn't go all the way down so they took it in to be looked at. Mechanics found nearly 50 pounds of marijuana stashed in the seats and side panels. Apparently that was the new "Ford Inhaler" model.

Dallas-- A guy was filming a public service movie on "The Dangers of Low-Level Bridges" when the truck he was standing on passed under a low-level bridge...killing him.

Idaho-- A University of Idaho freshman suffered fractured vertebrae, abrasions and severely bruised butt when the dorm window that he was mooning a group of friends through shattered. Here's the kicker: The young man and his parents sued the school for $470-thousand dollars per cheek.
Friday, November 1, 2000

Southfield, Michigan-- A guy tried to hold up a bank with a rather unusual weapon. He was holding a bar of soap with wires sticking out of it, trying to pass it off as a bomb. He had it in a bag with a note that he put into the tray at the drive-thru window and waited. The teller walked away from the window without noticing the bag. Police said the cashier was unaware there was a robbery attempt going on...so the guy simply drove off, frustrated.

Waterloo, Iowa-- A man has been arrested for sexually assaulting a sheep at a farm run by college students. Students discovered the guy naked in a hayloft. A ewe- a female sheep- was tied up in the corner, with, get this, a blue nightgown next to it. Sounds like it was a special night.

Maryland-- A man has been tricking women into taking their shoes off so he can suck on their toes. The first incident was reported to police by a woman who says a man approached her in the hallway of a hotel. He claimed his wife had sent him out for pantyhose, and he needed information about the different toe styles. He asked the woman what kind she wore. "Sandal toe," she said, kicking off her shoe to illustrate. The cop on the case said, "the next thing you know he's sucking of her toes...he just had the pigs in his mouth."

China -- A man has escaped a lengthy jail term- because he was left alone in the courtroom after he was convicted. No one took him anywhere, so he walked out and rode his bike home.

Prague-- A Czech couple run over by a tractor during an amorous moment in a field. They picked the place because it was dark and peaceful, but not for long. The driver of the tractor took a short cut through the field on his way to a party, riding over the woman's chest and the man's buttocks. I guess he was a mission-ary.
Friday, October 27 , 2000

Irvine, California-- Two guys fighting....one's got the other in a headlock. He pulls out a gun and shoots him in the face. But the bullet passed through the target's cheek and into the shooter's own chest, killing HIM instead.

Framingham, Massachusetts-- Patience was definitely not a virtue for this burglar. He first broke into the store, but returned to his truck to retrieve something and let the door close behind him so he had to force his way back in. Next, he pushed and pulled on the cash machine but couldn't break in, so he got back in his truck and rammed the store and the ATM. When he still couldn't get in, he threw his arms up and walked out empty-handed.

Syracuse, New York-- Car chase with a twist...the guy was pretty easy to catch...the cops say that's because during the entire half-hour chase the guy never failed to use his turn signal before making a move. Said the officer, "We knew exactly where he was going."

Swaziland -- A school had to be closed after two goats invaded a classroom and mated in front of pupils. As the classroom erupted into catcalls and applause, an angry teacher tried to cane the pupils into silence resulting in a boycott. Let's see 'em try that out at Tosa West!

Los Angeles, California-- It's for real...The Church of the Holy Body- where the entire congregation comes to mass in the nude. Peace be with you...whooooo.

Missouri --A confused deer jumped into the bed of a woman in a nursing home. The residents of the Indian Hills Retirement Village had just eaten their breakfast when the deer appeared. It ran into the room, jumped in the bed and cut the woman. The deer then got out of bed and walked around the halls complaining about bingo starting late.

Friday, October 20 , 2000

Britain -- And you thought taxes were bad here? A top advisor to the British government is calling for a 15-cent tax on fatty hamburgers to curb obesity in Britain.

Wheeling, West Virginia -- A guy wanted to be the life of the party. After another party animal had unsuccessfully tried to make a blasting cap explode, this guy decided to show how it was done.

With the cap firmly in his mouth, the drunk bit down, triggering an explosion that blew off his lips, teeth, and tongue.

Berlin -- A drunken man died at the wheel of his family car after criticizing his wife's driving so much that she decided to get out. The 30-year-old man sped off alone after the fight but rolled his car soon afterwards when he took a corner too fast. He died at the scene of the crash.

Madrid -- A Spanish stuntman fell to his death in front of film cameras while attempting to enact a suicide leap from a bridge. My favorite line of the story? "The actor leapt from the viaduct wearing a safety harness, which apparently failed." APPARENTLY failed?!

La Salle, Colorado -- A farmer, tired of the low prices he gets for the corn he grows, so instead of harvesting any more, he decides to cut a 10-acre maze in his field for Halloween visitors. He found that so many tourists want to walk through it he's making more money from this deal than from selling corn.

South Africa -- A 3-year-old woman took a bite out of crime ... literally. She bit off the tongue of her attacker, as he tried to force it into her mouth. She then ran to the nearest police station with the guy's tongue chunk in her mouth. The suspect arrived a few moments later with blood pouring from his mouth, hoping to receive medical attention and was arrested immediately.

He got his medical attention, but it was not possible to have his tongue sewn back on ... so police said the tongue would be kept and used as evidence.
Friday, October 13, 2000

Tampa, FL -- From an alley, a burglar climbed to the roof of a convenience store and cut a hole in the roof to break in through. He botched the job, however, and fell through the ceiling on top of a coffee pot.
Mr. Brilliant didn't realize the store was open 24 hours, and to top it off, a cop was standing at the pot fixing a cup of coffee when the guy fell through the roof.

St. Louis, MO -- After robbing a grocery store, a fleeing robber tried to change his shirt so he wouldn't match any descriptions. Trouble is, he forgot to put the gun down and shot himself in the leg. He was found passed out from the pain in the back seat of a car

Germany -- Deciding Oil of Olay was no longer doing the trick for her, a woman decided she would become a modern-day Cleopatra and bathe in camel's milk.
She went to her local zoo, stole a camel and took it back to her house. One problem: the camel was male.

New York -- An inmate who claimed he was locked in his cell for taking an extra piece of cake in the mess hall sued. Here's the kicker - he won and was awarded $200 in damages!

Tucson, Arizona -- Police arrested a 41-year-old man who appeared to be trying to coax horses from the University of Arizona Agricultural Center toward him with food. Sounds harmless enough, but in reality the food was strategically placed near the guy's exposed naughty bits.

Turkey -- Doctors preparing to remove the tonsils of a seven-year-old girl who had suffered throat pain most of her life, discovered a large nail in her neck. Pre-operative X-rays showed the girl had a one-and-a-half inch nail lodged in her esophagus.
Friday, October 6, 2000

Sanford, Florida -- A man went to the county jail to visit his friend. While waiting in the lobby, he lit a joint.

Jail officials arrested him as soon as he exited the lobby area. They also had a little problem with the half pound of marijuana he had on him.

Long Beach, California -- During their lunch hour, several employees of a large aerospace company decide to rob a bank. They figured the police would never look for them at the plant.

One problem:
They forgot to remove their work ID badges during the robbery.

Toms River, New Jersey -- A 64-year-old man was arrested after a spree in which he vandalized 12 doctors' offices. Why?
Well, he asked them all, but the refused, to check him for prostate problems without a medical reason for doing so.

Ohio -- A guy was dealing with the death of an uncle in a rather unusual way.
Before dropping off the body at the funeral home, he decapitated it with a hacksaw and carried the head away, presumably to fulfill a religious belief that he could bring the uncle back to life by ... eating the brain.

Cincinnati, Ohio -- Emergency crews had to rescue a parachutist after he jumped off the 49th floor of the Carew Tower, the tallest building in Cincinnati.

A witness said, "He did two flips and then he snagged on the corner of a nearby hotel and then he swung around and smacked into the building."

Two words:
Ouch.
Friday, September 29, 2000

Stories of the Strange is on hiatus this week.
Friday, September 22, 2000
Las Vegas -- A guy is convicted of smuggling a dozen lizards into the United States in his underwear. Nine dead lizards and three live ones in there.
Say it with me now . . .
Is that a lizard in your pants or are you just happy to be in the U. S.?
Russia -- A man blew himself up with a home-made bomb in a bungled attempt to kill his wife and her lover. The bomb exploded when the man was trying to attach it to the door of the apartment where he believed the lovers were staying.
Kent County, MI -- A guy drove around barricades and heavy equipment to drive over a bridge still under construction. He got halfway across by driving on the unpaved I-beams making up the bridge's structure before his pickup truck dropped between two of the open beams, falling 35 feet to the ground below.
A sheriff's spokesman noted 'alcohol was a factor' in the crash. You think?
Utah -- A Highway Patrolman talks about the night when, at an intersection where there are no traffic lights -anywhere-, this guys pulls up behind the parked squad, with the headlights and engine still on.
When the driver didn't immediately exit the car, the patrolman went back to see what's up. The guy said, I'm just waiting for the light to change, officer."

Can you say 'driving under the influence' ticket?
West Virginia -- A guy arrested for petty larceny - accused of stealing a VCR from a house.
**Remember that this charge is a misdemeanor offense because the property in question was valued under $200.00.
When the guy was transported to court for arraignment he was, of course, asked how he was going to plead and why he wished to plead that particular way. This is exactly what he told the Judge: "I plead NOT GUILTY Judge, honestly, I didn't steal the VCR. He gave it to me because he owed me for crack cocaine."
Friday, September 8, 2000
Ocean City, MD -- A 23-year-old guy had the hiccups and just couldn't get rid of them. Finally, he asked his friend to punch him in the chest.
He did. He killed the guy with the hiccups. At least he didn't have the hiccups anymore.
Dallas, TX -- A wedding there had an unusual twist. As guests exited the reception area, they read a big sign that said:
The party is over
No need to pout
Just leave your gift
And get the HELL out!
Ontario, Canada -- A prisoner waiting for his case to come up in court decided to escape. He ran out of the court house with the cops behind him. He ran through the downtown area and out onto the town dock and jumped into the lake.
When officers got to the end of the dock, there was the escaped prisoner screaming to be saved. He forgot he couldn't swim.
Charleston, SC -- A guy pulled his car next to a cop car and asked to speak. During the conversation he pointed to a car and said that he clocked the driver of the car doing 55 in a 30 mile speed zone. He demanded the cop issue a ticket.
The cop did . . . he wrote a ticket to the man talking.

Two reasons: First, the man admitted clocking the speeding car, which is only possible if he himself were engaged in speeding, and two, because the car in question was an unmarked police car responding to a call.
Oops.
Kansas -- A man walked into a liquor store, pulled a gun, and said, "Give me everything in the register."
The clerk told him there was no money in the register.
The would-be robber replied, "That's okay, there are no bullets in the gun. I was just kidding." And he ran out the door.
Friday, September 1, 2000
Aspen, CO -- Hunter Thompson was trying to shoo a bear off his property. Pulling a 'Bob' Knight, he tried firing a shotgun at it. He missed.
He did, however, manage to hit his assistant, Debra Fuller, though she was only slightly injured.
Anyone else find it funny that his name is 'hunter'.
Fairhaven, MA -- Story goes a 65-year-old lady was zapped by lightning that threw her off the ground about 12 feet and into the bed of a pickup truck.
The most amazing part is that she was not seriously injured.
Speaking of shockers,
Tampa, FL -- A guy filed a lawsuit against the Tampa Electric Co. because he absorbed 13,000 volts after he climbed up one of the company's transformers in what he called a "drunken stupor."
The voltage knocked his off and burned 60 percent of his body. He told a reporter that he is "unable to control his urge to drink alcoholic beverages."
Now there's a REAL shocker..
Alaska -- Home of the Alaskan poop moose. It's a candy dispenser. You pull the moose's head up and m&m's come shooting out its butt.
Now that sounds appetizing, doesn't it?
Encino, CA -- Roger Freeman is a dentist and lecturer on infectious diseases there. His new company is pushing a line of neckties with magnified pictures of diseases from microscope slides on the ties.
Says Roger, "The gonorrhea tie is the best looking tie in the whole lot,"
Gastonia, NC -- A small group of bank robbers hit an armored truck and made off with over a half million dollars.
The friends decided that with their new found wealth, they no longer belonged in a trailer park....so they went and purchased a half-million dollar home--with cash.
The brilliants were quickly apprehended.
Friday, August 25, 2000
Reno, NV -- A retired cop was arrested on suspicion of DUI after he pulled into a gas station and tried to withdraw money from a gas pump.
Dateline, unknown -- An elderly lady did her shopping and, upon returning to her car, found four guys in the act of leaving with her car.
She dropped her shopping bags and drew a handgun out of her purse, and screamed at them:
"I have a gun and I know how to use it! Get out of the car you scumbags!"
They got out and ran. The lady, somewhat shaken, proceeded to load her shopping bags into the back of the car and get into the driver's seat. She was so shaken that she could not get her key into the ignition. She tried and tried and then it dawned on her why.
A few minutes later she found her own car parked four of five spaces farther down.
Detroit -- A man decided to break into a garage and steal one of the place's pickup trucks. Not able to pick the lock, the guy blasted it away with a shotgun.
Once inside, the man decided that he did not want the truck anymore, because it was somewhat full of bullet holes.
Gainesville, GA -- Charged with speeding, this man made his appearance in court. Though he was reportedly going ninety in a twenty-five zone, the man plead innocent.
He told the judge that he had taken a laxative and was thus in a rush to get home.
Clarksville, TN -- The city had to petition a federal court to overturn a recently-passed city ordinance.
The city council intended to prohibit operators from engaging in sex on the premises of the store by apparently left out the words "on the premises," thus prohibiting the owner and his employees from having sex anywhere.
Friday, August 18, 2000
East York, PA -- Shoppers at the Wal-Mart were a bit startled to see the store's "Back To School" sale included shotgun shells. A full variety was offered, from small game loads to skeet rounds.
A store spokesman said the same "Back To School" price placards were used for all sale items throughout the store.
Oops. Although I'm sure Mark Reardon would have his kids there in an instant.
Jacksonville, FL -- A bank robber saved Jacksonville police some time by writing the 'demand for money' note on the back of a police report from his previous arrest.
East Hartford, CT -- A couple of guys are sitting outside an apartment building smoking a joint. There were so intent on their conversation that when a UNIFORMED cop walked up beside them and held out his hand . . . they passed the joint TO HIM!
Belmont, NH -- A teenager robbed the local convenience store. Getting away with a pocket full of change, the boy walked home. However, he didn't realize that he had holes in both of his pockets. A trail of quarters and dimes led police directly to his house.
Adams, MA -- A woman calls the cops because there's a bear asleep in her backyard. They tried sirens and noisemakers but they could not wake the bear. It wasn't until they poked the four-foot-long bear with a long prod that they discovered it was just a stuffed teddy bear someone left there.
Friday, August 11, 2000
Chesterton, IN -- Cops responded to a call of a suspicious man in a gas station bathroom. When they got there, they couldn't help but notice the odor of glue.
They asked if he had been sniffing glue. Nope, not him, he said. But then he tried to throw his cigarette away . . . it stuck to his fingers.
Stockholm, Sweden -- Now home to the world's first museum dedicated to fermented herring. It opens next year, so make your vacation plans now!
Cambodia -- A guy wanted his girlfriend's family to approve of their wedding. When they didn't, he proceeded to show up at their house with an AK-47 and a bucket of gas, threatening to burn the place down.
They worked out an agreement.
England -- A woman was unhappy that she could not get her new washing machine fixed. The first repair guy couldn't. Neither could the second. When the third guy couldn't, she blocked his van in her driveway and said she wouldn't move it until she got a new machine.
The police finally had to respond to negotiate the repairman's release.
Somewhere off the Mexican coast -- A giant swordfish hooked by a guy jumps into the fisherman's boat and stabs him right through the stomach. The marlin's spear pierced the fisherman's abdomen and came out the other side. The guy ends up drifting for two days in his boat, unable to get up, until another vessel rescued him. A whole new definition of 'sail' boat.
Omaha -- A guy was asleep in a dumpster, when a trash truck pulled up and dumped him and his trash mattress into the hopper. Several stops later, the driver heard someone calling for help from the back of his truck. By that time, he had turned on the truck's compactor "two or three times."
The guy was hospitalized with multiple fractures. "He is pretty lucky," they said.
Yep: homeless, sleeping in a dumpster, and being crushed half to death sounds awfully lucky.
Friday, August 4, 2000

No Stories of the Strange today, due to the first Packer pre-season game.
Friday, July 28, 2000
Montgomery, Alabama -- After being fired, a former grocery store employee returned to the same store a few days later and robbed the place.
The manager of the store recognized the man and immediately called the police.
The criminal was arrested that same day.
Greenwood, Indiana -- Count Spatula!
A guy breaks into a McDonald's early one morning, and when police officers pulled up to the drive-through window and asked the man what he was doing, he promptly replied he was a burglar.
When officers went inside to arrest the man, they found him trying to open a safe with a hamburger spatula.
Arkansas -- While grocery shopping at the local Kroger, a man's car was stolen. Dumbfounded, the man stood on the curb trying to figure out what to do.
His answer came just a few minutes later when the car thief approached the man in the newly stolen vehicle and asked for directions.
Bend, Oregon -- And the quote is:
"I'm planning on being the first private human being to go to space in a home-built rocket," says Brian Walker.
The 44-year-old says he has wanted to build his own rocket since he was eight, and wants to blast off next year.
Sure ya are.
Texas -- A woman calmly walked into a grocery store and headed straight for the meat counter.
When she saw that no one was looking, she shoved a chicken up her jumper and walked out of the store.
A police officer stopped her and the woman turned around with a shocked looked on her face.
She swore the chicken had fallen from the sky and landed in her arms. The woman stuck with her story until police showed her the surveillance video of her theft.
Say it with me now....
'Is that a chicken up your jumper or are you just happy to be shopping?'
Friday, July 14, 2000
Annapolis, Maryland – The cops are looking for a few ugly women. Actually, the thieves are "very unattractive and obviously male," a police detective says. The men wear tight skirts and high heels, and the distraction they cause allows accomplices to steal money, credit cards, and checks from stores.
"They might look kind of silly when they dress up, but they're really good at what they do," the detective added.
France – Two criminals thought it would be genius to break into a bank from a neighboring building, so they decided to drill through the wall so they could reach the bank's vault.
After hours of exhausting labor, they finally broke through ... but when they got into the room they noticed they goofed. This isn't the vault, it's the bathroom!
London – Bride Sonia Chamberlain got to the church on time, but with an unusual ride . . . in a garbage truck. Why? Because her new hubby-to-be first swept her off her feet while driving a garbage truck.

She says, "It might not sound romantic, but when I saw him reversing the truck near my house it was love at first sight." MIGHT not sound romantic? How does that song go? Love stinks.
Delta, Iowa -- A man angry over problems with his sewer line emptied a five-gallon bucket of human waste at a city council meeting. And yes, council members were splattered with some of the bucket filled with feces and urine.
Now the guy won't have to worry about the sewer line at his house, because he'll be using the one in the jail.
Friday, June 30, 2000
Township, NJ – Talk about your school of hard knocks! An eleven-year-old boy in sixth grade thought his teacher was only kidding when he told him, "If you miss an assignment, the whole class gets to deck you."

But a month later, when the kid blew it, the teacher lined up the students and had them take turns hitting the boy!
A doctor found multiple bruises, the kid's parents are suing, and the teacher has been suspended.
Britain – A study of injuries sustained by passengers of Britain's rail network found that 10% of the reported injuries involved the same person.

The unnamed traveler reported a shoulder injury 49 times in a one-year period. Apparently he was not trying to perpetuate fraud: he never asked for compensation. He says if someone would just get around to saying "sorry" he'd go away happy.
Waterford Township, MI – Flight controllers speaking with an incoming corporate jet over the radio clearly hear in the background, "hijack." The pilot hadn't reported trouble, but perhaps a gunman was controlling what he could say. The tower called the police, which called in a squad of officers, the SWAT team, and the FBI.

But when the plane arrived, they discovered that someone had stepped into the cockpit to say hi to the co-pilot. Jack.
Britain -- Four men enjoying a game of night-time nude cricket were caught by the British police after a member of the public reported them.

The cops said, "Nobody was arrested or anything, it was just a matter of giving them some advice regarding their conduct.
Friday, June 23, 2000
Pinellas, FL – A man robbed an adult sex shop, menacingly waving a vibrating tongue at the clerk as his weapon.
Knoxville, TN – Did you know? They set up 20 corpses at a time, under various circumstances so that homicide investigators can study the stages of the decomposition process. They say the farm is best worked during the winter, not summer when maggots clean a body to the bone in two weeks and the stench is overpowering.
Ya think?
Somewhere near Las Vegas – Ignatius Piazza has completed three million dollars worth of infrastructure towards his planned gated community 50 miles from Las Vegas. What makes it a special place? Every person who lives there will be trained in firearms use, and supplied a gun to boot. Let's hope alcohol is banned.
Orlando, FL -- Oh, those silly lawsuits...
A woman has filed against Universal Studios for last year's Halloween Horror Nights exhibit. She said she expected it to be frightening but that it was too frightening.
Brunswick, OH -- A guy sues his son's high school baseball coach, arguing that because the team was so bad it lost out on an all-expense-paid trip to a tournament in Florida.
West Valley City, UT -- Johnny Lee Miller arrested for bank robbery. He left behind the large envelope he concealed a gun in. Thing is, there was something else in that envelope, too. A personalized certificate from a prison-sponsored course in anger management, complete with his name on it.
Friday, June 16, 2000
Norwalk, CT – Charges were filed against a couple of moms who actually gave their five and seven-year-olds a hammer and screwdriver to use as weapons against the bullies at school.
Key West, FL – Six guys were busted for jumping up on a patrol car naked and urinating on the vehicle for pictures for a website. Hey, it's KEY WEST, isn't that just another ordinary day there?
Attica, NY – A woman is busted for drunk driving, after she made a wrong turn into a prison-guard firing range as they were getting ready for a little target practice.
Salem, AR -- A woman pulled a gun on her pastor and threatened him in church because he didn't do the reading she had asked him to do.
Fort Worth, TX -- A wedding guest was trampled and in serious condition in what police called a 'wild scrap' for the bridal bouquet.

Stockhold, Sweden -- Customs officers arrested a woman who had tried to smuggle 75 live snakes in her bra. The officers became suspicious when they noticed how the woman kept scratching her chest.

Scarborough, England -- A totally wrecked Ford was found at the bottom of a 100-foot cliff. Police found no sign of the driver, but discovered a pile of human feces on the driver's seat.

Troy, MI -- Someone broke into Thunderbird Lanes and stole 24 bowling balls, leaving several hundred bucks in the cash register - untouched.

Miami, FL -- A former exotic dancer won $30,000 in a jury verdict after she sued her plastic surgeon for using breast implants to enhance her butt.

During the trial, she said, "I couldn't dance. I would have looked like a freak show with a boob butt." Interesting visual.
Friday, June 9, 2000
Fort Morgan, CO – A joint committee of the Colorado Legislature approved an emergency grant of $75,000 to Morgan Community College, after it dawned on administrators that, because of an "oversight in the plan for the project," the just-finished student center building had no restrooms.
Largo, FL – A guy was convicted of killing a teen-age girl, despite his claim that she had accidentally fallen and hit her head. He told police he was so embarrassed at the accident happening in the first place that he made it look like murder to throw police off.
Santa Ana, CA – Another creative excuse in a murder case: A guy convicted of murdering his wife, despite his claim that she actually killed herself. He told the cops he just stabbed her dead body 25 times to simulate murder to spare their son the shame of his mother's suicide.
Melbourne, Australia -- A dentist accused of professional misconduct for engaging in the unauthorized (but not unheard of) facial-pain remedy of administering ozone through the patient's rectum, including 15 treatments to one patient in a three-week period.

Advocates of the treatment say it can also be administered in the ear. I think I'd stick with the toothache.
Brighton, England -- Peter Johnson loves the "All In One" restaurant. A lot. He not only eats there five days a week, he had the restaurant's name and phone number tattooed on his forehead.

Canada -- A kid borrowed his friend's snowmobile and drove to the local credit union to rob it.

Sporting a full-face helmet with a shield, the boy walked in with a gun and demanded $20,000 dollars. Problem: the face shield on the helmet he still had on started to fog up due to the heat inside the bank.

Raising the shield so that he could see, the boy took the money and ran. The teller called the police because she had recognized the boy once the shield was lifted. Police arrested him shortly afterward.

Friday, June 2, 2000
Wisconsin – A dumb law on the books: (Did you know it's Wisconsin law?) You must manually flush all urinals in a building.

Not that it's such a dumb law, but it's got to be a tough one to enforce.
Shalimar, Florida – Ronald Bell, Jr. was convicted of murder. Part of the evidence against him was a surveillance video from a Target store showing Bell and two accomplices returning the murder weapon, a $9.99 meat cleaver, for a refund.
Kenner, Louisiana – A guy was arrested with robbing a sandwich shop. According to police, he had stood in front of the shop inadvertently faced the surveillance camera as he repeatedly practiced pulling his shirt over his head as a disguise.
Akron, Ohio -- A police officer responded to a report that several alarms were going off inside a warehouse. When the officer got inside, he discovered someone had placed boxes on the top of the motion detectors. When police found the crook and arrested him, he said: "How did you guys know I was here? I put boxes in front of all the security cameras so that you couldn't see me."
Birmingham, Alabama -- At closing time, a young man rushed into a Sears store and stole a radio. He then turned to sprint back out of the doors, but they had already been locked.
After running full speed into the doors, the man was knocked unconscious, making for an easy arrest by police.
St. Louis -- After robbing a grocery store, a fleeing robber tried to change his shirt so that he would not match any descriptions. However, he forgot to put the gun down while changing and promptly shot himself in the leg.
Italy -- An exciting new product has been announced called the "Vast-ity Belt", which contains a microchip that flashes and beeps when the wearer has eaten too much at a meal. Imagine the blinding light from that deal if the Big Unit was wearing it!
Friday, May 26, 2000
Derry, New Hampshire – Accident investigators say the car was airborne for 150 feet before crashing through the roof of the Donovan's house at three in the morning.

Driven by a 20-year-old woman who was later arrested for drunk driving, the car came through the ceiling and dropped right over the Donovan's bed. "The thing was right in front of my face, ... I could feel the heat from the exhaust system coming through the sheets," said Mr. Donovan.

Still, that wasn't enough to wake his wife. He had to shake her awake after the crash.
Dublin, Ohio – After a jewelry store clerk said a guy had stolen a diamond tennis bracelet, police searched him and his car but found nothing. Then they X-rayed the guy and sure enough, it showed he had swallowed the $17,000 bracelet, and it was still in his throat.
He drank several glasses of water and smoked cigarettes to build up enough phlegm to cough it up.
Boxfod, MA – A plastic surgeon rented a backhoe to do some serious work in his yard. It wasn't long before he called the gas company to report a "strong smell" of natural gas - he apparently ruptured a gas main with the heavy equipment.
Three minutes later, he called the gas company again on his cell phone. The house exploded as he was making the second call. "He said, 'Forget it. The house is gone.'"
Doylestown, PA -- James Walton acquitted of disorderly conduct. His crime, according to a cop on the beat: For revenge against diners who were staring at him as he walked by the front window, Walton dug out a big booger and wiped it on the window. The officer failed to preserve the evidence, so the judge had no choice but to acquit.
Friday, May 12, 2000
Stories of the Strange is still on hiatus due to a vacationing Phil Cianciola.
Friday, May 5, 2000
Stories of the Strange is on hiatus due to a vacationing Phil Cianciola.
Friday, April 28, 2000
New Jersey – Dentist with an attitude.
Kevin Ward is under investigation, after a 5-year-old boy emerged from a routine office visit with a broken leg. The boy told his mother that Dr. Ward reacted after the boy kicked him because of pain.

Also, in January, Dr. Ward was sued by the parents of an 8-year-old girl who suffered a broken wrist while having a tooth pulled.
Canton, Ohio – A college announced that it would offer an eight-week exercise and fitness class entirely online.
The instructor says he's confident that he will be able to detect whether or not students are really doing the exercises or not.

Huh?
Albuquerque – A man at a juice shop asked for change for a $10 to get the shop clerk to open the register, then announced a robbery. But the clerk freaked the guy out when he locked the register instead. The would-be robber fled, not only without any holdup money, but he also left his $10 behind.
New York -- During their lunch hour, several employees of a large aerospace company decide to rob a bank.
The group figured the police would look for them at the plant. Of course, being dumb criminals, they forgot to remove their ID badges before the robbery.
Italy -- Police caught a man who had been stealing handbags when he sped past his mother and snatched her handbag. She called police and reported her son. But there's more!

When he arrived in court, a cop was shocked to see that the crook was wearing the jacket that had been stolen from the cop's house.
New Orleans -- A man broke into a home and stole, among other things, jewelry and New Orleans Saints' season tickets.
The police arrested him the following Sunday at the Superdome. He was not only sitting in the homeowner's seat, he was wearing the stolen jewelry.
Friday, April 21, 2000
Chicago – A guy was arrested for robbing an elderly couple's sewing machine repair shop. He had managed about $70 and a getaway, but not before the husband tossed a pan of chicken noodle soup on him. Police nailed him a few minutes later, having spotted a man with noodles hanging out of his hair.
Kentucky – A man admits to police he burned his church down. Now, why would he do that?

He said there was a division of church members, and they needed a project to unite them. You know. It almost makes sense.
Virginia – A man is found screaming in pain inside a car. His hand got caught in the dashboard as he was trying to steal the stereo.
Georgia -- A drug dealing couple is arrested for trying to collect $40 from a guy who was late with a payment. The husband dangled the guy out of a window while the wife bit his naughty bits.
Arkansas -- A man is frantically yelling into the phone, "My wife's pregnant and her contractions are only two minutes apart!"
Doc asks, "Is this her first child?"
The guy screams back, "NO you idiot! This is her husband!"
Miami -- A 30-year-old repo man and a 19-year-old man behind in his car payments killed each other in a gun battle.
The car that cost two lives was a 1987 Chevrolet Caprice.

Rockford, IL -- A robber decided to break into Ann's Pizza through an air duct on the roof. He chose the wrong air duct, however, because the one he selected ran directly into the oven.
When the oven didn't work the next day, the manager called a repairman. The repairman discovered the criminal in the duct; he dead...
Friday, March 31, 2000
Nashville – Police are looking for a guy who successfully held up a bank using a hot dog as his weapon.
No doubt the charge will be assault with a deadly wiener?
Alabama – Undercover police working to bust up prostitution were propositioned by a 70-year-old man three separate times. The first time, he offered three squirrels he had just shot as payment.
The second time he offered the used refrigerator in the back of his truck. She said no.
The third time, he finally offered money - six bucks.
She laughed and told him to never come back.
He didn't.
Modesto, CA – The wife gets a restraining order against the husband. The following week, the guy shows up in court trying to get it lifted by impersonating her, including standing up in court in a dress and five o'clock shadow using a high voice.
Surprise, surprise . . . it didn't work.
Breckenridge, MN -- Two guys in a bar get into an argument about whose pickup truck is more powerful.
They decide to settle the argument by chaining their trucks together and having a tug of war.

The guy who won did it by default, since the other guy's truck slipped into a ditch and he was killed when he was ejected and the truck fell on top of him.
Darwin?
Laverne, OK -- What a way to go.
A guy crashes his truck into a 25-foot deep hog manure lagoon. Divers couldn't find the body in the muck for 18 days.
Berlin -- A teenager had to go to court on a charge that he left the scene of an accident. But they took his vehicle from him, so he decided to steal a bus and get to court that way.
He was arrested on the way for running a red light.
Friday, March 24, 2000
Edwardsville, IL – A 48-year-old woman was accidentally shot to death by her husband as the couple posed in an Old West-style wedding photo with him holding a rifle, which turned out to be very real and very loaded.
Willingboro, NJ – Two partners in a record store were rehearsing what they would do if they ever got robbed. The partner acting as the clerk accidentally shot to death the partner acting as the robber. At least they had a good plan that worked . . . sort of.
Concord, NH – Shopper Bryan Cote parked his $2,000 bicycle in the wrong spot at the Salvation Army store. They thought it was a donation left there and they sold it for $15.
Springfield, VA -- A security guard approaches a guy in the parking lot of a shopping mall, suspecting he's a shoplifter.
The guy says no way, and drops his pants to prove it. Undaunted by that, the security guy proceeds to find a pair of stolen tennis shoes under the moron's jacket.
South Carolina -- An internet romance goes bad.
A guy from England finally came over to meet his 30-something chick, only to find out she was a fake. Actually, she was a 65-year-old woman jailed earlier the same month after authorities found her former boyfriend in a freezer at her place.
Paris -- Police caught a man trying to sneak through customs at a Paris airport with a snake hidden in his underpants.
Frenchie was trying to smuggle the 16-inch boa into the airport from Colombia, and was caught after a sniffer dog latched on to the snake's scent through the guy's bulging trousers.
"Sir, is that a snake in your pants or are you just happy to be in Paris?"
Friday, March 3, 2000
Cincinnati – A man's early morning attempt to break into a bar went up in smoke when he got stuck in the chimney and had to be rescued by firefighters.
It took firefighters nearly two hours to tear the chimney apart and free the guy . . . whose last name by the way is?
Sprecker. Hmmm.
Rochester, New York – Clubbed by the "Club".
A woman told police she had just parked her car and was starting to attach the "Club" to the steering wheel when a man came up from behind and tried to force his way in.
So, she started to club him with the club until the cops got there to bust the guy.
Columbus, Georgia – A guy was holding up a bank with pantyhose on his head as a disguise.
He never pulled off the job, however, because he suffocated from the pantyhose being on his head.
Pennsylvania -- A man who was accused of vending machine vandalism was taken to court and charged. After being found guilty, he was fined $500 and he paid the fine in all quarters.
Iowa -- A man was suspected of robbing a school. While in court, he asked why only some schools had alarms. The judge said,"Why do you want to know?" The suspect replied," Cause the one I robbed did!"
He got five years in prison for breaking in and entering.
And finally -- From our actual dumb laws file . . . a couple laws on the books right here in Wisconsin:
Did you know - It is illegal to kiss on a train?
And listed to how this one reads:
Whenever two trains meet at an intersection of said tracks, neither shall proceed until the other has. (Think about it, but not too hard.)
Friday, February 25, 2000
London – A British woman says she has cured her chronic fatigue by resorting to do-it-yourself brain surgery and drilling a hole in her own head.
Heather Perry did it by cutting away a section of the scalp and drilling into her own skull.
As Abe Lincoln would say, I'd need that surgery like I need a hole in the head.
Brazil – A stonemason who claimed to be possessed by the devil severed his own penis after stabbing himself in the chest and stomach with a borrowed knife.
So, let's follow this -
He runs to a neighbors for a knife. He stabs himself in the stomach, stabs himself in the chest.
And then, as the police arrive he slices off his own naughty bits. Lorena Bobbit's got nothing on this guy.
Missouri – Robert Leach is a guy wanted for the murder of two people in Tennessee.
A week later he was busted at the Friendly Tavern in Greenville, Missouri. Local police had seen the stolen pickup Leach was driving, and when the walked in to the bar, there he was on the stage. You see, Leach is an aspiring country singer who billed himself as "the next Garth Brooks" and he was easily spotted as he sang "Amazing Grace" up there on stage.
Lake Geneva (I think) -- This one was sent to me by a listener.
A guy is ice fishing and pulls up a nice northern through the ice hole. But the fish falls off the line, flops around and back into the hold. The guy's trusty black lab jumps into the hole to retrieve the fish.
The guy is devastated, thinking he'll never see his dog again, when lo and behold, the guy next to him comes busting through the wall of his ice shanty, totally excited because the dog came up through an ice hole in the shanty next door.
Friday, February 11, 2000
Ottawa, Canada – Canada's newest political party should have thought out its new name a little more. "The Canadian Conservative Reform Alliance" . . . the acronym: CRAP.
Fayetteville, Arkansas – Police say it wasn't hard to track down the burglar who stole painkillers from a drugstore there.
Outside, snow tracks, along with a bottle of pills, led police 300 yards east. That's where police caught up with a man who ran from behind a fence and tried to catch a cab.
You might say this guy has SNOW CLUE!
Wauwatosa – A guy arrested at a Walgreens was trying to heist no less than 19 containers of deodorant.
No, he didn't have a big B.O. problem . . . here's what he told the cops. The next day was his birthday and he didn't have any money. So he planned on selling the deodorant at a gas station and then using the money to buy beer for his birthday.
Here's a thought - Why not just try to steal the beer directly?
London -- Letter-Writers Have Been Dogged by Bad Luck in a British Park. People mailing their letters in Yorkshire Parek have mistakenly put them in a red bin for dog waste, thinking it was a mailbox. 'stinkin' mail service.'
Trento, Italy -- An Italian man who called an erotic chat line that promised to put him through to a hot housewife got the shock of his life when his wife answered.
Los Angeles -- Police arriving at the scene of a two-car collision found a totally nude woman behind the wheel of one of the cars.
She told police when she began her drive, she thought she was a camel in Morocco, and when she saw the palm trees lining the downtown streets, she was sure of it . . .
Friday, February 4, 2000
London – An ambulance speeding a woman to the hospital was held up for fifteen minutes at a tunnel because the staff was made to pay the toll.
(What, they thought they were in Illinois?) By the way, a nurse on board finally came up with the toll money and the patient was okay.
London – Doctors this week removed the wrong kidney from a man. He had one good, and one bad one. And he's only got the bad one now.
The quote from the hospital spokesman is a beauty, "He had an uncomfortable night." You think?
West Memphis – It wasn't hard for police to find the suspect in a cafe robbery: he left in a wheelchair and wrote a threatening note on the back of his personal check. It said, "Don't push. No pulling. You won't get hurt."
He made a gesture as though he were hiding a gun under his jacket. A clerk gave him $120 and he quickly wheeled out of the restaurant. He was arrested just about as quick when all they had to do was go off the address on the other side of his personal check.
South Milwaukee -- A man was brought into the cop shop on several outstanding warrants. While trying to raise bail over the phone, his anger got the best of him.
He slammed down the receiver and busted the cop's phone. He was promptly issued a ticket for criminal damage to property.
Missouri -- Lawmakers want to restore a ban on sex between human and animals, in part, to shake an unflattering portrayal of the state.
The move follows international publicity that portrayed Missouri as "The Bestiality State." Well, at least it goes with the saying on their license plates . . . The show me state . . . just don't show me THAT!
Friday, January 28, 2000
London – Irate villagers demanded the closure of what was billed as Britain's first topless hairdressing salon. The owner (a man, big surprise) says he did it in a bit of fun.
The name of the place? "Mipples" salon. It's billed as a place to get a haircut plus the chance to see the stylist without her top on.
Mississippi – If you are a man who has difficulty controlling your sexual responses in public, beware. The eyes of Mississippi are upon you.
The state is considering a public-sex-and-nudity law with a provision that would make it illegal for sexually aroused men to appear in public.
Now, I know you're thinking this is hard to believe. But it's true. Indiana already has a similar law.
Biloxi, MS – Ronald Cherry called up the Treasure Bay Casino and demanded that employees deliver $100,000 to his home within two hours or he would start shooting people at the casino.
He even gave them his home address, which was very helpful for the arresting officers, who said, by the way, "We didn't spend too many man hours on this one."
Kenya -- Talk about your bizarre crazes.
Seems prostitutes there are doing everything they can to get their hands on coveted crocodile genitals. They believe they're some kind of strong love potion. Wardens have actually had to stop gangs of prostitutes from attacking crocs. I wonder if the croc is charged for that?
Delaware -- No kissing cousins here.
Police call it assault with a deadly bird, among other things. Two guys, cousins, got into an argument and when police arrived, one guy was beating the other with a frozen turkey and a five-pound block of ground beef.
Hey, at least no one would have gone hungry!
Friday, January 14, 2000
Wheeling, WV – A man accused of a bank robbery in Ohio kind of made it easy for authorities to catch him.
He was arrested after he called 911 to see if there were any warrants out for his arrest. Must have seemed like a good idea at the time.
Wichita, Kansas – Another brilliant crook went into a liquor store with a bottle of whiskey in his hands. He approached the counter, pulled out his wallet and a knife, and demanded the cash.
He left his wallet on the counter. An hour later, he called police to report his wallet missing.
Fort Worth, Texas – A gas station bandit wearing a mask, entered a station after dark, aimed his index finger at the attendant and demanded money.
The attendant sees the 'finger gun' pointed at him and says, "You've got to be kidding." The masked man moved in closer, and that's when the attendant grabbed the masked marvel's finger and gave it a good twist.
The robber screamed and ran out the door.
Columbus, Georgia -- A guy holding up a bank, he had pantyhose on his head as a disguise. The guy suffocated.
Southern California -- Male caller to a police dispatcher, reporting that a prostitute had ripped him off. He ordered her through some sort of an escort agency and when she came to the door, he realized she wasn't worth paying for and told her to forget it.
Apparently, her pimp wasn't very happy about that so he broke down the door and took the guy's money.
The man's comment as he was reporting the crime was, "I was not going to pay for that! She was just ugly."
Friday, January 7, 2000
Columbia, TN – A bank robber who left the motor running in his getaway car outside the bank had to flee on foot when he found he accidentally locked the car door with the keys in the ignition.
Here's another nice little touch to the story . . . he pointed a small silver object at a teller and handed over a note demanding money, saying the "bomb" would explode otherwise.
Police cautiously retrieved the "bomb" he dropped while escaping. It was a hot dog wrapped in aluminum foil.
South Carolina – A guy's store is being robbed so he hits the silent alarm. With the robber in front of him, the guy sees a car pull up out front. He asks the robber if he could go out and tell the person the place is closed. The robber agrees.
I guess he didn't notice the customer drove up in a squad car out there.
Trenton, N.J. – Assault with a deadly cup of coffee. A robber hit a convenience store using hot coffee as his weapon . . . throwing it at the clerk. It worked. He got away with the cash.
New York City -- Two guys in an apartment doing heroin when one dies. The other guy panicked and didn't know what to do. Here's the plan he came up with . . . he waited a week, then threw the body out the fourth-floor window thinking no one would notice.
Fairfax, VA -- Police started shooting at the wrong new shooting range. The ended up peppering an entire neighborhood with bullets.
Morehead City, NC -- Fishing contest where the fish won?
It's true. A marlin that a guy had hooked pulled him over the side of the boat, and he was never seen again.
Friday, November 17, 2000

Minnesota-- When a bank president flushed the toilet in the executive washroom, he was blasted with a geyser of a 2-3 hundred gallons of raw sewage. He sued the city and a construction company that neglected to inform anyone they shut off another sewer line causing the added pressure.

Italy-- A disgruntled man gave the finger to a hospital...literally. He was tired of waiting for someone to reattach it after an accident at work. After waiting for more than an hour to be treated, he shouted, "Take care of the finger when you have some time, I'm going home."

Erie, Pennsylvania-- A woman who is the acting principal of a high school there got so mad at reporters' questions about a rumored gun incident that she whipped the cameras the bird and said, "Shoot this!"

New York-- A car thief was all smiles while he took pictures of himself stealing a car but he forgot to take the camera with him when he finally ditched the car. When the victim got her car back and took the film in, she didn't recognize a couple of pictures...how convenient...photos of the guy who ripped off her car.

Australia-- A statue of Hercules might be banned because his naughty bits are too big. A woman on the city council there is opposed to it, saying, "Who am I to say what's small or big, but I think it's fair to say the proportions in this case are unusual." But the mayor of the town countered: "If it makes us feel a bit better about ourselves, that can't hurt."