Παραψυχολογία

Παραψυχολογικά φαινόμενα στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.


Στη δεκαετία του 70 εκδόθηκε το βιβλίο Παραψυχολογικά φαινόμενα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα, όπου παρουσιάστηκε η γενική κίνηση στην ΕΣΣΔ γύρω από την έρευνα του ανεξήγητου και της χρησιμοποίησης της δύναμης του ανθρώπινου νου.

Μερικοί βετεράνοι δημοσιογράφοι ήρθαν σε επαφή με όλους τους ερευνητές – επιστήμονες αυτής της κίνησης στη Ρωσία και έκαναν πολλά ταξίδια, όπου κατάφεραν να αποσπάσουν συνταρακτικές συνεντεύξεις, για την εποχή εκείνη, από ανθρώπους που είχαν παραψυχολογικές ικανότητες- δυνάμεις.

Έτσι οι τρεις βασικοί στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας τους έφεραν σε επαφή με πολλά διάσημα μέντιουμ, πνευματιστές, οραματιστές, όπως ο Ερμολάεφ ένας μετέπειτα Γιούρι Γκέλλερ, ο οποίος ανύψωνε αντικείμενα δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο που εξουδετέρωνε την βαρύτητα. Ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει πως έκανε την ανύψωση του αντικειμένου, και έλεγε ότι απλώς το ένοιωθε, ότι γνώριζε πότε ένα άτομο ήταν καλά και πότε όχι...το διαισθανόταν και μάλιστα μπορούσε να βρει το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που είχε το πρόβλημα.

Ο Νταντάστεφ μπορούσε να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων από απόσταση, ενώ το όνειρό του ήταν να μπορέσει κάποια στιγμή να βοηθήσει τους ανθρώπους με τη δύναμη αυτή που είχε, μέσο της πρόβλεψης.

Η Κουλάνιγκα, ένα πολύ δυνατό μέντιουμ, μπορούσε να κινεί αντικείμενα, να βρίσκει αντικείμενα, να τα περιγράφει ενώ δεν τα έβλεπε, και να θεραπεύει αγγίζοντας την προβληματική περιοχή του ασθενή.

Η Βινογκράτοβα με εξαιρετικές ικανότητες τηλεκίνησης μπορούσε να μετακινεί αντικείμενα με μεγάλη ταχύτητα, καθώς και να ρυθμίζει την ένταση της κίνησης ανα πάσα στιγμή. Το μέντιουμ ήταν σε θέση να προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να υπερνικηθεί η τριβή, και αυτό γιατί το αντικείμενο θα κινηθεί μόνο αν οι δυνάμεις είναι μεγαλύτερες από την τριβή.

Ο Νικολάγιεφ και ο Καμένσκυ λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν πομπός και δέκτης, και μέσο τηλεπάθειας μεταβίβαζαν μηνύματα με την δύναμη του νου. Έγιναν πολλά πειράματα και με τους δυο, ενω βρίσκονταν σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων.

Ο Κίρλιαν με την φωτογράφηση της αύρας μέσω της μηχανής που ο ίδιος κατασκεύασε, ενώ αργότερα αυτή η μηχανή αντιγράφτηκε από πολλά πανεπιστήμια και πολλούς ερευνητές, μπορούσε να εντοπίζει ασθένειες καθώς και να θεραπεύει μέσο της διάγνωσης αλλά και της πρόβλεψης.

Η Ιβάνοβα, έδωσε πολλές συμβουλές για το πως μπορεί κανείς να γίνει ένας καλός ψυχικός, ενώ η ίδια μπορούσε να μιλάει γλώσσες που δεν διδάχτηκε διότι είχε την ικανότητα να θυμάται προηγούμενες μετενσαρκώσεις. Η ίδια έλεγε ότι η βιο- ενεργειακή θεραπεία ήταν μια τέχνη που εφαρμοζόταν από τον αρχαίο άνθρωπο, που γνώριζε και εκτιμούσε τους νόμους της φύσης.

Επίσης στη Ρωσία είναι γνωστές οι έρευνες που έγιναν για τα ΑΤΙΑ. Αναφέρεται η έκρηξη του Τουνγκούσκυ, και οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα ΑΤΙΑ είναι εξωγήινα εξερευνητικά σκάφη.

Τέλος, αναφέρονται επαφές με διάφορα μέντιουμ με την ικανότητα της ονειρομαντείας, όπου μέσα από τα όνειρα λάμβαναν προειδοποιητικά σήματα, και έτσι με αυτό τον τρόπο μπήκαν στην αντιμετώπιση ασθενειών, ενώ οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στην μέθοδο της υπνοθεραπείας. Άλλη μέθοδος που ανακαλύφθηκε ήταν η δερμοοπτική αντίληψη, όπου το μέντιουμ με το άγγιγμα των δαχτύλων του πάνω στο δέρμα του ασθενή μπορούσε να διαγνώσει και στη συνέχεια να θεραπεύσει τυχόν αρρώστιες, έχοντας και την βοήθεια της μηχανής Κίρλιαν.