ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟΥ

Παραφυσικά φαινόμενα , τηλεπάθεια , ψυχοκίνηση , διάμεσα , μέντιουμ , φαντάσματα , καθώς και πολλά άλλα . Είναι τα φαινόμενα που κάποιοι απορρίπτουν , άλλοι αγνοούν , και άλλοι φοβούνται . Σε αυτή τη σελίδα έχει γίνει προσπάθεια παρουσίασης και ανάλυσης των βασικών στοιχείων της παραψυχολογίας και οτιδήποτε άλλου παρα- και υπερφυσικού που σχετίζεται με αυτόν , διατηρώντας παράλληλα ένα σκεπτικισμό πάνω σε αυτά με σκοπό την πλήρη αντικειμενικότητα πάνω σε φαινόμενα που ως επί το πλείστον εξαρτώνται από την υποκειμενική θεώρηση , είτε ως προς τα συμπεράσματα είτε ακόμα και ως προς τα ίδια .
  Στις 30/12/1969, οι Ράιν μετά από 40 έτη πειραμάτων - έχοντας αποδείξει ότι υπάρχει έξω-αισθητηριακή λήψη μυνημάτων - προτείνουν τον όρο ESP και συμβάλλουν στο να αναγνωρισθεί από την AAAS (American Assosiation of the Advancement of Science) η παραψυχολογία σαν επιστήμη.
Πολλά πειράματα επιβεβαιώνουν την ESP :
Η Κουλάγκεβα επιδεικνύει την ικανότητα τηλεκίνησης.
Πρώτη φορά σοβιετικό δικαστήριο αναγνωρίζει τις περίεργες ικανότητες της .

Ένας μικρός Γιαπωνέζος αποτυπώνει σε φιλμ τον πύργο του Τόκυο, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργειά του.

Σε πείραμα μεταξύ Νικολάγιεφ και Καμένσκι το 1966, σε απόσταση 3000 km, όπου και οι δύο είναι συνδεδεμένοι με ευαίσθητους ηλεκτροεγκεφαλογράφους, διαπιστώνεται μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην μετάδοση τηλεπαθητικών επικοινωνιών.

Οι φωτογραφίες Κίρλιαν αποτυπώνουν αύρα ανθρώπων και φυτών.

Στη Ρωσία μικρά παιδιά, με κλειστά μάτια, διαβάζουν άγνωστα κείμενα .

Ο δρ. Ντην, ηλεκτροχημικός, μετά από έρευνά του Μηχανολογικού κολλεγίου του Νιούαρκ ανακάλυψε ότι όταν κάποιος σκέφτεται ένα πρόσωπο με το οποίο συνδέεται με δεσμό αγάπης, αυτό παρουσιάζει μετρήσιμες αλλαγές στην πίεσή του, στην τάση του ηλεκτρικού πεδίου του σώματός του και του δέρματος.

Τέλος, είναι πασίγνωστος ο μετεωρισμός των γιόγκι ενάντια στο νόμο της βαρύτητας.


Πρόκειται για την ( σχετικά πρόσφατη ) επιστήμη που ασχολείται με την μελέτη φαινομένων που φαίνονται να παραβαίνουν τους νόμους της φύσης και την λογική . Αυτά τα φαινόμενα , τα παρα- και μεταφυσικά , είναι γνωστά σαν παραψυχολογικά φαινόμενα ή φαινόμενα Ψ ( όπως και όλη η παραψυχολογική δραστηριότητα ονομάζεται Ψ - Psi - από το πρώτο γράμμα της ελληνικής λέξης ψυχή , από όπου πιστευόταν και πιστεύεται ότι απορρέουν αυτές οι δυνάμεις που ευθύνονται για τέτοια φαινόμενα ) .


Από επιστημονική σκοπιά, η Παραψυχολογία διαιρείται σε δυο κλάδους . Αυτοί είναι :

Υπεραισθητήρια
Αντίληψη - ESP

Ψυχοκίνηση - PK

Πέρα όμως από τις δυο αυτές ομάδες φαινομένων , στην Παραψυχολογία εντάσονται παραδοσιακά και άλλα φαινόμενα , κάποια από τα οποία σχετίζονται με έναν ή και με τους δυο από τους βασικούς κλάδους και κάποια αποτελούν ξεχωριστές ομάδες . Σημείο αναφοράς για όλα αυτά τα φαινόμενα είναι η αδυναμία ερμηνείας τους με βάση την λογική και τους αποδεκτούς νόμους της φύσης , αλλά παρ' όλα αυτά η εμφάνισή τους είναι παραπάνω από βέβαια , καθότι πέρα από τη πλειάδα ανφορών σε αυτά τα φαινόμενα από αυτόπτες μάρτυρες ,έχει τεκμηριωθεί με επιστημονικές μεθόδους , πράγμα που διχάζει έτσι την επιστημονική κοινότητα . Αυτά τα φαινόμενα περιλαμβάνουν :

Φαντάσματα

Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη

Μεταθανάτιες και Εξωυλικές Εμπειρίες

Φορτεάνια Φαινόμενα

Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την εξερεύνηση αυτού του παράξενου κόσμου της Ψ , και όλο και περισσότεροι επιστήμονες και επιστημονικά ιδρύματα εργάζονται για να αποκρυπτογραφήσουν και να κατανοήσουν την φύση των παράξενων αυτών δυνάμεων και να εισχωρήσουν στα μυστικά της ψυχής και της αχανούς απεραντοσύνης του ανθρωπίνου νου , ενώ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να απόδέχονται την ύπαρξη και δράση αυτής της μυστηριώδους δύναμης που ίσως όλοι να κρύβουμε μέσα μας ..